Τι τρέχει με τον Κάρολο και την Καμίλα;

01.07.2011
Και ενώ οι νεαροί πρίγκιπες, Γουίλιαμ (William) και Χάρι (Harry) φαίνεται ότι έχουν πάρει τον δρόμο τους, ο πατέρας τους μάλλον μοιάζει να τον χάνει με τις φήμες σχετικά με τον γάμο του που "αργοπεθαίνει" να οργιάζουν.


Και ενώ οι νεαροί πρίγκιπες, Γουίλιαμ (William) και Χάρι (Harry) φαίνεται ότι έχουν πάρει τον δρόμο τους, ο πατέρας τους μάλλον μοιάζει να τον χάνει με τις φήμες σχετικά με τον γάμο του που "αργοπεθαίνει" να οργιάζουν.

Είναι ποτέ δυνατόν; Ένας τέτοιος έρωτας να σβήσει έτσι άδοξα; Ποιος ξέρει. Πάντως οι κακές γλώσσες θέλουν τον πρίγκιπα Κάρολο (prince Charles) και την Καμίλα (Camilla) να ζουν εδώ και πολύ καιρό ξεχωριστές ζωές.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από 40 χρόνια και καθώς η κοινή θνητή Καμίλα δεν ήταν αρεστή από τη βασίλισσα, η σχέση αναγκάστηκε να περάσει –τυπικά τουλάχιστον- στο περιθώριο.

Μεσολάβησαν οι γάμοι και των δύο, αλλά η φλόγα παρέμεινε άσβεστη με τα σενάρια μιας σχέσης που συνέχιζε "παραπλεύρως" να βάζουν διαρκώς φιτιλιές στο Μπάκιγχαμ –και όχι μόνο.

Τελικά, μετά τον άδικο θάνατο της Νταϊάνα (Diana) ο δρόμος για τους δύο εραστές ήταν πια ανοικτός και η ίδια η Ελισάβετ έδωσε τη συγκατάθεσή της. Ο Κάρολος και η Καμίλα παντρεύτηκαν το 2005.

Σήμερα, δεν είναι λίγοι οι φίλοι του ζευγαριού οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα ροζ συννεφάκια πάνω από τα κεφάλια των πάλαι ποτέ ερωτευμένων έχουν γίνει γκρι, ενώ η δούκισσα της Κορνουάλης φέρεται να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ακόμη και να ανταπεξέλθει στα υψηλά καθήκοντά της.

Η αλήθεια είναι ότι μετά τον γάμο του πρωτότοκου γιου του Καρόλου με την Κέιτ (Kate) το πριγκιπικό ζεύγος έχει πραγματοποιήσει ελάχιστες κοινές επίσημες εμφανίσεις. Μάλιστα φίλοι της Καμίλα αναφέρουν ότι το μόνο που εκείνη θέλει να κάνει είναι να περνά χρόνο με τα πέντε εγγονάκια της, γεγονός που για τον Κάρολο που αγαπά την τάξη και την ηρεμία περισσότερο από οτιδήποτε δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει, αλλά όσοι παρατηρούν από κοντά το ζευγάρι δεν μπορούν να παραβλέψουν τη "σκιά" που έχει πέσει βαριά επάνω και στους δύο.

Ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο το γεγονός ότι η Καμίλα περνά όλο και λιγότερο καιρό στο Χάιγκροουβ, το σπίτι όπου μετακόμισε με το Κάρολο μετά τον γάμο τους. Αντ' αυτού, φαίνεται ότι η δούκισσα βρίσκει την ησυχία της μόνο μέσα στο Ρέι Μιλ Χάουζ στο Γουίλτσαϊρ, όπου έζησε τα πρώτα χρόνια μετά τον χωρισμό της από τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς (Andrew Parker Bowles).

Μετά την υστερεκτομή στην οποία υπεβλήθη το 2007 και τα διάφορα ατυχήματα που υπέστη, η Καμίλα ένιωσε την ανάγκη για μεγαλύτερη προσοχή από τον "άνθρωπο της ζωής της", η οποία όμως μάλλον δεν έφτασε ποτέ.

Σύμφωνα με φίλους, ο Κάρολος αγαπά βαθύτατα τη σύζυγό του χωρίς καμία αμφιβολία, όμως δεν είναι από τους ανθρώπους που μπορούν εύκολα να προσφέρουν τρυφερότητα και φροντίδα. Η Καμίλα το ήξερε και το είχε αποδεχτεί, μαζί με όλα τα άλλα που ερχόταν μαζί με το γεγονός ότι ο καλός της ήταν ο άνθρωπος που κάποια μέρα θα γίνει βασιλιάς. Όμως, όχι πια…

Η Καμίλα φαίνεται ότι δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με την ιδιότητά της ως μέλος της βασιλικής οικογένειας -με όλα τα επακόλουθα- και έχει σχεδόν μελαγχολήσει, σύμφωνα με μαρτυρίες δικών της ανθρώπων. Ναι, αλλά τι μέλει γενέσθαι;

Σίγουρα όχι επίσημος χωρισμός. Ένα διαζύγιο θα ήταν καταστροφικό από πλευράς δημοσίων σχέσεων, δεδομένου πως ό,τι και να γίνει η Καμίλα θα είναι πάντα καταχωρημένη στην κοινή γνώμη ως "το τρίτο πρόσωπο" ανάμεσα στον γάμο του διαδόχου και της "πριγκίπισσας του λαού". Και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Ο καιρός θα δείξει...

Ζωή Κίττα