Το Παρίσι θα τιμήσει την πριγκίπισσα Diana με έναν ξεχωριστό τρόπο

03.06.2019
Το Παρίσι θα τιμήσει την πριγκίπισσα Diana με έναν ξεχωριστό τρόπο
Η πριγκίπισσα της Ουαλλίας έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην πόλη το 1997.

Το Παρίσι θα τιμήσει την Diana χαρίζοντας το όνομά της σε μια πλατεία κοντά στο μέρος όπου σκοτώθηκε πριν από 22 χρόνια.

Η περιοχή που βρίσκεται δίπλα στη σήραγγα Alma, όπου σκοτώθηκε η Diana στο γνωστό σε όλους αυτοκινητιστικό δυστύχημα -που, παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με πολλούς δεν ήταν... τυχαίο- φιλοξενεί ήδη τη Φλόγα της Ελευθερίας, την οποία πολλοί χρησιμοποίησαν ως ανεπίσημο μνημείο.

Στην περιοχή υπάρχει ήδη ένα χρυσό μνημείο προς τιμήν της, με το σχήμα μίας φλόγας, δίπλα στο τούνελ. Πρόκειται για ένα αντίγραφο της φλόγας του πυρσού από το Άγαλμα της Ελευθερίας το οποίο δόθηκε αρχικά το 1989 στην πόλη του Παρισιού από την αμερικάνικη εφημερίδα International Herald Tribune, με την ευκαιρία της 100ής επετείου της γαλλικής έκδοσης, αλλά και ως ευχαριστήριο προς τη Γαλλία για τις εργασίες αποκατάστασης του Αγάλματος της Ελευθερίας που πραγματοποίησαν τρία χρόνια νωρίτερα, δύο γαλλικές εταιρείες. Το αξιοθέατο έχει χρησιμοποιηθεί από τους ντόπιους και τους επισκέπτες, ως τόπος για να αφήνουν λουλούδια και αναμνηστικά στη μνήμη της αδικοχαμένης πριγκίπισσας.

Ωστόσο, ένας αξιωματούχος του δήμου του Παρισιού δήλωσε ότι η πλατεία - που σήμερα ονομάζεται Place de l'Alma - θα μετονομαστεί σε «Place Diana Princesse de Galles». Το νέο όνομα θα τεθεί σε ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού μέσα στον μήνα, αλλά πιστεύεται ότι η αλλαγή είναι πολύ πιθανό να εγκριθεί. Αυτή την στιγμή η συγκεκριμένη πλατεία φέρει το όνομα της γνωστής ντίβας της όπερας, Μαρίας Κάλλας.

Στο Λονδίνο πάντως, η Diana τιμάται μέσω του μνημείου Princess Diana Memorial Fountain στο Hyde Park, το οποίο σχεδιάστηκε για να αντανακλά το πνεύμα της και την αγάπη της για τα παιδιά.