Στον αστερισμό του έρωτα

15.02.2008
Πλανητικές κινήσεις και θέσεις φέρνουν εξελίξεις στα αισθηματικά όλων των ζωδίων και εμείς ετοιμάσαμε ένα αστρολογικό αφιέρωμα με αφετηρία την επέτειο του φτερωτού θεού. Με τον Βαλεντίνο σύμβουλο των αισθηματικών σας υποθέσεων, θα πάρετε απαντήσεις

ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΑΡΩ ΣΩΤΗΡΑΚΗ


Πλανητικές κινήσεις και θέσεις φέρνουν εξελίξεις στα αισθηματικά όλων των ζωδίων και εμείς ετοιμάσαμε ένα αστρολογικό αφιέρωμα με αφετηρία την επέτειο του φτερωτού θεού. Με τον Βαλεντίνο σύμβουλο των αισθηματικών σας υποθέσεων, θα πάρετε απαντήσεις για το τι σας επιφυλάσσει το σύμπαν, ποιες θα είναι οι μοιραίες εξελίξεις, ανάλογα με τις επιλογές σας, και τι πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε τα κακώς κείμενα και να έχετε περισσότερες επιτυχίες στον έρωτα!

ΚΡΙΟΣ: Καιρός να σοβαρευτείτε

Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε τον αισθηματικό τομέα με περισσότερη σοβαρότητα, να οραματιστείτε το μέλλον σας στο πλευρό ενός ατόμου με το οποίο θα είστε σε θέση να μοιραστείτε την καθημερινότητα, να νιώσετε τη θαλπωρή της συντροφικότητας. Αν ανήκετε στα κριάρια που επιμένουν στις εφήμερες σχέσεις μεγάλης έντασης, προετοιμαστείτε κατάλληλα γιατί το σύμπαν θα σας διδάξει πόσο σημαντικό είναι να λειτουργήσετε υπέρ της αγάπης και κατά του εγώ. Όσοι είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε, να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να λειτουργήσετε ως ενήλικες στην προσωπική σας ζωή έχετε τα άστρα με το μέρος σας. Αν είστε ήδη δεσμευμένοι, θα σας δοθούν οι ευκαιρίες να αναζωπυρώσετε το πάθος σας, ενώ, αν θέλετε να χάσετε την ελευθερία σας, θα δικαιωθείτε, καθώς οι αποφάσεις σας είναι απολύτως συνυφασμένες με τις καρμικές σας επιταγές.

ΤΑΥΡΟΣ: Αλλάξτε στάση

Η ειμαρμένη σας Κρόνος βρίσκεται στην Παρθένο, το ζώδιο του έρωτα για σας, και σας φέρνει αντιμέτωπους με τις πράξεις σας. Οι Ταύροι που έχετε μπερδέψει το συμφέρον με την αγάπη, που φέρεστε αλαζονικά στο ταίρι σας, που θέλετε να τα ελέγχετε όλα θα περάσετε δύσκολες στιγμές, καθώς θα συμβούν γεγονότα που θα σας αναγκάσουν να κάνετε την αυτοκριτική σας και να αλλάξετε στάση προς τη ζωή. Οι πιο συνετοί, αυτοί που ξέρετε να αγαπάτε, να δίνετε και να παίρνετε, που ξέρετε τι θέλετε, θα έχετε τη σημαντικότατη βοήθεια του Κρόνου, καθώς, αν είστε αδέσμευτοι, θα γνωρίσετε τον άντρα ή τη γυναίκα της ζωής σας, αν είστε παντρεμένοι, θα φτιάξετε

οικογένεια ή θα αναβιώσετε το μήνα του μέλιτος και αν είστε ανύπαντροι, σας εύχομαι καλά στέφανα...

