Πέτρος Λαγούτης: «Οι Παγιδευμένοι ήταν μια δύσκολη πίστα, δε θέλω να πω παραπάνω»

20.10.2024
Πέτρος Λαγούτης: «Οι Παγιδευμένοι ήταν μια δύσκολη πίστα, δε θέλω να πω παραπάνω»
Δεν έχει κρύψει ότι πέρασε δύσκολα σε αυτή του τη δουλειά

Τελείωσε όμως και ο Πέτρος Λαγούτης δεν θέλει να το τραβήξει το θέμα περισσότερο. Είπε κάποια πράγματα και για εκείνον το θέμα έχει πια λήξει.

Περνώντας σήμερα από το πλατό του «Καλημέρα Είπαμε;» και βρισκόμενος και απέναντι στον συνάδελφο και φίλο του Τάσο Ιορδανίδη που σίγουρα γνωρίζει κάτι παραπάνω για το θέμα, ήρθε και λίγο σε δύσκολη θέση, όχι από εκείνον, από την παρουσιάστρια της εκπομπής Ζωή Κρονάκη που τον ρώτησε ανοιχτά για την εμπειρία του στη σειρά «Οι Παγιδευμένοι» .

«Τελειώσαμε… Διαβασμένοι έχετε έρθει» είπε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε:

« Έχω φύγει από δουλειά. Δεν άφησα το πρότζεκτ στη μέση. Σε μια δουλειά είχα φύγει πολύ νωρίς και σε άλλη δουλειά δεν μπορούσα να φύγω. Το υπέμεινα όσο μπορούσα, με βάση τις υπογραφές μου, και μετά έφυγα. Επειδή είμαι άνθρωπος συναισθηματικός και υπήρξα και παρορμητικός, έχω καταφέρει με τα χρόνια να μένω λίγο απέξω συναισθηματικά, λίγο πιο αποστασιοποιημένος και να προσπαθώ να διαχειριστώ την κατάσταση με τον καλύτερο και πιο έξυπνο τρόπο...

Οι Παγιδευμένοι ήταν μια δύσκολη πίστα, δε θέλω να πω παραπάνω. Το αφήσαμε πίσω, τελείωσε. Ήταν μια δουλειά με τα καλά της, ωραίο σενάριο, αρκετούς αξιόλογους συνεργάτες αλλά είχε και πολύ δύσκολα πράγματα που δεν είχα ξανασυναντήσει. Τα έχω πει, δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω».

Ενώ αναφέρθηκε και γενικά στο πώς αντιμετωπίζει τις τοξικές συμπεριφορές:

«Δεν έχω ένα προσχέδιο. Όσα χρόνια και να δουλεύεις συναντάς πράγματα που μπορεί να μην είχες φανταστεί ή να μην είχες συναντήσει. Είναι μια καινούργια πίστα κάθε φορά. Προσπαθώ να κρατάω την ψυχραιμία μου, να καθορίζω τη στάση μου βάσει αυτού που είμαι και όχι με αυτό που μου πετάνε οι απέναντι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η τοξική συμπεριφορά αυτόν τον κίνδυνο έχει. Να σε βάλει σε ένα τούνελ που δε θέλεις να είσαι και τελικά σε διαμορφώνει. Αυτό πρέπει να καταφέρεις, να κρατηθείς απέξω».

Τέλος ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε και για την απόφαση του μεγάλου γιου που έχει αποκτήσει με την Μυρτώ Αλικάκη να ακολουθήσει τα βήματά τους και να ασχοληθεί κι ο ίδιος με την υποκριτική:

«Ο Δημήτρης μπαίνει τώρα στο τρίτο έτος του Εθνικού Θεάτρου. Ήδη έχει αρχίσει να είναι περιζήτητος. Ο μικρός, ο Γιωργής, τελείωσε το σχολείο πέρσι και πέρασε πληροφορική. Δεν ξέρουμε αν και αυτός θα ασχοληθεί με την υποκριτική. Για τον μεγάλο μου γιο, όταν μας είπε ότι θα γίνει ηθοποιός, δεν αγχώθηκα, με ποιο δικαίωμα.

Αυτό που λέγαμε και εγώ και η Μυρτώ στα παιδιά είναι ότι θέλουμε να είναι χαρούμενα. Είπα ότι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο μπαμπάς και η μαμά μπορεί να ήταν και τυχεροί που τα πράγματα τους ήρθαν καλά. Υπάρχουν πάρα πολλοί εκεί έξω καλοί ηθοποιοί που πασχίζουν Τα ξέρει όλα αυτά και διάλεξε το ρόλο του»

Τελευταία τροποποίηση στις 20.10.2024 - 14:56