Harry και Meghan: Ιδού όλα όσα γνωρίζουμε για τη βάπτιση του γιου τους

25.06.2019
Harry και Meghan: Ιδού όλα όσα γνωρίζουμε για τη βάπτιση του γιου τους
Το παλάτι ετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα.

Το πρώτο παιδί του δούκα και της δούκισσας του Sussex, γεννήθηκε στις 6 Μαΐου και σύμφωνα με το πρωτόκολλο που θέλει τα βασιλικά μωρά να βαπτίζονται μέσα στους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους, τον Ιούλιο περιμένουμε τη μεγάλη μέρα του μικρού Archie.

Μελετούμε το @windsor.royal.family, λοιπόν, έναν ιδιαίτερα δημοφιλή royal account στο Instagram και μαθαίνουμε τα βασικά, πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις.

  • Σύμφωνα με τις πληροφορίες των βασιλικών αναλυτών, η βάπτιση του Archie Harrison Mountbatten-Windsor πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στο Windsor. Το εκκλησάκι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Sussexes καθώς εκεί και παντρεύτηκαν οι ίδιοι πριν από έναν χρόνο και βαφτίστηκε ο Harry το 1984.
  • Και σε αυτή τη βασιλική βάφτιση αναμένεται να χρησιμοποιηθεί νερό από τον ποταμό Ιορδάνη, ενώ σύμφωνα με τους Sunday Times το μυστήριο θα τελέσουν ο Αιδεσιμότατος David Conner μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury Justin Welby
  • Λέγεται ότι η λίστα με τους καλεσμένους θα είναι περιορισμένη καθώς οι γονείς του μικρού δεν έχουν διάθεση για "πολλά πολλά", ενώ, θεωρείται σίγουρο ότι οι Cambridges θα παραβρεθούν σύσσωμοι, όπως και οι παππούδες του μικρού, Κάρολος, Καμίλα και Doria.
  • Δυστυχώς, έχει ακουστεί ότι η βασίλισσα μάλλον θα απουσιάζει από την τελετή λόγω "ανειλημμένων υποχρεώσεων".
  • Όσο για το ρούχο που θα φορά ο νεαρός; Σύμφωνα με αναφορές το μωράκι θα βαπτιστεί φορώντας ένα "ιστορικό" δανδελένιο ρουχαλάκι, αντίγραφο της Honiton lace gown που είχε παραγγείλει η βασίλισσα Βικτωρία για το πρώτο της παιδί.
  • To πρωτότυπο βαφτιστικό φόρεμα φορέθηκε από 60 και παραπάνω βασιλικούς διαδόχους της βρετανίας, συμπεριλαμβανομένων και των πριγκίπων William και Harry. Τώρα πια είναι υπερβολικά ευαίσθητο εξ ου και χρειάστηκε το αντίγραφό του.
  • Τα ονόματα των νονών του μικρού αναμένεται να ανακοινωθούν εν καιρώ, όμως τα ξαδέλφια του Harry, Zara και Mike Tindall, καθώς και η κολλητή της Meghan, Jessica Mulroney, θεωρούνται σχεδόν σίγουροι ως επιλογές.

Αυτά προς το παρόν. Αναμένουμε και τα επίσημα.