ΔΙΔΥΜΟΙ: Ωρα για μια σχέση ουσίας

Το σύμπαν «συνωμοτεί», προκειμένου να σας αναγκάσει να εκφράσετε τα βαθύτερα συναισθήματά σας και να έχετε ένα ταίρι που θα σας εμπιστεύεται τις πιο μύχιες πλευρές του, τους πιο απόκρυφους φόβους του. Αν ανήκετε στους αθεράπευτα επιπόλαιους, μιας και είστε τα αιώνια παιδιά του ζωδιακού, θα συμβούν τα μοιραία γεγονότα που θα σας υποχρεώσουν να πέσετε απότομα στα βαθιά νερά των ευθυνών, με αποτέλεσμα να παραζαλιστείτε, καθώς θα πρέπει να προβείτε σε καθοριστικές αλλαγές. Οι πιο συνειδητοποιημένοι θα νιώσετε την ανάγκη για μια σχέση ουσίας, απόλυτης επικοινωνίας, ψυχικής πνευματικής, σωματικής. Οι δεσμευμένοι θα προσπαθήσετε να καλύψετε τις αποστάσεις με το ταίρι σας και να στηρίξετε τη σχέση σας σε πιο γερές βάσεις. Οι αδέσμευτοι θα γίνετε πιο επιλεκτικοί, καθώς βάζετε τον πήχη σας πιο ψηλά , με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ενδιαφέρουσες εξελίξεις

Μοιραίες εξελίξεις σας αναγκάζουν να πάρετε σημαντικές αποφάσεις ή σας εξωθούν να συνάψετε σχέσεις ζωής, οι οποίες θα αφήσουν το στίγμα τους. Όσοι είχατε πέσει θύματα του υπέρμετρου συναισθηματισμού σας και είχατε την τάση να ωραιοποιείτε τις καταστάσεις θα δείτε κατάματα τις αλήθειες και ναι μεν θα προσγειωθείτε απότομα, αλλά πολύ σύντομα θα συμβούν τα γεγονότα που θα σας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσετε ότι ένα τέλος είναι η αφετηρία για μια καινούργια αρχή. Εσείς που έχετε δώσει τον καλύτερό σας εαυτό για τη σχέση σας, που είστε προσγειωμένοι και προσπαθείτε να συντηρήσετε τον έρωτα στη σκληρή καθημερινότητα, θα αμειφθείτε πλουσιοπάροχα από το σύμπαν. Αν είστε αδέσμευτοι, έχετε την τύχη με το μέρος σας, αρκεί να ψάχνετε για ένα υπαρκτό άτομο και όχι για την τελειότητα που μόνο στη φαντασία σας υπάρχει.

ΛΕΩΝ: Θα χορτάσετε έρωτα

Μοιραία γεγονότα σάς αποκαλύπτουν αυτά που ο έρωτας κάλυπτε. Αν ανήκετε στα ευφάνταστα λιοντάρια, που μόλις ερωτευτούν, φτιάχνουν έναν θρόνο για το ταίρι τους, τον οποίο συντηρούν με τα δικά τους συναισθήματα, θα προσγειωθείτε πολύ απότομα, καθώς οι δεσμοί της Σελήνης (κάρμα) στον άξονά σας θα σας διδάξουν ότι οι σχέσεις πρέπει να στηρίζονται στην αμοιβαία ανταλλαγή και να μην είστε θύματα των κολάκων. Οι μακρόχρονες σχέσεις θα περάσουν την κρίση τους, αλλά όσες στηρίζονται σε γερές βάσεις θα αντέξουν. Αρκετά πιο τυχεροί θα είστε οι αδέσμευτοι, καθώς υπάρχουν οι προϋποθέσεις να χαρείτε τον έρωτα, αλλά πρέπει να συγκρατείτε τον ενθουσιασμό σας, καθώς έχετε την τάση να εμπλέκεστε σε περιπέτειες μεγάλης έντασης, αλλά μικρής διάρκειας και, αν επενδύετε αλόγιστα τα συναισθήματά σας, μπορεί να προσγειωθείτε απότομα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Στο ρυθμό του Ησαϊα

Καλείστε να μάθετε πόσο σημαντικό είναι το μέτρο. Το πάντρεμα της ερωτικής τρέλας και της σύνεσης που απαιτεί η συντήρηση μιας σχέσης στην καθημερινότητα. Οι παρθένοι που δεν μπορείτε να βγείτε από τους φαύλους κύκλους της κυκλοθυμίας σας, όσοι κολλάτε στις λεπτομέρειες και χάνετε την ουσία θα γίνετε κοινωνοί γεγονότων που θα σας εξωθήσουν στο να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να είστε πιο σταθεροί, προκειμένου να συντηρήσετε μια υγιή σχέση. Αν είστε αντικειμενικοί, βλέπετε τη σχέση σας σαν μια ολότητα, με τα προτερήματα και τα ελαττώματά της, και τη συντηρείτε επειδή τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά. Να θυμάστε ότι οι ουρανοί είναι δικοί σας και αν είστε ανύπαντροι, να μάθετε το χορό του Ησαϊα! Οι αδέσμευτοι κατανικήστε την εσωστρέφειά σας και βγείτε στο κυνήγι με τον αέρα του νικητή!

