Αγγελική Νικολούλη: Περνάω και μόνη μου καλά

25.06.2010
Η εκπομπή της προηγούμενης Παρασκευής που συγκλόνισε το κοινό, οι «καβαλημένοι» της τηλεόρασης, η Κορομηλά, οι νικητές και οι χαμένοι. Αλλά και ο χωρισμός της, ο έρωτας που δεν έχει έρθει ακόμα, η μοναξιά, ο Κωνσταντίνος και τα μπότοξ. Η Αγγελική Νικολούλη παραδίδει μαθήματα αλήθειας.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ

Η εκπομπή της προηγούμενης Παρασκευής που συγκλόνισε το κοινό, οι «καβαλημένοι» της τηλεόρασης, η Κορομηλά, οι νικητές και οι χαμένοι. Αλλά και ο χωρισμός της, ο έρωτας που δεν έχει έρθει ακόμα, η μοναξιά, ο Κωνσταντίνος και τα μπότοξ. Η Αγγελική Νικολούλη παραδίδει μαθήματα αλήθειας.

Το «Φως στο τούνελ» της προηγούμενης Παρασκευής συγκλόνισε πολύ κόσμο. Έφτασε μέχρι και 50% τηλεθέαση με το αποτρόπαιο έγκλημα και τη δολοφόνο που αποκαλύψατε. Την επόμενη μέρα σε είδα στεναχωρημένη στην τηλεόραση..

«Στεναχωρημένη, μουδιασμένη, γιατί παρασύρομαι κατά τη διάρκεια της εκπομπής από το πάθος, την ένταση, την επιθυμία να έχει ένα τέλος. Μετά νιώθω την κόπωση και αντιλαμβάνομαι το βαθμό δυσκολίας. Μπροστά στην εξέλιξη κι εγώ η ίδια ανατρίχιασα, μούδιασα, πάγωσα και λυπήθηκα. Είχα καιρό να δω τέτοιο έγκλημα και να βρεθώ αντιμέτωπη με μια γυναίκα-δολοφόνο με τέτοιο σατανικό μυαλό. Είδα μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένα καταστροφικό μυαλό. Όταν έμαθα ότι τον πρώτο της άντρα τον σκότωσε, τον τεμάχισε και στη συνέχεια φύλαξε τα κομμάτια του και κάθε νύχτα έθαβε από ένα σε διαφορετικό σημείο, ανατρίχιασα! Μάλιστα, την αντιλήφθηκε ένας γείτονάς της, όταν την είδε κατά τύχη τη νύχτα να μεταφέρει σε μια σακούλα κομμάτια του συζύγου της και να τα θάβει! Στους Αγίους Σαράντα της έβγαλαν το όνομα "Πανάγο" από το "πανούργα».

Αυτός είναι ο πρώτος φόνος, το δεύτερο τον αποκάλυψες εσύ. Ένας άντρας τσιμεντωμένος κάτω από ένα ντους, μέσα στο σπίτι που έμενε μια οικογένεια.

«Ήταν ο αγνοούμενος Τάσος Τσαγκαρόπουλος, τον οποίο ψάχναμε για ένα χρόνο. Με τις πληροφορίες και τον κατάλληλο χειρισμό οδηγηθήκαμε στο σπίτι της φρίκης και στη γυναίκα-αράχνη, που συνελήφθη μετά την εκπομπή με δικές μας πληροφορίες».

Αλήθεια, δεν φοβάσαι έπειτα από μια τέτοια εκπομπή;

«Δεν θέλω να μιλάω για φόβο. Έχω εξοικειωθεί μαζί του».

Πώς αντιδράς όταν βλέπεις γύρω σου καβαλημένους;

Σκέφτομαι "Να άλλο ένα θύμα του γυαλιού».

Καποια στιγμή είπες: «Σκέφτηκα να σταματήσω την τηλεόραση, όταν έβλεπα ακραία πράγματα, πολύ κιτρινίλα, ροζ, κραυγές και πολύ εμπόριο. Έλεγα: "Χριστέ μου, τι γίνεται εδώ..." Δεν ήθελα να συνεχίσω»...

«Δεν μπορώ να πω πως η τηλεόραση λειτουργεί πια με τον ίδιο τρόπο. Μεγάλωσε και αυτή. Ωρίμασε. Τη βλέπουν πια με διαφορετικό μάτι και αυτοί που την εξουσιάζουν. Δεν υπάρχει το κίτρινο στη μορφή που το βλέπαμε. Υπάρχει διαφορά πλέον».

Πώς σου φάνηκε η επιστροφή της Ρούλας;

«Η Ρούλα είναι μια έμπειρη γυναίκα, που ξέρει από τηλεόραση. Πέρασε το δικό της γολγοθά. Έχει βγει πιο ώριμη μέσα από τη δοκιμασία και την περιπέτειά της. Αυτό εισέπραξα από το λίγο που την είδα. Κακά τα ψέματα, της πάει η τηλεόραση. Με την εμπειρία που έχει αποκτήσει φαντάζομαι ότι είναι στο χέρι της να τη χειριστεί όπως της ταιριάζει σήμερα».

Αλήθεια, έχεις δεχτεί πόλεμο στην πορεία σου;

«Φυσικά. Ειδικά στην αρχή, όταν ξεκίνησα. Είμαι όμως από τους ανθρώπους που διάβαζα την κριτική που μου έκαναν και διορθωνόμουν, γιατί έβλεπα αλήθειες που με αφορούσαν. Με τα χρόνια έδειξα στους συναδέλφους ότι δεν είμαι καμιά βαρεμένη και αλλοπαρμένη και δεν θίγω με τη δουλειά μου ανθρώπους».

Δέχτηκες, τελικά, μείωση των αποδοχών σου;

«Μα είναι δυνατόν; Δεν μπορούσα να μείνω το? χρυσό κορίτσι του Alter. Όταν κατάλαβα ότι υπάρχει ανάγκη και κάποιοι συνάδελφοι θα απολυθούν, αν δεν δεχτώ τη μείωση του μισθού μου, έκοψα το 30% των αποδοχών μου».

Το διαζύγιο, ο έρωτας που περιμένει, ο γιος της και τα μπότοξ!

Έρχομαι και στην άλλη σου όψη. Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου αποφάσισες να χωρίσεις από τον πρώην σύζυγό σου. Έχει αλλάξει η ζωή σου;

«Έπειτα από τόσα χρόνια γάμου ξαφνικά είμαι μόνη, σε έναν άλλο χώρο. Έκανα κι ένα ξεκαθάρισμα των φίλων μου βέβαια και κράτησα μόνο αυτούς που αξίζουν. Η αλήθεια είναι ότι περνάω και μόνη μου καλά».

Θέλεις να ερωτευτείς ξανά;

«Για μένα ο μεγαλύτερος έρωτας είναι η ίδια η ζωή. Όταν τη βλέπεις με θετικό μάτι, όσα προβληματα και να έχεις, όσο κι αν ταλαιπωρηθείς, σου ανοίγει την αγκαλιά της. Το μαγικό φίλτρο είναι ο έρωτας με τη ζωή».

Άρα, αυτή την περίοδο φαντάζομαι ότι είσαι μόνη σου.

«Ναι, είμαι μόνη. Αυτή την περίοδο είμαι γεμάτη με τα επαγγελματικά. Στα προσωπικά άσ’ τα...».

Απορώ πώς μια τόσο ωραία γυναίκα είναι μόνη της...

«Σε πληροφορώ ότι όλοι λένε: "Πώς είναι δυνατόν αυτή η γυναίκα να είναι μόνη. Μας δουλεύει;". Και νομίζουν ότι κάτι έχω. Ε λοιπόν, δεν έχω τίποτα».

Δεν σε φλερτάρουν οι άντρες;

«Φαίνεται ότι φοβούνται τις δυναμικές γυναίκες».

