Κέιτ: "Πλαστική πριγκίπισσα σχεδιασμένη για αναπαραγωγή"

19.02.2013
Μια άνευ προηγουμένου επίθεση δέχτηκε η δούκισσα του Κέιμπριτζ από τη συγγραφέα Χίλαρι Μάντελ (Hilary Mantel) η οποία σε διάλεξη που έδωσε με τίτλο "Undressing Anne Boleyn" ("ξεντύνοντας την Άνα Μπολέιν") προχώρησε σε σχεδόν "δηλητηριώδεις" χαρακτηρισμούς.

Η 60χρονη δις βραβευμένη με το βραβείο Μπούκερ συγγραφέας του μπεστ σέλερ βιβλίου "Bring up the Bodies" απέπεμψε την 31χρονη Κέιτ ως "απόλυτα τεχνητή" πριγκίπισσα, "σχεδιασμένη από επιτροπή και ειδικούς τεχνήτες", ενώ εξέφρασε την περιφρόνησή της ως μια "άνευ προσωπικότητας κούκλα βιτρίνας με πλαστικό χαμόγελο".

Στη συνέχεια, η Μάντελ σύγκρινε τη σύζυγο του πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) με την Άνα Μπολέιν (Anne Boleyn) και τη πριγκίπισσα Νταϊάνα (Princess Diana), επιμένοντας ότι αμφότερες είχαν περισσότερη προσωπικότητα.

"Η Κέιτ προήχθη από κούκλα τύπου Μπάρμπι όπου κρεμούσαν κουρέλια για ρούχα σε μια γυναίκα με μοναδικό στόχο και ενδιαφέρον να γεννήσει παιδιά"

"Προφανώς η Κέιτ σχεδιάστηκε για αναπαραγωγή. Μοιάζει να έχει μεγαλώσει όμορφα με όλους τους καλούς τρόπους που της πρέπουν", συνέχισε η συγγραφέας σχολιάζοντας και το πρώτο επίσημο πορτρέτο της που αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

"Τα μάτια της είναι νεκρά και φορά το κουρασμένο χαμόγελο μιας γυναίκας που πραγματικά θέλει να πει στον ζωγράφο να πάει να γα****", ξέσπασε η Μάντελ ενώ είχε και άποψη για το ζήτημα με τη δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών της Κέιτ που είχαν προκαλέσει μέγα σκάνδαλο στο παλάτι.

"Το γαλαζοαίματο σώμα υπάρχει για να το κοιτάζουν, έτσι και αλλιώς. Μερικοί τους βρίσκουν συμπαθητικούς, άλλοι τους λυπούνται… όμως όλοι τους κοιτάζουν με λύσσα όπου και αν βρεθούν. Ακόμη και σε εξωτερικό χώρο να βρίσκονται πάλι σαν σε κλουβί είναι", συνέχισε με πάθος η συγγραφέας, της οποίας ολόκληρη η σχετική ομιλία θα δημοσιευτεί στην τελευταία έκδοση του London Review of Books στις 21 Φεβρουαρίου.

Ζ. Κ.