Harry και Meghan: 11 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της πριγκιπικής παραίτησης

10.01.2020
Harry και Meghan: 11 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της πριγκιπικής παραίτησης
Το 2020 μας έφερε το Brexit. Και το Megxit όμως.... Δηλαδή, την "έξοδο" από το παλάτι των δύο από τα μεγαλύτερα "αστέρια" της βασιλικής οικογένειας. Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan, η δούκισσα του Σάσεξ, ανακοίνωσαν ότι θα αποχωρήσουν από τους ρόλους τους ως ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και θα αρχίσουν να εργάζονται για την οικονομική ανεξαρτησία τους. Από το αν η Meghan θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει σε μια μελλοντική σεζόν της δημοφιλούς σειράς Netflix «The Crown», μέχρι το πώς ο Χάρι μπορεί να πιάσει μια δουλειά χωρίς το κατάλληλο επώνυμο, ο Max Foster του CNN έχει απαντήσει στις 10 πιο καυτές ερωτήσεις σου.

1. Θα χάσουν τους τίτλους τους;

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan υπαινίσσονται στη νέα τους ιστοσελίδα Sussex Royal ότι είναι σε θέση να κρατήσουν τους τίτλους τους, επικαλούμενοι ιστορικό προηγούμενο.

Άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας - όπως οι πριγκίπισσες Beatrice και Eugenie – κατέχουν, επίσης, τίτλους και παράλληλα εργάζονται.

2. Ποιο θα είναι το επώνυμό τους;

Αυτή είναι μια γκρίζα περιοχή για βασιλιάδες, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα πάρουν το Mountbatten-Windsor, καθώς αυτό έδωσαν στον Archie ως επώνυμό του.

3. Θα έπρεπε η βασίλισσα να το είχε εγκρίνει αυτό;

Κινήσεις τόσο σημαντικές όσο αυτή απαιτούν συνήθως έγκριση από την Βασίλισσα Ελισάβετ, την επικεφαλής της οικογένειας και του κράτους. Αλλά το ζευγάρι δεν συμβουλεύτηκε τη βασίλισσα πριν από την απόφαση.

Αν θεωρηθεί ότι η βασιλική οικογένεια είναι ουσιαστικά μια επιχείρηση, φαίνεται άνευ προηγουμένου ότι δεν είχαν μιλήσει με το «αφεντικό», ειδικά όταν απαιτούν όχι να αποχωρήσουν αλλά να έχουν νέους ρόλους.

Λέγεται ότι υπάρχει ένα αίσθημα βαθιάς απογοήτευσης στο παλάτι μετά την ανακοίνωση και τα ανώτερα μέλη της οικογένειας έχουν ενοχληθεί από τις ειδήσεις.

Διάβασε και αυτό: #Megxit: Τα καλύτερα τιτιβίσματα και τα πρωτοσέλιδα-φωτιά για την "έξοδο" των Sussexes από το Παλάτι

4. Γιατί ο Harry και η Meghan δεν συμβουλεύτηκαν τη βασιλική οικογένεια;

Πέρυσι, ένα ντοκιμαντέρ του ITV που κατέγραψε τη βασιλική περιοδεία του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex στη Νότια Αφρική, επιβεβαίωσε αυτό που πολλοί υποψιαζόταν εδώ και αρκετό καιρό: ένα ρήγμα μέσα στη βασιλική οικογένεια.

Ερωτηθείς για τις φήμες των μέσων ενημέρωσης σχετικά με μια αποξένωση με τον μεγαλύτερο αδελφό του, William, ο Harry είπε ότι τα αδέλφια ήταν «σε διαφορετικά μονοπάτια». Δεδομένων αυτών των εντάσεων, μπορεί να μην είναι εντελώς έκπληξη το γεγονός ότι το ζευγάρι δεν συμβουλεύτηκε την υπόλοιπη οικογένεια.

5. Πληρώνουν φόρους;

Ο δούκας και η δούκισσα δεν έχουν φορολογικά προνόμια. Αλλά, επειδή δεν έχουν επί του παρόντος ιδιωτικά εισοδήματα και σε μεγάλο βαθμό ζουν από τις δημόσιες και οικογενειακές δαπάνες, δεν χρειάστηκε να πληρώσουν κανένα φόρο.

6. Μήπως η αλλαγή σημαίνει ότι η Meghan θα μπορέσει να υποδυθεί τον εαυτό της στο The Crown;

Στην πρώτη συνέντευξή της μαζί με τον πρίγκιπα Harry, η Meghan δήλωσε ότι σκόπευε να σταματήσει να εργάζεται ως ηθοποιός μετά το γάμο τους, αποκαλώντας την αλλαγή ως «νέο κεφάλαιο». Δυστυχώς για τους οπαδούς του Crown, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πιθανό να συνεργαστεί με το Netflix, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

7. Θα επιστρέψει γενικότερα η Meghan στην ηθοποιία;

Και πάλι, απίθανο. Η Meghan κατέστησε σαφές ότι η προτεραιότητά της είναι η γυναικεία ενδυνάμωση και η φιλανθρωπική της δουλειά.

8. Ο Harry θα βρει δουλειά;

Πιθανώς αυτή είναι η μόνη επιλογή, αν θέλει οικονομική ανεξαρτησία. Αλλά είναι ασαφές τι μπορεί να κάνει, πέρα ​​από το φιλανθρωπικό έργο του.

9. Τι σημαίνει να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος όταν είσαι πρίγκιπας; Δεν ήταν ήδη;

Σύμφωνα με τις προηγούμενες ρυθμίσεις χρηματοδότησης, ο Harry και η Meghan απαγορευόταν να αποκτήσουν οποιοδήποτε εισόδημα σε οποιαδήποτε μορφή. Μέχρι στιγμής, το 5% των επίσημων δαπανών του ζευγαριού πληρωνόταν από το Sovereign Grant - ένα ετήσιο κατ 'αποκοπή ποσό από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, λένε ότι παραιτούνται τώρα από τη δημόσια χρηματοδότηση για να γίνουν «οικονομικά ανεξάρτητοι».

Το ζευγάρι δήλωσε ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει χρήματα από τον πατέρα του Harry, τον πρίγκηπα Κάρολο, ο οποίος χρηματοδοτεί το υπόλοιπο 95% των προσωπικών και επαγγελματικών δαπανών του ζευγαριού μέσω του ιδιωτικού του κτήματος, του δουκάτου της Κορνουάλλης. Άραγε όμως, ο Κάρολος θα συνεχίσει να τους χρηματοδοτεί στο ίδιο επίπεδο, δεδομένου του πόσο ενόχλησε τη βασιλική οικογένεια αυτή η αναπάντεχη ανακοίνωση;

Ο Χάρι κληρονόμησε επίσης εκατομμύρια από την πριγκίπισσα Diana, αλλά μάλλον δεν είναι αρκετά για να ζήσει το ζευγάρι, τουλάχιστον με το σημερινό τους lifestyle.

10. Πού θα ζουν τώρα;

Ο δούκας και η δούκισσα δήλωσαν στην ιστοσελίδα τους ότι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Frogmore Cottage ως την επίσημη κατοικία τους έτσι ώστε «η οικογένειά τους θα έχει πάντα ένα μέρος για να το αποκαλεί ώς το σπίτι τους στο Ηνωμένο Βασίλειο». Αλλά αυτό θα απαιτήσει την άδεια της βασίλισσας. Το γραφείο της λέει ότι όλες οι λεπτομέρειες θα «χρειαστούν χρόνο για να πραγματοποιηθούν».

11. Σημαίνει τίποτα όλο αυτό για τη σειρά διαδοχής; Σημαίνει τίποτα για τον μικρό Archie;

Ξεκάθαρα, όχι.

Νικολέτα Μακρή