Με υποτίμησαν, αλλά σας νίκησα!

18.01.2007
Αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του ελληνοτουρκικού «Survivor» κάνοντας το ελληνικό στρατόπεδο να περιμένει πώς και πώς για την αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος
Αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του ελληνοτουρκικού «Survivor» κάνοντας το ελληνικό στρατόπεδο να περιμένει πώς και πώς για την αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος του υπερ-επιτυχημένου ριάλιτι, που προγραμματίζεται με κάθε μυστικότητα. Ο Ντέρια Ντουρμουσλάρ μιλάει για όλους και για όλα για πρώτη φορά σε ελληνικό περιοδικό μετά τη νίκη του.

Πολλοί τηλεθεατές εδώ στην Ελλάδα βλέποντάς σε στο παιχνίδι μίλησαν για τις πολύ φανατικές και εθνικιστικές απόψεις σου για τους Έλληνες. Τι νιώθεις τώρα που βγήκες νικητής;

«Δεν σας κρύβω ότι τις πρώτες μέρες αλλά και κατά το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ένιωθα πολύ αρνητικά πράγματα για τους Έλληνες παίκτες και γενικά για το λαό σας. Όλα αυτά όμως μετατράπηκαν σε θετικά συναισθήματα και από το παιχνίδι πήρα ένα μεγάλο μάθημα. Θεωρώ ότι το παιχνίδι έφερε πιο κοντά τους δυο λαούς».

Στη χώρα μας έγινε πολύς θόρυβος για το επεισόδιο εκείνο που η τουρκική ομάδα νικώντας για μια ακόμη φορά σε ένα από τα πρώτα αγωνίσματα δεν πρόσφερε ούτε ένα κομμάτι από τις τρεις πίτσες στην εξαθλιωμένη και νηστική για μέρες ελληνική ομάδα. Πιστεύεις ότι ήταν η πιο σωστή απόφαση που πήρατε;

«Ναι, και σήμερα, αν γινόταν, δεν θα δεχόμουν να μοιραστώ ούτε ψίχουλο από την πίτσα. Θα έκανα ακριβώς το ίδιο πράγμα όπως συνέβη και στο παιχνίδι. Ήταν παιχνίδι και, όπως κάθε παιχνίδι, έχει κανόνες. Ήταν οι αντίπαλοί μας και δεν έπρεπε να φάνε. Κερδίσαμε και αξίζαμε αυτή την ανταμοιβή».

Με ποιον από τους Έλληνες παίκτες δεν θα ήθελες να ανταλλάξεις ούτε κουβέντα από εδώ και στο εξής;

«Με τον Γιάννη δεν θέλω να έχω καμία επαφή. Με απογοήτευσε γι αυτό που είναι αλλά και για τις απόψεις του».

Και ποιον Έλληνα εκτιμάς περισσότερο;

«Τον Πλάτωνα. Είναι ένας πολύ καλός και ευγενικός νεαρός».

Στον τελικό ποιο από τα τρία αγωνίσματα ήταν εκείνο που φοβήθηκες περισσότερο ότι δεν θα μπορούσες να αντέξεις;

«Τη δεύτερη δοκιμασία με τα πέναλτι. Με φόβισαν πάρα πολύ ότι ίσως να έχανα τα πάντα».

Πέρασε κάποια στιγμή από το μυαλό σου στον τελικό να τα παρατήσεις;

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να τα παρατήσω. Δεν θα είχα μάτια να κοιτάξω τους συμπατριώτες μου. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή πίστευα ότι εγώ θα ήμουν ο νικητής. Και τέλος, άντεξα τόσο καιρό άγριων συνθηκών, θα τα παρατούσα λίγο πριν λήξει όλη αυτή η ταλαιπωρία που πέρασα;»

Ποιο στοιχείο από το χαρακτήρα του αντιπάλου σου, του Αμφικράτη, εκτιμάς και ποιο είναι αυτό που σε βγάζει εκτός ελέγχου;

«Στην αρχή τον συμπάθησα επειδή ήταν πολύ μετρημένος και ευγενικός. Εκείνο όμως που με εκνεύρισε και θα με έκανε ακόμη και να πιαστώ στα χέρια μαζί του είναι ότι πήγε καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή στη χώρα του και, όταν τον ρώτησαν για μένα, είπε ότι ούρλιαζα στον τελικό σαν σκύλος».

Πιστεύεις ότι, αν ήταν κάποιος άλλος από τον Αμφικράτη στον τελικό απέναντί σου, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό;

«Όποιος και να ήταν θα νικούσα. Δεν φοβήθηκα και δεν φοβάμαι κανέναν».

Ποιον από τους Έλληνες θα προσκαλούσες για να τον ξεναγήσεις στις ομορφιές της χώρας σου;

«Τον Πλάτωνα».

Πώς θα εκμεταλλευτείς τα 250.000 ευρώ που κέρδισες;

«Θα ανοίξω δική μου επιχείρηση και φυσικά όλα τα λεφτά που κερδίζω θα πάνε μόνο για ένα σκοπό. Για να κάνω τη ζωή των παιδιών μου πιο εύκολη».

Αν σου ζητούσαμε να πεις κάτι στην ελληνική ομάδα σήμερα, τι θα ήταν αυτό; Τι νομίζεις ότι έφταιξε και δεν νίκησε;

«Ήσασταν πολύ επιθετικοί, πολύ πωρωμένοι και άγριοι! Ξεχάσατε ότι ήταν απλώς ένα παιχνίδι. Είχατε τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση και δεν καταλάβατε ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνατε ήταν να υποτιμήσετε τους Τούρκους. Ακόμη και σήμερα δεν καταλαβαίνετε πόσο δυνατοί είμαστε ως λαός».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