ΖΥΓΟΣ: Μη συμβιβάζεστε, αγαπήστε

Βρίσκεστε σε κομβικό σημείο, καθώς καλείστε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις για την προσωπική σας ζωή. Η ανάγκη σας να είστε συντροφευμένοι είναι τόσο μεγάλη, ώστε αρκετές φορές σας εξωθεί να κάνετε ακραίους συμβιβασμούς, καταπιέζοντας τις επιθυμίες σας. Συντηρείτε δεσμούς που αντί να σας προάγουν, σας αδρανοποιούν. Τα γεγονότα θα σας υποδείξουν ότι αυτές οι σχέσεις είναι καταδικασμένες και όσο πιο γρήγορα τις τελειώσετε, τόσο λιγότερο θα πονέσετε. Όσοι συντηρείτε μια σχέση αγάπης που σας κάνει δημιουργικούς και χαρούμενους δεν έχετε να φοβάστε τίποτα, αρκεί να θυμάστε ότι πρέπει καθημερινά να την τροφοδοτείτε και ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οι αδέσμευτοι πρέπει να κατανικήσετε την τάση σας να ωραιοποιείτε τις καταστάσεις και να φλερτάρετε έχοντας επιστρατευμένο και το μυαλό σας, προκειμένου να αξιοποιήσετε την εύνοια αυτής της περιόδου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ξαφνικές αλλαγές

Ξαφνικά και αναπάντεχα αλλάζουν τα πράγματα στον αισθηματικό τομέα! Αν, εδώ και αρκετό καιρό, νιώθατε άβολα στη σχέση σας, είχατε την υπόνοια ότι θα ήταν προτιμότερο να δώσετε ένα τέλος, αλλά σας λείπει το κουράγιο λόγω ανασφαλειών, θα βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, οι οποίες θα σας απογοητεύσουν. Οι Σκορπιοί που συντηρείτε υγιείς σχέσεις θα αναζωπυρώσετε το πάθος σας και θα ανανεωθείτε. Οι πιο τυχεροί είστε οι αδέσμευτοι, καθώς θα κεραυνοβοληθείτε, θα παθιαστείτε και θα απολαύσετε τον έρωτα με τον τρόπο που εσείς θέλετε. Αν μέσα σ' αυτή τη σωματική και ψυχική υπερδιέγερση επιτρέψετε και στο μυαλό σας να συμμετέχει, σας περιμένουν πολύ καλές εξελίξεις, ενώ δεν αποκλείεται ο γάμος, μιας και είναι πολύ πιθανό να έχετε γνωρίσει τον άντρα ή τη γυναίκα της ζωής σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Σπάστε τα δεσμά

Αποσυμπιέζεστε από όσα σας καταπίεζαν μέχρι τώρα. Αρκετοί Τοξότες είχατε αναγκαστεί να συντηρήσετε καταστάσεις που τις νιώθατε σαν φυλακή. Τα γεγονότα που θα συμβούν ναι μεν θα σας προκαλέσουν έντονα συναισθήματα, άλλοτε χαράς και άλλοτε θλίψης ή θυμού, αλλά, αν τα εκμεταλλευτείτε σωστά, θα οδηγήσουν στην απελευθέρωσή σας. Σύμμαχός σας αυτή την περίοδο θα είναι η λογική σας, γιατί πρέπει να κάνετε μεθοδευμένες κινήσεις και να μην παρασυρθείτε σε συμπεριφορές που θα σας κάνουν να φαίνεστε σαν επαναστάτες χωρίς αιτία. Ακόμη και αν έχετε καλή εικόνα για τα αισθηματικά σας, οι αποκαλύψεις αληθειών που δεν τις βλέπατε μέχρι τώρα, είτε επειδή δεν μπορούσατε είτε επειδή δεν θέλατε, θα σας αναγκάσουν να αναθεωρήσετε τη στάση σας. Αν είστε αδέσμευτοι και έτοιμοι για καινούργιες περιπέτειες, θα μπλεχτείτε στα δίχτυα του κεραυνοβόλου έρωτα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Πρόταση γάμου

