Μοσχοπουλήθηκε το φόρεμα που ξελόγιασε τον Γουίλιαμ

18.03.2011
Ξεπέρασε ακόμη και τα πιο τρελά όνειρα των διοργανωτών της "υψηλής" δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σε οίκο του Λονδίνου, η τιμή στην οποία πουλήθηκε ένα φόρεμα.

Ξεπέρασε ακόμη και τα πιο τρελά όνειρα των διοργανωτών της "υψηλής" δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σε οίκο του Λονδίνου, η τιμή στην οποία πουλήθηκε ένα φόρεμα.

Βέβαια, δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε φόρεμα αλλά αυτό με τον οποίο η Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) έκλεψε την καρδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) πριν από εννιά χρόνια.

Η μέλλουσα πριγκίπισσα φόρεσε την αραχνοΰφαντη δημιουργία της σχεδιάστριας Σαρλότ Τοντ (Charlotte Todd) συμμετέχοντας σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση που πραγματοποιούσε το πανεπιστήμιό της το 2002.

Εννιά χρόνια μετά ένας άντρας που παρακολούθησε τη δημοπρασία από το βάθος της αίθουσας χωρίς πολλά πολλά, "χτύπησε" το φόρεμα στην τιμή των $125.000 (€89.000) μη δίνοντας καμία άλλη πληροφορία παρά ότι το αγόρασε για κάποιον που αναφέρει απλά ως "Ο Νικ από το Τζέρσεϊ".

Όπως αποκάλυψε η ίδια η Τοντ, από την ημέρα της επίδειξης και μετά, το φόρεμα –το οποίο παρεμπιπτόντως δεν της είχε στοιχίσει περισσότερο από £30 (€35) και είχε αρχικά σχεδιαστεί ως φούστα- ήταν στοιβαγμένο στο βάθος μιας ντουλάπας από όπου ξεθάφτηκε πρόσφατα… για ευνόητους λόγους.

"Δεν έχω λόγια και είμαι πολύ συγκινημένη", παραδέχτηκε η 31χρονη σχεδιάστρια τονίζοντας ότι δεν είχε ποτέ φανταστεί ότι το φόρεμα θα "έπιανε" τόσα χρήματα.

Σε ερώτηση σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει τα χρήματα, η Τοντ απάντησε ότι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει μερικά ως προκαταβολή για ένα σπίτι που θέλει να αγοράσει και τα υπόλοιπα για να αλλάξει… καριέρα.

Κατά τα άλλα, και ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι τις 29 Απριλίου που θα γίνει και ο γάμος της συνεχίζεται, η Κέιτ Μίντλετον κλέβει τις στυλιστικές εντυπώσεις από όπου και αν εμφανίζεται. Για του λόγου το αληθές, η καπαρντίνα γνωστού οίκυ την οποία φορούσε σε πρόσφατη εμφάνισή της ξεπούλησε στην κυριολεξία.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα