Μόλις χώρισα

18.01.2007
Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα για την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου κι ένα άλλο ναυάγησε. Αγόρασε μεν ένα μικρό σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, αλλά χώρισε με τον αγαπημένο της Στέλιο

από τη ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ, Φωτό: ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑΚΗ. Μακιγιάζ: ΜΑΝΟΣ ΚΑΠΤΑΝΗΣ

Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα για την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου κι ένα άλλο ναυάγησε. Αγόρασε μεν ένα μικρό σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, αλλά χώρισε με τον αγαπημένο της Στέλιο, κάτι που δεν το περίμενε κανείς στον καλλιτεχνικό χώρο, που τους θεωρούσε το ιδανικό ζευγάρι, έτοιμο για γάμο.

Μόνο που η Αλεξάνδρα δεν είναι από τα κορίτσια εκείνα που θα αγκιστρωθεί πάνω σε έναν άντρα όπως η Άνι Ντίβερ που υποδύεται στο θέατρο ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, στο συγκλονιστικό έργο του Άρθουρ Μίλερ «Ήταν όλοι τους παιδιά μου». Ό,τι και να της συμβεί το παλεύει. Παίρνει δύναμη από τον εαυτό της και ξαναξεκινάει. Με τόλμη και γοητεία και τη μαγεία του θηλυκού που θέλει να κατακτήσει και να κατακτηθεί κάνει τον απολογισμό της και περιμένει τις επόμενες προκλήσεις της ζωής.

Γι αυτές τις προκλήσεις και ανατροπές στη ζωή της, για όλα εκείνα που αγαπάει και ονειρεύεται, για τον έρωτα αλλά και για πρώτη φορά για τον πρόσφατο χωρισμό της μίλησε αποκλειστικά στο ΛΟΙΠΟΝ.

Η πρωταγωνίστρια μας άνοιξε την καρδιά της και το καινούργιο της σπίτι, που εδώ και λίγους μήνες είναι ο δικός της μικρός παράδεισος.

Υστερα από 15 χρόνια δουλειάς κατάφερες να αγοράσεις ένα σπίτι. Ήταν όνειρο ζωής για σένα;

«Ναι. Το πήρα με δάνειο. Δεν βγάζω τόσο πολλά λεφτά ώστε να μπορώ να το αγοράσω τοις μετρητοίς. Το διακόσμησα μόνη μου. Μου αρέσει το μοντέρνο στυλ με λίγα χρηστικά έπιπλα, γιατί θέλω να κινούμαι άνετα στο χώρο. Μου αρέσει η άπλα. Μισώ τα πολλά αντικείμενα που πνίγουν το σπίτι, τα μπιμπελό και τα σεμέν».

Μέσα εδώ υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν θα τα αποχωριζόσουν ποτέ;

«Όχι. Προσπαθώ να μη δένομαι με τα αντικείμενα. Έχω την αίσθηση, και έτσι θέλω να βλέπω και τη ζωή, ότι τα υλικά αγαθά είναι πράγματα τα οποία τα αποχωριζόμαστε κάποια στιγμή».

Τι γίνεται με την προσωπική σου ζωή; Χώρισες από ένα γάμο, ύστερα είχες μια πολύ ωραία σχέση με τον Στέλιο Μπρατσόλη, κι ενώ όλοι λέγαμε ότι θα σε δούμε ξανά νυφούλα, εσύ μας την έσκασες. Πρόσφατα χώρισες

«Ναι. Είδες πώς είναι η ζωή; Ανατρεπτική. Γι αυτό είναι και ωραία».

Μήπως τελικά δεν σου πάει ο γάμος;

«Όχι, δεν πιστεύω ότι είναι αυτό. Γενικά τα προγράμματα, η ίδια η ζωή έρχεται να σ' τα ανατρέψει, οπότε καλό είναι να ζεις αυτό που έρχεται. Δεν είμαι απογοητευμένη. Άλλωστε εγώ ποτέ δεν είχα δηλώσει ότι θα παντρευόμουν».

Ναι, αλλά στους καλλιτεχνικούς κύκλους συζητιόταν και είχε γραφτεί πολλές φορές ότι σου είχε γίνει πρόταση γάμου και ότι οδεύατε για τα σκαλιά της εκκλησίας

«Ναι, τα έβλεπα κι εγώ αυτά που γράφονταν, αλλά καμία σχέση. Δεν είχαμε κάνει καμιά τέτοια συζήτηση. Είχαμε απλώς μια πολύ ωραία σχέση, που τέλειωσε».

Όταν βάζεις τέλος σε μια σχέση το θεωρείς οριστικό; Ή μήπως αφήνεις ένα παραθυράκι ανοιχτό σε περίπτωση που ξαναγυρίσεις;

«Είτε αφήνεις παραθυράκι είτε όχι, η ζωή από μόνη της μπορεί να σου φέρει τέτοιες εκπλήξεις που να μην τις περιμένεις. Η ζωή είναι απρόβλεπτη».

Ερωτεύεσαι εύκολα;

«Δεν ερωτεύομαι εύκολα, όταν όμως μου συμβεί, δίνομαι με πάθος. Είμαι ανοιχτή στον έρωτα, δεν κλείνομαι. Δεν κλειδώνομαι. Ο έρωτας άλλωστε έρχεται εκεί που δεν τον περιμένεις».

Έχεις απογοητευτεί από τους άντρες; Σε τι φάση είσαι τώρα;

«Όχι, δεν είμαι απογοητευμένη. Είμαι σε μια μεταβατική φάση. Υπάρχει μια μεγάλη ηρεμία που δεν ξέρω πού θα οδηγήσει. Είμαι χαλαρή. Δεν έχω συναισθήματα απογοήτευσης ή πίκρας. Ίσως επειδή τα πράγματα τα ζω 100%, γι αυτό και δεν έχω απωθημένα».

Δεν συγχωρείς και φεύγεις;

«Θα φύγω από μια σχέση όταν αντιληφθώ ότι δεν υπάρχει προοπτική για κάτι παραπέρα. Όταν μου κλείνουν την προοπτική, το βρίσκω πολύ κουραστικό. Και δεν είναι απαραίτητη η προοπτική του γάμου, εννοώ γενικότερα τη συνέχεια της σχέσης».

Δεν αποκλείεις όμως το γάμο. Έτσι δεν είναι;

«Φυσικά. Αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος και θα ξαναέβαζα νυφικό. Είμαι και σε μια ηλικία που θέλω ένα παιδί, αλλά εγώ μέσα στο μυαλό μου το έχω παραδοσιακά όλο αυτό. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω ένα παιδί και να το μεγαλώσω μόνη μου. Μπορεί να είναι μεγάλο λάθος αυτό που πιστεύω, αλλά έχω την αίσθηση ότι τα παιδιά μεγαλώνουν καλύτερα μέσα σε μια δεμένη οικογένεια. Και φυσικά θέλω να είναι καρπός ενός μεγάλου έρωτα».

Η επόμενη μέρα και ο νέος έρωτας
Ποιο νομίζεις ότι είναι το λάθος που έκανες στη σχέση σου και ορκίστηκες να μην το κάνεις στην επόμενη;

«Δεν μπορώ να σου πω ακόμα. Είμαι στο στάδιο της ενδοσκόπησης. Ψάχνω τον εαυτό μου. Άλλωστε, πέρα από το λάθος ή το σωστό, μερικές φορές οι σχέσεις διαρκούν τόσο όσο, άρα δεν μπορείς να τις επιμηκύνεις παραπάνω. Κάνουν τον κύκλο τους και τελειώνουν. Πάντως δεν έχω μετανιώσει για ό,τι έχω κάνει. Ό,τι κάνω το θέλω πολύ».

Θέλεις ο άντρας να σε κυνηγήσει και να σε κατακτήσει ή θα του βάλεις το χαρτάκι με το τηλέφωνό σου στην τσέπη του;

«Εγώ; Έχεις τρελαθεί; Δεν μου το επιτρέπει η γυναικεία μου φύση να το κάνω αυτό. Θέλω να με κυνηγήσει και να προσπαθήσει να με κατακτήσει. Θεωρώ ότι αυτή είναι η γοητεία του αρσενικού. Είμαι οld fashioned θηλυκό».

