Ολυμπιακοί Αγώνες: Δείτε πως είναι σήμερα το κοριτσάκι που έσβησε τη φλόγα το 2004

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δείτε πως είναι σήμερα το κοριτσάκι που έσβησε τη φλόγα το 2004
Ο λόγος για την Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου.

Πριν από 20 χρόνια, η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου έσβησε τη Φλόγα κατά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

FOTEINI_PAPALEWNIDOPOULOU_ATHENS_2004_1_ee007.jpg

Μεγαλωμένη στα παιδικά χωριά SOS, η Φωτεινή είναι σήμερα 30 ετών και πραγματοποιεί το διδακτορικό της στη μοριακή βιολογία στο Francis Crick Institute, αφού προηγουμένως τελειωσε το βιολογικό στην Πάτρα. Το πρωί της Παρασκευής, μίλησε στην εκπομπή «Επίλογος» και στον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη, αναφερόμενη στο πώς αυτή η εμπειρία επηρέασε τη ζωή της.

AP01062401905_276f9.jpg

Τη συγκινεί η μνήμη του έντονου συναισθήματος συλλογικότητας και χαράς που βίωσε, και θεωρεί πως όλοι και όλες βιώσανε κάτι αντίστοιχο.

Συνέχισε λέγοντας: «Είτε οι άνθρωποι που οδηγούσανε στο δρόμο τα ταξί για να φέρνουνε τους προσκεκλημένους συναγωνιστές, είτε ως εθελοντές, και θεωρώ ότι τόνωσε πολύ την εθνική υπερηφάνεια και σίγουρα νιώθω συγκινημένη και πολύ χαρούμενη που ήμουνα κι εγώ μέρος αυτής της εμπειρίας. Εύχομαι να έχουμε κι άλλες τέτοιες εμπειρίες στο μέλλον και να εντυπωσιαζόμαστε από τα επιτεύγματά μας όλο και πιο πολύ, συλλογικά και ατομικά βέβαια».

«Ήταν μια εμπειρία που αργότερα κατάλαβα την αξία της. Εκείνη τη στιγμή το ζούσα σαν ένα παιδάκι. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και δεν στραβοπάτησα στις σκάλες. Είχαμε κάνει ελάχιστες πρόβες, δεν μας είχαν προετοιμάσει γι’ αυτό που αντιμετωπίσαμε εκείνη τη στιγμή. Δεν ήξερα πως αυτή η εικόνα θα γύριζε όλον τον κόσμο», δήλωσε η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου.

Τελευταία τροποποίηση στις 26.07.2024 - 23:06