Το τίμημα της δόξας και η απομόνωση

01.06.2010
Αν και δηλώνει αποφασισμένη να πληρώσει το τίμημα της δόξας, φαίνεται ότι κάποια πράγματα εξακολουθούν να ενοχλούν την Ελένη.

Η λαμπερή παρουσιάστρια έστειλε το δικό της μήνυμα μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή του Ηλία Ψινάκη: «Στο χώρο που είμαστε αυτό είναι ένα κομμάτι του τιμήματος που πρέπει να πληρώσουμε. Είναι στενάχωρο και να το βλέπουμε στους άλλους και να το αντιμετωπίζουμε οι ίδιοι, αλλά αυτό είναι». Παραδέχτηκε όμως ότι επηρεάζεται από τα σχόλια: «Στεναχωριέμαι πάρα πολύ όταν ακούω κακόβουλα σχόλια. Κλείνω τ’ αφτιά μου όμως και δεν θέλω να μου μεταφέρει κανείς τι λέγεται, γιατί δεν θέλω να χάνω το κέφι μου. Η κακοήθεια, τα κακόβουλα σχόλια, οι ψεύτικοι ισχυρισμοί, οι συκοφαντίες και η χυδαιότητα με λυπούν πολύ».

Οι φιλίες που δοκιμάστηκαν

Η αλλαγή στη συμπεριφορά της είναι εμφανής. Δεν είναι το γελαστό κορίτσι που τους ξεσήκωνε όλους με τα αστεία της. Και ο λόγος δεν είναι μόνο ο χωρισμός της από τον Γιάννη Λάτσιο, αλλά και τα όσα ακολούθησαν. Φιλίες δοκιμάστηκαν, σχέσεις επαναπροσδιορίστηκαν και όλο αυτό ήταν η αφορμή για να δει τελικά ποιοι είναι αυτοί που βρίσκονται δίπλα της για την Ελένη και ποιοι για τη λαμπερή παρουσιάστρια. «Μπήκαν πολλές απουσίες», ισχυρίζεται άτομο από το περιβάλλον της. Οι φήμες, πάλι, τη θέλουν να έχει απομακρυνθεί το τελευταίο διάστημα τόσο από τη Δέσποινα Βανδή, με την οποία διατηρούσαν φιλικές σχέσεις, όσο και από την Τζένη Μπαλατσινού, με την οποία είναι και κουμπάρες. Σε σχέση με τη γνωστή τραγουδίστρια μάλλον δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα, απλώς το ότι η Ελένη δεν θέλησε να μοιραστεί το χωρισμό της με τις φίλες της ίσως της απομάκρυνε. Με την κουμπάρα της, όμως, οι λόγοι είναι μάλλον πιο σοβαροί. Μην ξεχνάτε ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών της με τον Ματέο Παντζόπουλο έγινε μέσα από το περιοδικό του άντρα της, γεγονός που στεναχώρησε πολύ την Ελένη. Ήταν σίγουρη ότι κάποια στιγμή θα συμβεί κι αυτό, όμως περίμενε τουλάχιστον από τους δικούς της ανθρώπους να τη στηρίξουν.

Ποιοι αγνοούν τα καλέσματά της

Πικραμένη φέρεται να είναι η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» και με ορισμένους επώνυμους που μέχρι πριν από το διαζύγιό της θεωρούσε καλούς φίλους. Με μεγάλη της λύπη διαπιστώνει πως κάποιοι άνθρωποι δεν είναι πια κοντά της, όπως παλιά. Ανάμεσά τους η Ζέτα Μακρυπούλια, ο Χρήστος Φερεντίνος και ο Βαγγέλης Περρής, οι οποίοι αν και βρίσκονται σε αντίπαλο κανάλι, πάντοτε έβρισκαν το χρόνο και τον τρόπο να την τιμήσουν στην εκπομπή της. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο μετά το διαζύγιό της. Ίσως να μη θέλουν να δώσουν λαβή για σχόλια και συζητήσεις, ίσως πάλι να μην έχουν το χρόνο να παρευρεθούν στο πλατό της ωραίας Ελένης, λόγω των αυξημένων επαγγελματικών τους υποχρεώσεων.

Η Ελένη Μενεγάκη σε επιστολή της προς το περιοδικό μας σχετικά με φωτογραφία όπου απεικονιζόταν η ίδια με το γιο της (το περιοδικό είχε φροντίσει να μη φαίνεται το πρόσωπο του ανήλικου γιου της) αναφέρει: «Στην σελίδα 4 του τεύχους 951 της 20.05.2010 της εφημερίδας σας, υπάρχει φωτογραφία (με ?μωσαϊκό? στο πρόσωπο) του ανήλικου τέκνου μου, παρά τη ρητή απαγόρευση που εγώ και ο πατέρας του κ. Ιωάννης Λάτσιος έχουμε γνωστοποιήσει με επιστολή μας προς την εφημερίδα σας ήδη από τις 12.02.2010. Θεωρώ ότι το ανωτέρω ατόπημα οφείλεται σε αβλεψία σας και μόνο, διότι δεν μπορώ να δεχθώ ότι το περιοδικό σας παραβλέπει στοιχειώδη δικαιώματα προστασίας των ανηλίκων. Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μου και να προβείτε σε επανόρθωση διά δηλώσεως. Αυτονόητο θεωρώ ότι κάτι τέτοιο δεν θα επιτρέψετε να επαναληφθεί».

Ωστόσο, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι φυσικά και δεν έγινε σκόπιμα, αφού και πριν από την επιστολή της 12ης Φεβρουαρίου 2010 το περιοδικό μας δεν φιλοξένησε φωτογραφίες των ανήλικων παιδιών στις οποίες να διακρίνονται τα πρόσωπά τους.