Μετανιωμένη η Σάρα Φέργκιουσον μετά τo σκάνδαλο

25.05.2010
"Το φυσάει και δεν κρυώνει" η Δούκισσα του Γιορκ (Duchess of York). Μιλώντας σε κοντινά της πρόσωπα, φαίνεται πως το μόνο που μπόρεσε να ξεστομίσει ανάμεσα σε λυγμούς και αναφιλητά είναι "Συγνώμη, συγνώμη, συγνώμη". Δεν είναι και λίγο αυτό που έπαθε, εδώ που τα λέμε.


"Το φυσάει και δεν κρυώνει" η Δούκισσα του Γιορκ (Duchess of York). Μιλώντας σε κοντινά της πρόσωπα, φαίνεται πως το μόνο που μπόρεσε να ξεστομίσει ανάμεσα σε λυγμούς και αναφιλητά είναι "Συγνώμη, συγνώμη, συγνώμη". Δεν είναι και λίγο αυτό που έπαθε, εδώ που τα λέμε.

Σύμφωνα με χθεσινές αποκαλύψεις, την περασμένη εβδομάδα η Σάρα Φέργιουσον (Sarah Ferguson) ζήτησε το ποσό των £500.000 (σχεδόν €590.000) σε αντάλλαγμα την εξασφάλιση πρόσβασης στον πρώην σύζυγό της, Πρίγκιπα Άντριου (Prince Andrew), δευτερότοκο γιο της Βασίλισσας της Αγγλίας και τέταρτο στη σειρά της διαδοχής.

Μάλιστα, το όλο κλείσιμο της συμφωνίας, όπως και η συναλλαγή κατά την οποία η 50χρονη Δούκισσα παραλαμβάνει £27.000 (€31.000) ως προκαταβολή από δημοσιογράφο των News of the World, ο οποίος της είχε συστηθεί ως επιχειρηματίας, καταγράφηκε από κρυφή κάμερα και έχει ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η συνάντηση λέγεται ότι πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, όπου βρίσκεται ακόμη η απαρηγόρητη Φέργκιουσον. Φίλοι της μεταφέρουν την αγωνία τους για τη συναισθηματική και νοητική ισορροπία της ντροπιασμένης Δούκισσας, χαρακτηρίζοντας την ως "εύθραυστη", "απελπισμένη" και "σε πολύ άσχημη θέση".

"Κανείς δεν δικαιολογεί αυτό που έκανε και σίγουρα θα χρειαστεί αρκετό καιρό για εκείνους που την εμπιστευόταν να τη συγχωρήσουν, αλλά γενικά πρόκειται για ένα αξιοπρεπή άνθρωπο, πράγμα που το κάνει δύσκολο για κάποιον να μην τη λυπηθεί, έστω και λίγο", υποστηρίζει ένας από αυτούς.

Συγκεκριμένα η Φέργκιουσον προσφέρθηκε να συστήσει τον επιχειρηματία, μη γνωρίζοντας φυσικά ότι πρόκειται για δημοσιογράφο, στον Άντριου, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην σύζυγός της, ο οποίος συνεργάζεται με το βρετανικό υπουργείο εμπορίου θα τον βοηθούσε στις δουλειές του. "Φρόντισε εσύ εμένα, και εκείνος [ο Άντριου] θα φροντίσει εσένα... Θα το πάρεις πίσω στο δεκαπλάσιο", του είπε με καμάρι, τονίζοντας ότι μπορεί να του ανοίξει όποια πόρτα θέλει.

Στον απόηχο του σκανδάλου, η Σάρα -η οποία αργότερα παραδέχτηκε ότι ο πρώην σύζυγός δεν είχε ιδέα για τα σχέδιά της- πήγε στο Λος Άντζελες για να παραλάβει βραβείο για το φιλανθρωπικό της έργο. Στην ομιλία της προσπάθησε να αστειευτεί κάπως, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν βαριά.

Η αλήθεια είναι ότι η Φέργκιουσον τρομάζει στην ιδέα του τι μπορεί το όλο ζήτημα μπορεί να προκαλέσει στις δύο κόρες της, την 21χρονη Πριγκίπισσα Βεατρίκη (Princess Beatrice) και την 20χρονη Πριγκίπισσα Ευγενία (Princess Eugenie), αλλά και στη ζωή τη δική της κυρίως σε ότι αφορά το οικονομικό ζήτημα.

Οι φόβοι της μάλιστα ότι ύστερα από το σκάνδαλο δεν θα της είναι εύκολο να βρει δουλειά, μπορεί να μην είναι καθόλου αβάσιμοι. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Mail", η εταιρεία παραγωγής ITV, με την οποία η Σάρα είχε γυρίσει πρόσφατα δύο ντοκιμαντέρ, έκοψε "μαχαίρι" τα σχέδια που είχε για μελλοντική τους συνεργασία.

Η εξέλιξη αυτή θα έχει τρομερό αντίκτυπο στη ζωή της Δούκισσας, της οποίας η οικονομική κατάσταση έχει χαρακτηριστεί ως "επικίνδυνη". Παρόλο που μετά το διαζύγιό της το 1996 έβγαλε κάποια χρήματα δουλεύοντας ως εκπρόσωπως εταιρειών όπως οι Weight Watchers και οι Wedgwood, έχασε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της μετά την καταστροφή που υπέστη η εταιρεία που είχε δημιουργήσει για την εκπροσώπησή της στην Αμερική καταστράφηκε, αφήνοντάς τη με τεράστια χρέη.

Επιπλέον, τον περασμένο μήνα η "Mail" αποκάλυψε ότι ο Άρειος Πάγος της έκανε μήνυση για το ποσό των £200.000 (€235.000) που αφορά μια άλλη υπόθεση, την οποία αν χάσει κινδυνεύει σοβαρά από χρεοκοπία.

Το θέμα, πάντως, δεν θα είναι εύκολο για τη Σάρα, η οποία, δεν έχει καν την πολυτέλεια να καθίσει πίσω και να ηρεμήσει, όπως πιθανότατα θα έκανε ο οποιοσδήποτε άλλος "διάσημος" στη θέση της. Αντίθετα, η Δούκισσα πρέπει να σφίξει τα δόντια και να συνεχίσει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυο πρώην σύζυγοι μοιράζονται ακόμη την ίδια στέγη στο Λονδίνο, και η πρώτη τους συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο μετά το γεγονός θα είναι την Πέμπτη. Επίσημες δηλώσεις δεν έχουν γίνει από καμία μεριά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άντριου δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με τα νέα, αλλά προτιμά να "καθίσει πρώτα η σκόνη" προτού πει το οτιδήποτε.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα