Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα αφήσει ποτέ να χωρίσουν ο William και η Kate - Ακόμα και να το θέλουν!

07.07.2019
Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα αφήσει ποτέ να χωρίσουν ο William και η Kate - Ακόμα και να το θέλουν!
Ξεκαθάρισε τους όρους της από την αρχή η βρετανίδα μονάρχης.

Οι πρόσφατες εικασίες σχετικά με μια φερόμενη παράνομη σχέση του πρίγκιπα William έφεραν στο προσκήνιο ένα θέμα που απασχολεί τους βασιλικούς αναλυτές συχνά πυκνά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Sunday Express το 2006, λοιπόν, η βασίλισσα πολύ πριν κάνει την πρόταση γάμου στην Kate, η βασίλισσα φέρεται να έχει προειδοποιήσει τον William. Συγκεκριμένα, λέγεται ότι ήταν ένα χρόνο περίπου αφού είχε συνάψει σχέση με την Kate (Midleton τότε), όταν του είπε ότι «φτάνει πια» με τα βασιλικά διαζύγια και ότι θα πρέπει να σκεφτεί προσεκτικά πριν της κάνει πρόταση γάμου.

Η Κate και ο Πρίγκιπας William συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2002 στο St. Andrews, αλλά δεν επιβεβαίωσαν δημοσίως τη σχέση τους μέχρι το 2005. Λίγο μετά τις δημόσιες εμφανίσεις τους, ακολούθησαν και οι φήμες για την πρόταση γάμου. Όμως, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του 2006, ήταν η προειδοποίηση της βασίλισσας που έκανε τον William να μη βιαστεί να προχωρήσει και ίσως αυτός ήταν ο λόγος που προκάλεσε το σύντομο χωρισμό του ζευγαριού το 2007.

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε, δηλαδή το 2010 για να κάνει ο William πρόταση γάμου στην Kate, λέγοντας μάλιστα σε συνέντευξή του στο CNN, λίγο αργότερα, ότι ήθελε πραγματικά να σημαίνει αυτή η πρόταση κάτι σοβαρό για εκείνον. Μπορεί, ίσως λέμε εμείς, να άκουγε τη φωνή της βασίλισσας στο αυτί του - ή ίσως απλώς χρειαζόταν χρόνο για να πάρει σοβαρά την ιδέα του γάμου.

Είτε πάντως έτσι είτε αλλιώς, η βασίλισσα είχε δει πολλά βασιλικά διαζύγια στην θητεία της και πίεσε τόσο τον William όσο και τον Harry να επιλέξουν με σύνεση τις συντρόφους τους. Ο εκπρόσωπος του παλατιού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Sunday Express, εξήγησε ότι «ως επικεφαλής της Εκκλησίας, η βασίλισσα αντιτίθεται στα βασιλικά διαζύγια», προσθέτοντας: «Ωστόσο, έχει δει τα διαζύγια όχι μόνο της αδερφής της, πριγκίπισσας Μargaret, αλλά επίσης και εκείνα των τριών μεγαλύτερων παιδιών της. Τώρα αισθάνεται ότι, «αρκετά ως εδώ» και το λέει ξεκάθαρα. Δεν θέλει να πει ονόματα, αλλά είναι ανένδοτη ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω βασιλικά διαζύγια κατά τη διάρκεια της βασιλείας της».

Καλά! Δεν χρειάζεται να πει ονόματα, καταλάβαμε. Φαίνεται να εξηγεί ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε απόπειρα διαζυγίου από τους Cambridges θα ερχόταν αντιμέτωπη με την αποδοκιμασία της βασίλισσας. Το διαζύγιο δεν τίθεται στην έγκριση της, όπως συμβαίνει με το γάμο, αλλά η αυστηρή εναντίωσή της θα καθιστούσε πολύ πιο δύσκολη τη ζωή και για τα δύο μέρη,ειδικά για την Kate, των οποίων οι τίτλοι μετά το διαζύγιο, καθορίζονται από τη μονάρχη. Ας ελπίσουμε ότι ποτέ δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά ξέρουμε πλέον και τη στάση που θα κρατήσει η Ελισάβετ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Νικολέτα Μακρή