Την απιστία πώς την αντιμετωπίζεις;

«Όπως κάθε γυναίκα όταν αγαπάει. Θυμώνω, τον βρίζω, παθαίνω υστερία, μπορεί και να του πετάξω και κάποια αντικείμενα που θα βρω μπροστά μου και φεύγω. Την ψύχραιμη και την υπεράνω θα κάνω; Δεν μπορώ. Αυτό το comme il faut μας έχει οδηγήσει σε λάθος δρόμους. Το υπεράνω και ότι εγώ είμαι κυρία και ψύχραιμη όταν με απατάει είναι πολύ ψεύτικο. Όταν συμβεί κάτι τέτοιο, ξεχνάω τις ευγένειες».

Είσαι από τις πιο σικάτες ηθοποιούς. Είναι θέμα χαρακτήρα ή θέλεις να συντηρείς την εικόνα αυτή για τη δουλειά σου;

«Εγώ θέλω να βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και να αρέσω πρώτα σ' εμένα. Βεβαίως ως γυναίκα δεν λέω όχι στο shopping therapy, γιατί μου αρέσουν τα ωραία πράγματα, αλλά αυτό το κάνω όταν και όσο μου επιτρέπουν τα οικονομικά μου».

Τι ζητάει η Αλεξάνδρα ως γυναίκα;

«Ένα σύντροφο που να έχω ψυχική επικοινωνία μαζί του, να τον θαυμάζω και να έχω μια ζεστή αγκαλιά να κρυφτώ. Δεν θέλω να αισθάνομαι εγώ η δυνατή, θέλω λίγο να ξεκουραστώ σε έναν αντρικό ώμο. Οι γυναίκες έχουμε πάρει τη ζωή στα χέρια μας και είμαστε δυνατές έξω. Μέσα στο σπίτι ας είναι εκείνος ο δυνατός. Του δίνω τη θέση της πρωτιάς».

Νιώθεις ότι έχεις πάρει ή έχεις δώσει περισσότερα στον έρωτα;

«Κι έχω πάρει και έχω δώσει. Ποτέ δεν τα βάζω σε ζυγαριά αυτά. Πάντως δεν είμαι δυσαρεστημένη. Νιώθω μια χαρά, πολύ γεμάτη ως γυναίκα».

Αν σου ζητούσα να μου πεις πώς νιώθεις αυτόν τον καιρό, τι θα μου έλεγες;

«Θα σου απαντήσω με τον τίτλο ενός παλιού τραγουδιού: Ι will survive (Θα επιβιώσω). Άλλωστε, έχω την τάση να βλέπω τη ζωή με αισιόδοξη ματιά. Πιστεύω ότι μετά απ αυτό κάτι καλύτερο θα έρθει».

Εν ολίγοις...
Ζώδιο: Κριός με ωροσκόπο Καρκίνο.

Γενέθλια: 11 Απριλίου.

Αγαπημένο χρώμα: Κόκκινο.

Αγαπημένο φαγητό: Σούσι και σασίμι (ωμό ψάρι).

Αγαπημένα ρούχα στην ντουλάπα της: Ένα μαύρο φόρεμα Dolce & Gabbana και τα τζην της.

Φετίχ: Οι γόβες.

Πρώτη επαγγελματική εμφάνιση: Το 1991 στο σίριαλ του Αnt1 «Η σκιά του χρήματος».

Σημαντικοί τηλεοπτικοί σταθμοί: « Η Λάμψη», «Δύο ξένοι», «Επιθυμίες», «Το φιλί της ζωής», «Οι αταίριαστοι».

Σημαντικά θεατρικά: «Το Λιοντάρι του Χειμώνα» στο «Ριάλτο», «Δείπνο με φίλους» στο «Λαμπέτη», «Χορεύοντας στη Λουνάσα» στο «Βικτώρια», «Αρκαδία» στο ΚΘΒΕ, «Μοιραίο προαίσθημα» στο «Ιλίσια-Ντενίση».

Μεγάλη της αδυναμία: Στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στον αδελφό της τον Βαγγέλη.

Μισεί: Το σκούπισμα στο σπίτι.

ΤOP SECRET: «Μου έχουν προτείνει επανειλημμένα να κάνω γυμνή φωτογράφηση και με πολύ καλή αμοιβή, αλλά λέω πάντα όχι. Δεν είναι η δουλειά μου να φωτογραφηθώ γυμνή και δεν βρίσκω και κανένα λόγο να το κάνω».