Αυτή την περίοδο είστε τυχεροί ή πολύ τυχεροί. Ακόμη και αν είστε αδιάφοροι για τα αισθηματικά σας, ακόμη και αν το μόνο που επιδιώκετε είναι εφήμερες καταστάσεις, ακόμη και αν θεωρείτε τη σχέση σας δεδομένη και έχετε εφησυχάσει, θα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που θα σας ενεργοποιούν και, τελικά, θα απολαμβάνετε πολύ ευχάριστες στιγμές. Στην περίπτωσή σας ο κίνδυνος είναι η σύντομη ημερομηνία λήξης της χαράς σας. Αν είστε εστιασμένοι στην προσωπική σας ζωή ή επιθυμείτε να βρείτε το ταίρι της ζωής σας και να κάνετε μια σχέση ουσίας, αν προσπαθείτε για το καλύτερο και δείχνετε τα συναισθήματά σας στο ταίρι σας, το σύμπαν σας επιφυλάσσει ένα τεράστιο «μπράβο», το οποίο θα λάβετε στη μορφή μιας πρότασης γάμου, μιας ανανεωτικής κατάστασης ή μιας γνωριμίας που θα σας ενθουσιάσει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ζείτε το παραμύθι σας

Οι μεταπτώσεις από την ύπατη χαρά στην απόλυτη κατήφεια θα σας αναγκάσουν να βρείτε τις ισορροπίες σας. Με τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σας οι περισσότεροι έχετε την τάση να ζείτε το παραμύθι σας, αρνούμενοι να αντιμετωπίσετε την αλήθεια όταν αυτή σας απογοητεύει. Επίσης, κεντρίζονται οι ανασφάλειές σας και σας εξωθούν σε υποχωρήσεις, που, ενίοτε, είναι προσβλητικές για την προσωπικότητά σας. Κάποιοι έχετε την τάση να απαρνείστε τα συναισθήματά σας από το φόβο της δέσμευσης. Επειδή οι δεσμοί της Σελήνης (κάρμα) βρίσκονται στο ζωδιακό σας άξονα, θα γίνετε κοινωνοί μοιραίων γεγονότων, θα βιώσετε ακραία συναισθήματα και, τελικά, θα αναγκαστείτε να βρείτε το μέτρο σας, γεγονός που θα σας εξωθήσει σε αλλαγές καθοριστικής σημασίας, όχι μόνο για το άμεσο, αλλά και για το απώτερο μέλλον, είτε αυτές αφορούν σε έναν οριστικό χωρισμό είτε σε έναν γάμο.

ΙΧΘΥΕΣ: Τα δίνετε όλα

Οι αναθεωρήσεις στις επιλογές σας είναι επιβεβλημένες. Χαρακτηριστικό του ζωδίου σας είναι η υπέρμετρη ευαισθησία, ο πλεονάζων ρομαντισμός και ο διάχυτος, ενίοτε και ανεξέλεγκτος, συναισθηματισμός. Φυσικό επακόλουθο είναι είτε να τα δίνετε όλα στον έρωτα με έναν χειμαρρώδη τρόπο είτε να φοβάστε την πιθανότητα να πληγωθείτε και να «κλείνεστε» στους εαυτούς σας. Ο συνδυασμός του Κρόνου στην Παρθένο, ζώδιο των σχέσεών σας, και του Ουρανού στο ζώδιό σας θα προκαλέσει γεγονότα που θα σας αναγκάσουν να συνειδητοποιήσετε τα λάθη σας. Οι μεν θα καταλάβετε ότι πρέπει να είστε πιο συγκρατημένοι, ενώ οι δε ότι δεν είναι δυνατόν να ευτυχήσετε χωρίς να «ανοίξετε» τις καρδιές σας. Να θυμάστε ότι αυτά που σήμερα σας αναστατώνουν ή σας απογοητεύουν είναι η αφετηρία για ριζικές αλλαγές που σας οδηγούν στο ποθούμενο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