Καμία λιτότητα στον γάμο του Γουίλιαμ!

07.02.2011
Τελικά φαίνεται ότι η Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) θα τον παντρευτεί τον πρίγκιπά της με όλα τα μεγαλεία και τις τιμές που του πρέπουν χωρίς την οικονομία που θα περίμενε κανείς λόγω κρίσης.


Τελικά φαίνεται ότι η Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) θα τον παντρευτεί τον πρίγκιπά της με όλα τα μεγαλεία και τις τιμές που του πρέπουν χωρίς την οικονομία που θα περίμενε κανείς λόγω κρίσης.

Η πληροφορία είναι επίσημη και έρχεται από το στόμα του ίδιου του Ντέιβιντ Κάμερον (David Cameron). Ο βρετανός πρωθυπουργός έδωσε μια συνέντευξη στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN και ανάμεσα στα άλλα ερωτήθηκε φυσικά και για το ευτυχές γεγονός.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος ήθελε να μάθει αν η γαμήλια τελετή που είναι προγραμματισμένη για τις 29 Απριλίου θα ακολουθήσει τη γραμμή λιτότητας που έχει τραβηχτεί για όλη τη χώρα του τελευταίους μήνες.

"Όχι… Θα είναι ένας βασιλικός γάμος τον οποίο θα μπορεί να γιορτάσει ο καθένας μέσα στη χώρα", απάντησε κατηγορηματικά ο Κάμερον ενώ σε δεύτερη ερώτηση για το αν οι βρετανοί φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τη… νύφη –ως είθισται σε αντίστοιχες περιπτώσεις- απάντησε ως εξής: "Πληρώνουμε για μερικά κομμάτια και για άλλα πληρώνει η βασιλική οικογένεια. Προφανώς η κυβέρνηση θα συμμετάσχει στα θέματα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας, αλλά η βασιλική οικογένεια έχει το γενικό πρόσταγμα".

"Πιστεύω ότι θα είναι μια μεγάλη στιγμή για τη Βρετανία. Είναι ένα πολύ όμορφο ζευγάρι και πάνω από όλα είναι δύο νέοι άνθρωποι που αγαπιούνται και παντρεύονται και θα έπρεπε να είμαστε όλοι χαρούμενοι για εκείνους", συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός της χώρας.

Ο Γουίλιαμ (William), ο οποίος είναι δεύτερος στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο μετά τον πατέρα τους πρίγκιπα Κάρολο (prince Charles) γνώρισε την αρραβωνιαστικιά του όταν και ο δύο σπούδαζαν στο πανεπιστήμιο Σεν Άντριους στη Σκοτία.

Ο αρραβώνας τους ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο και ο γάμος τους που θα γίνει στις 29 Απριλίου στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ αναμένεται να είναι ο πιο προβεβλημένος γάμος διεθνώς ύστερα από εκείνου των γονιών του γαμπρού, Κάρολου και Νταϊάνας (Diana).

"Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, με τον οποίο συνεργάστηκα στενά τον τελευταίο καιρό, είναι ένας αξιοθαύμαστος νεαρός, ισορροπημένος και με ανάστημα", ολοκλήρωσε ο Κάμερον εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι "ο νεαρός πρίγκιπας θα γίνει ένας υπέροχος σύζυγος και μια μέρα ένας πολύ καλός βασιλιάς".

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα