Το πρωί στη Βουλή, το βράδυ με την πρώτη του ξαδέλφη!

19.01.2007
Πασίγνωστος και ιδιαίτερα λαοφιλής πολιτικός διατηρεί εδώ και είκοσι χρόνια ερωτική σχέση με συγγενή πρώτου βαθμού.

Από τη Ράνια Καρατζαφέρη

Εκείνος είναι 60άρης, πολιτικός υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης με ψυχοσύνθεση ποπολάρου επαναστάτη, έντονη προσωπικότητα, επικοινωνιακό χάρισμα, χειμαρρώδη λόγο, με μία σύζυγο και δύο παιδιά! Εκείνη είναι μία γοητευτική συνομήλική του γυναίκα, υψηλόβαθμο στέλεχος σε πασίγνωστη επιχείρηση, διαζευγμένη, χωρίς παιδί και πολύ πολύ ερωτευμένη εδώ και χρόνια με τον παντρεμένο εραστή της. Οκ! Και ούτε οι πρώτοι είναι ούτε οι τελευταίοι που διατηρούν παράνομο και παράλληλο με γάμο δεσμό. Κι, όμως . Υπάρχει μία συγκλονιστική «λεπτομέρεια» που θα αφήσει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό! Οι δύο παράνομοι εραστές είναι πρώτα ξαδέλφια!

Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι του ερωτικού σκανδάλου που εδρεύει στα βόρεια προάστια από την αρχή...

Μαζί από παιδιά
Ο φιλόδοξος πολιτικός αισθάνθηκε για πρώτη φορά ερωτικό ενδιαφέρον για την εξαδέλφη του στα φοιτητικά του χρόνια. Ενδιαφέρον που κατάφερε να το εκδηλώσει όταν αντιλήφθηκε ότι και η ίδια τρέφει τα ίδια αισθήματα γι αυτόν. Είναι γεγονός πως και οι δύο κατέβαλαν προσπάθειες να πνίξουν αυτή την «απαγορευμένη αγάπη» που ένιωθε ο ένας για τον άλλο. Τον πρώτο καιρό η σκιά της αντισυμβατικής σχέσης βάραινε τους νεανικούς τους ώμους. Η αμηχανία τους όταν συναντιούνταν ήταν έντονη, όμως κανείς από το οικογενειακό τους περιβάλλον δεν υποψιάστηκε το παραμικρό από τα όσα θα επακολουθούσαν. Έτσι κι αλλιώς, η συγγενική τους σχέση δικαιολογούσε τις συχνές συναντήσεις, τη στενή τους φιλία, το δέσιμο.

H μεγάλη αποκάλυψη
Οι δυο νέοι, τότε, ήταν αυτοκόλλητοι, κάτι που θεωρήθηκε φυσιολογικό και δεν προβλημάτισε κανέναν, εκτός από ένα συμφοιτητή και πολύ στενό φίλο του λάβρου πολιτικού. Ήταν ο μοναδικός που κατάλαβε τι συνέβαινε. Τόσα χρόνια μετά μας εκμυστηρεύεται: «Αν κάποιος παρατηρούσε τον τρόπο που κοιτάζονταν και που άγγιζε ο ένας τον άλλο, εύκολα θα διαπίστωνε ότι η σχέση τους μόνο συγγενική δεν ήταν». Η παρατηρητικότητά του αυτή ήταν και η αιτία που ο πολιτικός αναγκάστηκε να του παραδεχτεί το γεγονός και να τον παρακαλέσει να μην το αποκαλύψει σε κανέναν.

Τα χρόνια περνούσαν. Ο βουλευτής παντρεύτηκε μία γυναίκα πολύ όμορφη και αρκετά νεότερή του, απέκτησε δύο παιδιά και αξιοποιήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση. Η αγαπημένη του εξαδέλφη δοκίμασε να βάλει τέλος σ' αυτή τη μοιραία σχέση κάνοντας ένα γάμο- αστραπή που έληξε άδοξα.

Μοιραίο πάθος
Όμως το ερωτικό πάθος τους δεν σίγασε. Έτσι, οι οικογενειακές συγκεντρώσεις, οι γιορτές των Χριστουγέννων, τα γενέθλια και τα καλέσματα της οικογένειας είναι μία πρώτης τάξεως αθώα και υπεράνω πάσης υποψίας ευκαιρία να συναντιούνται οι δύο παράνομοι εραστές. Φυσικά, η σύζυγος δεν έχει υποψιαστεί όπως συνήθως γίνεται τίποτα από όσα συμβαίνουν μέσα στο ίδιο της το σπίτι...

«Είναι κάτι πέρα από τις δυνάμεις τους. Κάτι που δεν μπορούν να ξεπεράσουν, έστω κι αν ξέρουν πως είναι λάθος και πως, αν ποτέ μαθευτεί, θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα και θα εγείρει μεγάλα ζητήματα ηθικής τάξεως, κυρίως για τον οικογενειάρχη πολιτικό», μας είπε ο τότε συμφοιτητής του.

ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΠΟΥ
Για την πολύχρονη συναισθηματική εμπλοκή του πολιτικού με τη στενή του συγγενή ο ψυχολόγος Δημήτρης Παπαθανασίου σχολιάζει: «Μπορεί να μη σημαίνει τίποτα, αλλά μπορεί να σημαίνει και πολλά. Το γεγονός ότι αυτοί οι δυο άνθρωποι ήταν από παιδιά μαζί και κάποια στιγμή συνευρέθησαν και εξακολουθούν να συνευρίσκονται ερωτικά δείχνει ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει παραβιάσει τα κοινωνικά και ηθικά ταμπού και μπορεί να παραβιάσει και άλλα πολλά», μας είπε και συμπλήρωσε: «Είναι επικίνδυνο ένας πολιτικός και δη ιδιαίτερα λαοφιλής να μη δέχεται τους κοινωνικούς κανόνες».

Πάντως, όπως αποκάλυψε ο κ. Παπαθανασίου, περιπτώσεις σαν κι αυτή υπάρχουν πολλές, ακόμα και ανάμεσα σε αδέλφια, γεγονότα που όμως καταδεικνύουν ότι πρόκειται για περιπτώσεις βαριάς παθολογίας που χρήζουν ειδικής ψυχολογικής υποστήριξης και όχι απλώς παραβίαση άγραφων κοινωνικών και ηθικών κανόνων.