Θα ξαναπαντρευόσουν;

«Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως αφήνω τη ζωή να αποφασίσει για μένα. Πολλές φορές κάνεις δηλώσεις και μετά έρχονται τα γεγονότα να σε διαψεύσουν».

Το λέω με την έννοια του αν σου αρέσει το παραμύθι του γάμου.

«Από μικρή δεν ονειρευόμουν με βάση τα παραμύθια. Ποτέ δεν ήμουν χωμένη στα παραμύθια με τις νεράιδες και τα πριγκιπόπουλα πάνω στ’ άλογα. Ίσως γιατί η ζωή ήταν σκληρή και έπρεπε να την αντιμετωπίσω διαφορετικά».

Ο γιος σου ο Κωνσταντίνος σπουδάζει στην Αμερική σκηνοθεσία...

«Τελείωσε τις σπουδές του, αλλά δεν επέστρεψε. Είναι στην Αμερική και προσωπικά θα ήθελα να μείνει εκεί, γιατί εκεί έχει ανοιχτό επαγγελματικό ορίζοντα».

Είναι συγκλονιστικό αυτό που λες, γιατί οι περισσότερες μητέρες είναι... πιασμένες από τα παιδιά τους.

«Αυτό είναι το λάθος που κάνουν οι Ελληνίδες. Εγώ δεν έφερα το παιδί μου στον κόσμο για να καλύψει τα δικά μου κενά, αλλά για να ζήσει τη ζωή του όπως θέλει. Αυτή τη στιγμή η ζωή του δείχνει ότι πρέπει να μείνει εκεί. Μόνος του θα αποφασίσει, θα το παλέψει και θα δει αν αξίζει να το κάνει».

Σου λείπει;

«Είναι εδώ. Έχει τόσο έντονη προσωπικότητα, που το σπίτι είναι γεμάτο από αυτόν ακόμη και όταν λείπει».

Κλείνοντας, τελικά, έχεις κάνει μπότοξ;

«Μια γυναίκα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει προκειμένου να νιώθει καλά με τον εαυτό της».

Νιώθω ότι δεν καβάλησες ποτέ το καλάμι.

«Όχι. Δεν ξέφυγα, δεν γλίστρισα, παρά το γεγονός ότι το τηλεοπτικό έδαφος είναι γλιστερό κι έτσι και χάσεις την ισορροπία σου σε παίρνει η κατηφόρα. Παραμένω σταθερή στα πόδια μου».

Υπήρξε στιγμή που έχασες το δρόμο;

«Στο ξεκίνημα όλοι γλιστράμε.

Εμένα ξέρεις τι με βοήθησε;

Ήμουν υπεύθυνη σε εφημερίδες χρόνια  σε μια θέση που δεν κατείχαν γυναίκες. Είναι όμως και θέμα χαρακτήρα.

Άμα είσαι ψωνισμένος από μικρός, δεν αλλάζεις».

Ποιοι είναι για σένα οι νικητές και οι χαμένοι της χρονιάς;

«Δεν πρόκειται να μπω στο τρυπάκι να βγάζω νικητές και χαμένους. Δεν μ’ αρέσει αυτή η ιστορία. Τι πάει να πει "νικητές και χαμένοι"; Θα τους βγάζουμε από την AGB και μόνο; Υπάρχουν και προσωπικότητες που έχουν δώσει στη δημοσιογραφία. Τι να πω, δηλαδή, αυτοί που κέρδισαν προχωράνε και όσοι έχασαν στον Καιάδα;».

Παρ’ όλα αυτά, η AGB δεν καθορίζει τη ζωή των παρουσιαστών;

«Εγώ πιστεύω ότι οι παρουσιαστές ξεχωρίζουν και από την ποιότητά τους. Δηλαδή, αυτοί που δεν πέτυχαν πρέπει να λιθοβοληθούν; Δεν το βλέπω έτσι».