Αναταραχή στο Μπάκιγχαμ: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρίγκιπας Κάρολος

25.03.2020
Αναταραχή στο Μπάκιγχαμ: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρίγκιπας Κάρολος
Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε ο πρίγκιπας Κάρολος όπως ανακοινώθηκε από το παλάτι. Ο 71χρονος πρίγκιπας της Ουαλίας βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας.

«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Εμφανίζει ήπια συμπτώματα αλλά κατά τα άλλα παραμένει σε καλή κατάσταση και εργάζεται από το σπίτι του τις τελευταίες ημέρες ως συνήθως» αναφέρει η ανακοίνωση.

Αρνητικό ευτυχώς βγήκε το τεστ που έκανε η σύζυγός του, Καμίλα. «Η δούκισσα της Κορνουάλης έκανε επίσης τεστ αλλά δεν έχει τον ιό. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές και ιατρικές συμβουλές, ο πρίγκιπας και η δούκισσα θα μείνουν σε αυτοαπομόνωση στην Σκωτία. Τα τεστ διεξήχθησαν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο Αμπερντινσάιρ, και πληρούσαν τα κριτήρια για να εξεταστούν. Δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί από ποιον κόλλησε κορωνοϊό ο πρίγκιπας Κάρολος, δεδομένου του μεγάλου όγκου των δεσμεύσεων που πραγματοποίησε τις τελευταίες εβδομάδες» προσθέτει ο εκπρόσωπος του Clarence House.

Στην ανακοίνωση του παλατιού γίνεται λόγος και για την υγεία της βασίλισσας και όπως επισημαίνεται «παραμένει σε καλή κατάσταση» παρά το γεγονός πως ήρθε σε επαφή με τον πρίγκιπα Κάρολο, στις 12 Μαρτίου, όπου είχε αναλάβει μια εκδήλωση για την απονομή βραβείων στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό 9 ημέρες αφότου συναντήθηκε με τον πρίγκιπα Κάρολο σε μια εκδήλωση του WaterAid στο Λονδίνο.