Ελισάβετ - Φίλιππος: Πέρασαν χωριστά την 72η επέτειο γάμου τους

21.11.2019
Ελισάβετ - Φίλιππος: Πέρασαν χωριστά την 72η επέτειο γάμου τους
Την Τετάρτη το βασιλικό ζευγάρι της Μεγάλης Βρετανίας γιόρτασε την 72η επέτειο των γάμων του αλλά η περίσταση δεν ήταν και η ιδανική.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος «δεν αισθάνεται τόσο ενεργητικός» εδώ και λίγες εβδομάδες και παρουσίασε πρόσφατα «λίγη αστάθεια στο περπάτημα του», σύμφωνα με πηγή από το παλάτι.

Ο δούκας του Εδιμβούργου περνάει τον χρόνο του στη νότια Αγγλία μακριά από τη σύζυγό του, βασίλισσα Ελισάβετ Β ', αποκάλυψε μια πηγή στην The Sun.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο 98χρονος διαμένει στο Wood Farm, ένα σπίτι πέντε υπνοδωματίων στο Royal Estate στο Sandringham. Ο πρίγκιπας Φίλιππος φέρεται να περνάει τις μέρες του «διαβάζοντας και κάνοντας βόλτες», είπε η βασιλική πηγή.

«Μέχρι πρόσφατα, ήταν πολύ ενεργός. Έκανε συχνά ιππασία, ψάρευε στο Balmoral και οδηγούσε στα βασιλικά κτήματα - αν και δεν οδηγεί πλέον σε δημόσιους δρόμους μετά το ατύχημα του τον Ιανουάριο», ανέφερε η πηγή. «Το μυαλό του είναι κοφτερό όπως πάντα».

Η πηγή πρόσθεσε ότι η βασίλισσα είναι «πιο απομονωμένη» και το βασιλικό ζευγάρι «κάνει μια εξαιρετική προσωπική θυσία για τη χώρα».

Επιπλέον, η Αυτής Μεγαλειότητα λέγεται ότι είναι «υπό πίεση» καθώς ασχολείται μόνη της με το σκάνδαλο του πρίγκιπα Ανδρέα, ενώ ο Πρίγκιπας Κάρολος είναι σε περιοδεία στη Νέα Ζηλανδία.

«Η βασίλισσα είναι υπό πίεση. Λέει σε όλους ότι είναι μια χαρά γιατί αυτό είναι που πρέπει να κάνει», είπε μια πηγή στο The Sun. «Αλλά είναι 93 χρονών και είναι προφανές ότι αυτό έχει τον αντίκτυπο του, οπότε όλοι ανησυχούν απίστευτα». Πριν από δύο χρόνια ήταν πολύ ικανοποιημένη. Ο Charles και ο Camilla ήταν "τακτοποιημένοι", ο William και η Kate τα πήγαιναν καλά και έπειτα ο Harry παντρεύτηκε. Τώρα, όμως, τα προβλήματά της συσσωρεύονται, τόσο μέσα όσο και έξω από την οικογένεια».

«Προσπαθεί να κρατήσει μια χώρα ενωμένη μετά το Brexit και το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Σκωτίας», συνέχισε η πηγή. «Και τώρα η κρίση με τον πρίγκιπα Ανδρέα ακολουθεί τη θλίψη με τους εγγόνους της που δεν τα πηγαίνουν και πολύ καλά».

«Είναι σίγουρο ότι έρχονται περίεργα Χριστούγεννα γι 'αυτήν και άραγε, αξίζει πραγματικά αυτό μετά από όλα αυτά που έχει κάνει;» αναρωτιέται η πηγή.