Μαρία Φιλίππου: Τι πήρε από τα κατεχόμενα και μετέφερε στο σπίτι της;

11.10.2024
Μαρία Φιλίππου: Τι πήρε από τα κατεχόμενα και μετέφερε στο σπίτι της;
«Κάποια στιγμή στη ζωή μου δύσκολη είπα: Θεέ μου αν υπάρχεις δώσε μου ένα σήμα» λέει η ίδια

Για τη βαθιά της πίστη στον Θεό, τις πεποιθήσεις της για το μεγάλο θέμα της πατρίδας της, της Κύπρου που την πληγώνει βαθιά, αλλά και τους δύο γιους της μίλησε η Μαρία Φιλίππου.

Η αγαπημένη ηθοποιός βρέθηκε στην εκπομπή της Αθηναΐς Νέγκα «Καλύτερα Αργά» σε μια συζήτηση που ξεκίνησε με ένα πείραγμα της παρουσιάστριας για το πόσο καλή πεθερά είναι για τις γυναίκες στις ζωές των δύο γιων της.

«Έχω πει ότι αν ένα κορίτσι αγαπήσει τον γιο μου –έχω δύο γιους- τότε εγώ θα την αγαπώ διπλά» απάντησε η Μαρία Φιλίππου

-Το έχεις περάσει το τεστ ή είπε καλή είναι αλλά θα μπορούσε να είναι λίγο πιο ψηλή…

«Κι αυτό το έχω πει.. Κοίτα. Να μπω σπίτι μου ε; Να μπορώ να μπω στο σπίτι μου… Κοίτα, πιστεύω ότι όλα είναι ανθρώπινα κι όταν υπάρχει η καλή θέληση και από τις δύο πλευρές δεν έχω εγώ να μοιράσω τίποτα»

-Επειδή είσαι αγορομάνα, κρατάνε οι μαμάδες των αγοριών λίγο περισσότερο κοντά τα αγόρια τους;

«Θα ήθελα πάρα πολύ. Στην καραντίνα ήταν το καλύτερό μου γιατί ήταν κλειδωμένοι μέσα, δεν μπορούσαν να πάνε και πουθενά… Το καλύτερό μου. Εγώ μαγειρεύω, εσείς τρώτε, σας έχω εδώ, τέλεια. Ντρέπομαι που το λέω αλλά είναι η αλήθεια.

Θα ήθελα να τα βλέπω πιο συχνά γιατί πια δεν μένουμε μαζί. Θα ήθελα, κρατιέμαι όμως. Δηλαδή μπορεί να στείλω ένα μήνυμα αντί να πάρω τηλέφωνο γιατί δεν θέλω να ενοχλώ. Και νομίζω ότι πια έχουμε μία σχέση, νομίζω, δεν ξέρω, που δεν ενοχλεί ούτε εκείνους, ούτε εμένα. Περνάμε σε μια άλλη φάση.

Ξέρεις τι είναι; Να μην χρωστάς σε ηλικίες. Να κάνει αυτό που πρέπει να κάνεις όταν πρέπει να το κάνεις. Όταν ήταν πιο μικρά τα είχα κοντά μου και πάλι λόγω δουλειάς δεν ήμουνα και πάρα πολύ συνεπής. Ήμουν όσο μπορούσα. Κυρίως ποιοτική μητέρα ήμουνα.

Σκέψου ότι μέχρι τα 7 ότι κάνεις. Από εκεί και πέρα τέλειωσες. Η προσωπικότητα έχει γίνει και ούτως ή άλλως το DNA είναι διαφορετικό του κάθε παιδιού. Κι αυτό που το οδηγούν κυρίως είναι οι πράξεις σου»

Στη συνέχεια η κουβέντα γύρισε στην πίστη, με αφορμή μια αναφορά στον Άγιο Φανούριο, έναν Άγιο που η ηθοποιός τιμάει κάθε χρόνο:

«Κάποια στιγμή στη ζωή μου δύσκολη είπα Θεέ μου αν υπάρχεις δώσε μου ένα σήμα. Και μου το έδωσε την ίδια στιγμή, οπότε εγώ δηλώνω δούλη Του εφ' όρου ζωής, Πιστεύω. Πάω στην εκκλησία, προσεύχομαι στο σπίτι μου. Είναι δικός μου. Και θα θυμώσω και θα γονατίσω.
Η θρησκεία, την διαχειρίζεται ο καθένας όπως θέλει. Εγώ πιστεύω. Και κάνω ότι μπορώ, δεν επαναπαύομαι. Έχω κάπου να ακουμπήσω. Αν διαβάσεις Καινή Διαθήκη ή και Παλαιά γιατί δεν υφίσταται η Καινή χωρίς την Παλαιά, βλέπεις ότι είναι ένα φιλοσοφικό κείμενο.
Το ίδιο πράγμα ζητάω κάθε χρόνο. Να είναι ανοιχτός ο δρόμος, είτε για το καλό είτε για το κακό, όπου εκείνος πιστεύει, γιατί και το κακό θα μας δείξει κάτι, κάτι θέλει να μας πει. Ότι έρχεται στη ζωή μου καλώς να ορίσει »


Τέλος φυσικά αναφέρθηκαν και στον τόπο της καταγωγής της αγαπημένης ηθοποιού, την πανέμορφη Κύπρο.
«Δεν επισκέπτομαι τα κατεχόμενα. Πάω μόνο για προσκύνημα. Τώρα βρέθηκα στην Κερύνεια ανήμερα του Αγίου Φανουρίου και πήγα στη σπηλιά του και μετά πήρα κολύμπησα στην Κερύνεια και πήρα μια μπουκάλα νερό από τη Λευκωσία την οποία γέμισα με άμμο από την Κερύνεια. Αυτή την άμμο δεν την έβαλα στη βαλίτσα μου να την φέρω εδώ, την έβαλα στην τσάντα μου και με σταμάτησαν και τους είπα, άκου, είναι από την Κερύνεια, θα το πάρω..»

-Αισθάνεσαι διαφορετικά από τον Ελλαδίτη; Είμαστε άλλος λαός στις συνήθειες και στην καθημερινότητα;

«Αν και δεν το κάνω συχνά θα μου επιτρέψεις να σου απαντήσω με μια ερώτηση. Αν ήμουν απ' τη Ρόδο θα μου έκανες αυτήν την ερώτηση; Όχι δεν υπάρχει διαφορά. Όταν ακούμε τη λέξη Κύπρος έχουμε στο μυαλό μας μόνο το πρόβλημα. Αλλά η Κύπρος δεν είναι μόνο αυτό. Φυσικά υφίσταται το πρόβλημα δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε»

Τελευταία τροποποίηση στις 11.10.2024 - 01:46