6 παραδοσιακοί κανόνες της βασιλικής οικογένειας που η πριγκίπισσα Diana άλλαξε για πάντα

19.04.2020
6 παραδοσιακοί κανόνες της βασιλικής οικογένειας που η πριγκίπισσα Diana άλλαξε για πάντα
Άνοιξε τον δρόμο, τον οποίο ακολουθούν τώρα οι σύζυγοι των δυο γιων της, Kate και Meghan.

Ως εκπρόσωπος μιας αριστοκρατικής οικογένειας, η Diana Spencer ήταν η τέλεια περίπτωση για να γίνει πριγκίπισσα. Κατάφερε με τις ενέργειες και τη συμπεριφορά της, να επισκιάσει γρήγορα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Μάλιστα χάρη σε αυτήν, η εικόνα μιας πριγκίπισσας σταμάτησε να γίνεται αντιληπτή ως κάτι υπερβολικό, μακρινό, ίσως και ανόητο. Έδειξε στους ανθρώπους ότι δεν ήταν ένα αστέρι από άλλο γαλαξία, αλλά ένας συνηθισμένος άνθρωπος όπως κι εμείς.

Η Lady Di ήταν αυτή που έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο ουκ ολίγες φορές με αποτέλεσμα να επηρεάσει την βρετανική βασιλική οικογένεια. Ας δούμε όπως με ποιους τρόπους το έκανε:

  1. Επέλεξε η ίδια το δαχτυλίδι αρραβώνων της.
  2. Έγινε η πρώτη γυναίκα της βασιλικής οικογένειας που γέννησε τα μωρά της έξω από το παλάτι.
  3. Η Diana είχε τη δική της γνώμη για το πώς να μεγαλώσει τα παιδιά της.
  4. Η Diana ήταν πολύ ανοιχτή με τους «κανονικούς» ανθρώπους.
  5. Δεν φοβόταν να αποκαλύψει τα συναισθήματά της.
  6. Η Diana πειραματιζόταν με την εμφάνισή της.

Πώς αυτές οι ενέργειες της επηρεάζουν σήμερα τελικά τη μοναρχία;

Η πριγκίπισσα Diana έχει επηρεάσει τη μοναρχία χωρίς καν να το συνειδητοποιήσει. Είχε πει: «Ακολουθώ την καρδιά μου, όχι το κεφάλι μου. Παρόλο που αυτό προκαλεί συχνά προβλήματα. Αλλά πρέπει να υπάρχει κάποιος που θα είναι πιο κοντά στους ανθρώπους, θα τους αγαπήσει και θα τους δείξει αυτή την αγάπη». Η βασίλισσα Ελισάβετ και οι συνεργάτες της έμαθαν ένα σημαντικό μάθημα: η ύπαρξη της μοναρχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαρτάται απόλυτα από την κοινή γνώμη.

Διάβασε επίσης: Το «μυστικό» της Diana μόλις αποκαλύφθηκε: Αυτό ήταν το μεγάλο της… μειονέκτημα

Είναι αλήθεια ότι η βασιλική οικογένεια έχει πλέον γίνει πιο ανοικτή. Πριν από 20 χρόνια ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η βασίλισσα θα πήγαινε με ελικόπτερο μαζί με τον James Bond στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Επίσης, οι εορταστικές εκδηλώσεις δεν πραγματοποιούνται πλέον σε κλειστές αίθουσες τελετών, όπου κάποιος θα μπορούσε να βρεθεί μόνο με πρόσκληση. Αντ 'αυτού, γίνονται μπροστά από το παλάτι όπου όλοι οι Λονδρέζοι και όχι μόνο είναι καλοδεχούμενοι.

Το «σπάσιμο» του πρωτοκόλλου από τη Diana έγινε η αφετηρία μιας νέας εποχής για την μοναρχική οικογένεια που έπρεπε να αλλάξει, να γίνει πιο απλή και πιο ρεαλιστική. Η πριγκίπισσα έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι τα βασιλικά μέλη της οικογένειας δεν είναι συντηρητικοί σνομπ, αλλά κανονικοί άνθρωποι με τις δικές τους χαρές και λύπες.

Διάβασε κι αυτό: Είναι επίσημο: Ιδού ποια θα είναι βασίλισσα μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Και βέβαια, έχοντας ανοίξει τον δρόμο εκείνη, οι νύφες της, Kate και Μeghan βαδίζουν σταθερά στα βήματά της, κρατώντας όσο πιο δυνατή τη μνήμη της, συμμεριζόμενες την αγάπη που είχαν στη μητέρα τους οι γαλαζοαίματοι σύζυγοί τους.

Νικολέτα Μακρή