Οι πρίγκιπες έγιναν νονοί

25.02.2011
Σχεδόν δύο μήνες πριν από τον πολυαναμενόμενο γάμο τους, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (prince William) και η Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) ανέλαβαν επίσημη δράση με τα πρώτα τους βαφτίσια.

Σχεδόν δύο μήνες πριν από τον πολυαναμενόμενο γάμο τους, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (prince William) και η Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) ανέλαβαν επίσημη δράση με τα πρώτα τους βαφτίσια.

Σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυαγοσωστικού σταθμού "Trearddur Bay" στο Άνγλεσέι της Ουαλίας, οι δύο πρίγκιπες βάφτισαν μια νέα ναυαγοσωστική λέμβο, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που συνοδεύει την είδηση.

Ο πρίγκιπας μίλησε πολύ σύντομα στην αρχή και ευχήθηκε καλή τύχη και υγεία σε όσους χρησιμοποιήσουν αυτό το σκάφος και αμέσως μετά έκανε στην άκρη για να αφήσει χώρο στην καλή του να πράξει τα… δέοντα.

"Εγώ έχω αναλάβει τις κουβέντες και εκείνη τα κομμάτια που έχουν πλάκα", αστειεύτηκε ο Γουίλιαμ για τον διαχωρισμό "καθηκόντων" που έχει με την καλή του.

Η λέμβος ήταν φουσκωτή, οπότε η πάντα χαμογελαστή Κέιτ, δεν έσπασε τη σαμπάνια επάνω της ως είθισται, αλλά την περιέλουσε με το περιεχόμενό της. Και το όνομα αυτής: "Hereford Endeavour". Να… ζήσει και καλοτάξιδη!

Φορώντας ένα κομψότατο φόρεμα τριών τετάρτων με την υπογραφή της βρετανίδας σχεδιάστριας Κάθριν Χούκερ (Katherine Hooker) η μέλλουσα πριγκίπισσα έλαμπε και έδειχνε ιδιαίτερα άνετη στον νέο της ρόλο. Χαρακτηριστική –βασιλική- στυλιστική λεπτομέρεια το σικάτο μικροσκοπικό καπελάκι από φτερά που κρατούσε τα μακριά της μαλλιά από τη μία μεριά, και ήταν στολισμένο με τα διακριτικά των Βασιλικών Ουαλών Τυφεκιοφόρων (πεζικό τάγμα που υπάγεται στον Βρετανικό Στρατό).

Κατά τα άλλα, ο καιρός μετρά αντίστροφα για τους μελλόνυμφους και οι λεπτομέρειες για τον γάμο τους δημοσιεύονται –ή αποκαλύπτονται- σιγά σιγά. Όλες εκτός από το νυφικό που θα επιλέξει η Κέιτ. Αυτό φυλάσσεται -ακόμη- ως επτασφράγιστο μυστικό.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα