Ηρώ για Άννα Βίσση: «Μπροστά σε 65.000 φωνές ενωμένες, μπορούμε μόνο να υποκλινόμαστε. Το άξιζε»

08.10.2024
Ηρώ για Άννα Βίσση: «Μπροστά σε 65.000 φωνές ενωμένες, μπορούμε μόνο να υποκλινόμαστε. Το άξιζε»
Papadakis Press
«Χρειάζεται ένα επίπεδο για να αποδέχεσαι το ακατανόητο ή το καλύτερο» γράφει

Η αγαπημένη τραγουδίστρια με ένα μακροσκελές ποστ θέλησε να πει ότι περνούσε από τις σκέψεις της βλέποντας την ιστορική συναυλία της ‘Άννας Βίσση στο Καλλιμάρμαρο που άφησε πολύ κόσμο με το στόμα ανοιχτό για την προσέλευση του κοινού, το απίστευτο ρεκόρ των 65.000 ανθρώπων που ένωσαν τις φωνές τους στον Aττικό ουρανό τραγουδώντας με την Απόλυτη.

«Περίμενα να κοπάσουν ο ενθουσιασμός και η χαρά σας.
Περίμενα να κοπάσουν και τα "κοράκια" που επιτελούν "πολιτισμικό έργο" χρόνια τώρα, ενώ δεν τους το εμπιστεύτηκε κάνεις - εάν με ρωτάτε- για να πω δυο λόγια όχι για το "φαινόμενο" Άννα Βίσση, αλλά για την υπέροχη καλλιτέχνη, Άννα Βίσση.

Κανένας καλλιτέχνης δεν είναι ¨φαινόμενο". Είναι όμως σίγουρα, με το ένα πόδι στην θεϊκή διάσταση της τέχνης.

Κι αυτό οι άνθρωποι δύσκολα μπορούν -όχι να το καταλάβουν- να το αντέξουν.... χρειάζεται ένα επίπεδο για να αποδέχεσαι το ακατανόητο ή το καλύτερο...

Λοιπόν:
Η Άννα Είναι Φωνάρα.
Η Άννα είναι πολυδιάστατη σαν προσωπικότητα
Η Άννα είναι έξυπνη.
Η Άννα είναι προσιτή και δεν ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ κανέναν.
Η Άννα δεν ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ για τίποτα.
Απλά ΕΙΝΑΙ...
Η Άννα είναι ο εαυτός της κάθε λεπτό.

Ο κάλος ή ο κακός, ο εμπαθής ή ο ερωτευμένος ή ο θυμωμένος ή ο στενοχωρημένος ή ο χαρούμενος ή ο συγκινημένος ή ο αφημένος ή ο προσεγμένος...

Η Άννα έχει μια πορεία 51 ετών στο χώρο, περνώντας από πάρα πολλά στάδια μέσα από τα οποία ωρίμαζε, αφηνόταν, δοκίμαζε τις δυνάμεις της, τα όριά της, πιθανόν και τις αντοχές της.
Σίγουρα και τις αντοχές της...

Η Άννα δεν μιμήθηκε κανέναν. Δεν αναλώθηκε σε κανενός τα λόγια. Η Άννα έγινε από την γυναίκα της διπλανής πόρτας μέχρι την "Απόλυτη". Κι αν αυτό δεν είναι στιβαρή προσωπικότητα,
πείτε μου εσείς τι είναι.

Κι αν έχετε οιανδήποτε αμφιβολία για την "ποιότητα", ανατρέξτε σ' αυτά που λογίζετε ως ποιότητα στην εποχή μας και δείτε τι πραγματικά είναι, και τι πραγματικά πρεσβεύουν και πιο είναι το περιβάλλον που τα περικλείει και τα συντηρεί, με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις φυσικά...

Ποιότητα στην Τέχνη είναι η Αλήθεια.
Κι αν αυτή αποτυπώνεται σκληρά ή πεζά, είναι γιατί μάλλον είναι σκληρή και πεζή... υπάρχει κι αυτή η οπτική.

Η Άννα δεν υποδύθηκε παρά τον εαυτό της. Μας λέει τη "δική της" εκδοχή αλήθειας κι αυτό, τελικά είχε σαν αποτέλεσμα την αγάπη του κόσμου.

Γιατί μπορείτε να αμφισβητείτε τα πάντα, αλλά αυτό που συνέβη προχθές στο Παναθηναϊκό Στάδιο δεν ήταν άλλο από ΑΓΑΠΗ. Τεράστια, διαχρονική, δυνατή, ΑΝΑΓΚΑΙΑ... αγάπη.

Και μόνο το γεγονός ότι ενώθηκαν τόσες χιλιάδες άνθρωποι σε μια φωνή, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Και προφανώς, για να συμβεί αυτό που συνέβη, που όμοιο του δεν έχουμε ξαναδεί σε καλλιτέχνη στην Ελλάδα, ΤΟ ΑΞΙΖΕ.

Και είναι αδιανόητα συγκινητική τόση Αγάπη. Και μπροστά στην τόση ΑΓΑΠΗ μπροστά σε 65.000 φωνές ενωμένες, μπορούμε μόνο να υποκλινόμαστε... Σας ευχαριστούμε».

Τελευταία τροποποίηση στις 08.10.2024 - 02:32