Ο καθένας την τούρτα του στον πριγκιπικό γάμο

28.03.2011
Ένας μήνας και μία μέρα έμειναν για τον γάμο της χρονιάς και άλλη μία λεπτομέρεια δόθηκε στη δημοσιότητα. Γευστική αυτή τη φορά.


Ένας μήνας και μία μέρα έμειναν για τον γάμο της χρονιάς και άλλη μία λεπτομέρεια δόθηκε στη δημοσιότητα. Γευστική αυτή τη φορά.

Όπως έγινε επίσημα γνωστό, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (prince William) και η Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) δεν θα έχουν μία τούρτα στον γάμο τους, αλλά δύο, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που συνοδεύει την είδηση.

Μη θέλοντας να κάνουν "σκόντο" στις αγαπημένες τους γεύσεις, οι μελλόνυμφοι –οι οποίοι δηλώνουν αμφότεροι "αθεράπευτα γλυκατζίδες"- δεν βρήκαν κανένα κακό στο να μην έχουν μία και μόνο τούρτα.

Έτσι, ο Γουίλιαμ θα έχει την αγαπημένη του τούρτα από μαύρη σοκολάτα και μπισκότα τσαγιού και η Κέιτ μια λευκή κρεμμώδη τούρτα διακοσμημένη με φρούτα και λουλούδια.

Το παλάτι του Μπάκινχαμ ανέθεσε την τούρτα του πρίγκιπα –η οποία παρεμπιπτόντως δεν ψήνεται αλλά ψύχεται- στη γνωστή εταιρεία McVitie’s, ζητώντας να δημιουργήσουν μια extra large εκδοχή της με 1.700 μπισκότα και 18 κιλά σοκολάτα.

Το γλυκό, το οποίο στηρίζει τη γεύση του σε 2-3 μυστικά συστατικά, είναι το αγαπημένο του Γουίλιαμ από τότε που ήταν παιδάκι.

Από την άλλη πλευρά η νύφη ανέθεσε το γευστικό έργο στη σχεδιάστρια κέικ Φιόνα Κάιρνς (Fiona Cairns), ζητώντας της να δημιουργήσει μια πολυεπίπεδη λευκή τούρτα την οποία να διακοσμήσει με φρέσκα φρούτα και λουλούδια.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν σε αυτή την τούρτα να γίνονται και τα αποκαλυπτήρια του εμβλήματος του ζευγαριού που αναμένεται να είναι ένα σύμπλεγμα των αρχιγραμμάτων τους.

Όσο για τη γεύση, η διάσημη στη Βρετανία ζαχαροπλάστης τονίζει τον ρόλο που παίζει το μπράντι! "Πάντα μουλιάζουμε τα φρούτα στο μπράντι όλη τη νύχτα πριν τα χρησιμοποιήσουμε", αποκαλύπτει η Κάιρνς, η οποία έχει "υπογράψει" γλυκές δημιουργίες στα σπίτια πολλών διασημοτήτων, όπως ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ (Sir Paul McCartney).

Ζωή Κίττα