Ο Τάκης Ζαχαράτος λύγισε στο Ηρώδειο για τη Μαρινέλλα: «Θα φιλήσω αυτή τη γη που λαβώθηκε ο αετός»

Ο Τάκης Ζαχαράτος λύγισε στο Ηρώδειο για τη Μαρινέλλα: «Θα φιλήσω αυτή τη γη που λαβώθηκε ο αετός»
Papadakis Press/Δημήτρης Πελέκης
Συγκλονισμένος ο Τάκης Ζαχαράτος γονάτισε και φίλησε τη σκηνή στο Ηρώδειο

Το βράδυ της κατάρρευσης της Μαρινέλλας στη σκηνή του Ηρωδείου μόλις στο τρίτο τραγούδι της μεγάλη επετειακής συναυλίας της που πάγωσε όλη την Ελλάδα και οδήγησε τη μεγάλη ερμηνεύτρια στην εντατική να δίνει μάχη για τη ζωή της μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, ο Τάκης Ζαχαράτος βρισκόταν στα πρώτα καθίσματα του θεάτρου με τον Γιάννη Ξανθούλη, σχεδόν δίπλα στην κόρη της Μαρινέλλας, Τζωρτίνα Σερπιέρη και την εγγονή της Μελίνα Δασκαλοπούλου.

ZAXARATOS_SYNAVLIA_MARINELLA_TZWRTINA_2_89e5d.jpg

Φανατικός θαυμαστής της εδώ και χρόνια και στενός της φίλος έπαθε κι ο ίδιος τεράστιο σοκ με το ασύλληπτο αυτό γεγονός που συνέβη μπροστά και στα δικά του μάτια. Και ήταν από τους πρώτους εκτός οικογένειας που έσπευσε να βρεθεί στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε η Μαρινέλλα συντετριμμένος από την αγωνία.

Και χθες το βράδυ βρέθηκε εκείνος πάνω στην ίδια σκηνή για να τραγουδήσει δύο δικά της τραγούδια από αυτά που της ΄έγραψε στην πορεία της καριέρας της ο Γιώργος Κατσαρός στη δική του αφιερωματική συναυλία «Έτσι έζησα. 90 χρόνια Γιώργος Κατσαρός», που πραγματοποιήθηκε σε ένα μουδιασμένο κλίμα -μετά τα γεγονότα της Τετάρτης- πλην όμως με τρυφερότητα και αγάπη για τη μεγάλη ερμηνεύτρια που παραμένει σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ.

Ο Τάκης Ζαχαράτος στάθηκε στην καμάρα της εισόδου στη σκηνή και κοντοστάθηκε κοιτάζοντας μπροστά το σημείο που κατέρρευσε η αγαπημένη του Μαρινέλλα. Πριν ξεκινήσει τα προγραμματισμένα δύο δικά της τραγούδια είπε προς τον κόσμο:

«Μια βραδιά μοναδική. Μια βραδιά που σε αυτό το σημείο εγώ θα πρέπει να πω δύο τραγούδια μια σπουδαίας γυναίκας και θα ήθελα τη βοήθειά σας σε αυτό γιατί δεν μου είναι καθόλου εύκολο αλλά με τη δική σας ζεστή αγκαλιά… Θέλω να φύγει από την καρδιά σας ένα λευκόχρυσο φως και να πάει να την τυλίξει για να γίνει γρήγορα καλά και να ξανάρθει εδώ. Και θα φιλήσω αυτή τη γη που λαβώθηκε ο αετός για να σηκωθεί να γίνει καλά και να έρθει εδώ να συνεχίσει γιατί η τέχνη δεν έχει ηλικία» και γονάτισε στο δάπεδο φιλώντας το, ενώ όταν σηκώθηκε και πριν ξεκινήσει να τραγουδάει το «Οι άντρες δεν κλαίνε». φώναξε δυνατά: «Μαρινέλλα μου για σένα» με τον κόσμο σε πολλά σημεία να ξεσπάει σε δυνατά χειροκροτήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 28.09.2024 - 04:10