Camilla: Το μεγάλο στοίχημα και οι συμβουλές των γιατρών

30.03.2020
Camilla: Το μεγάλο στοίχημα και οι συμβουλές των γιατρών
Να παραμείνει σε επαγρύπνηση προειδοποίησαν οι γιατροί την Camilla, προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη μόλυνση της από τον κορονοϊό, αφού ο σύζυγός της, πρίγκιπας Κάρολος, βρέθηκε θετικός σε αυτόν πριν από λίγες ημέρες.

Η δούκισσα της Κορνουάλης είναι σε «καλή διάθεση», παραμένοντας σε αυτοαπομόνωση στο Birkhall στη Σκωτία, μετά την αποκάλυψη του Clarence House την περασμένη Τρίτη, ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας είναι θετικός στον φονικό ιό.

Ο Dr Dawn Harper αποκάλυψε στο Hello! : «Μαθαίνουμε ακόμα για τον ιό αυτό αλλά ο κύριος λόγος για τον οποίο ζητάμε από τις επαφές των συμπτωματικών ασθενών να απομονώνονται για 14 μέρες, είναι για να βεβαιωθούμε ότι δεν έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους, ενώ θα μπορούσαν ενδεχομένως να επωάζουν τον ιό.

«Όπως και στο κοινό κρυολόγημα, δεν εγγυάται κανείς ότι εάν ένα μέλος της οικογένειας αρρωστήσει δεν θα αρρωστήσουν και όλοι οι άλλοι και υπάρχουν πολλοί λόγοι γι 'αυτό. Δεν παίζει ρόλο μόνο η βασική υγεία του κάθε ατόμου αλλά η κατάσταση (καλή ή κακή) του ανοσοποιητικού του συστήματος.

«Ας ελπίσουμε ότι η δούκισσα θα παραμείνει ασυμπτωματική, αλλά θα πρέπει να λάβει προφυλάξεις για να αυξήσει τις πιθανότητές της να παραμείνει χωρίς συμπτώματα. Υπάρχουν επίσης ορισμένες ενδείξεις ότι κάποιοι άνθρωποι μπορούν να είναι θετικοί στον ιό χωρίς να αναπτύσσουν συμπτώματα».

Ο Dr Harper αποκάλυψε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η Camilla για να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη μόλυνση από τον ιό. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.

«Η δούκισσα πρέπει να κοιμάται σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, να χρησιμοποιεί ένα ξεχωριστό μπάνιο και να διατηρεί την κοινωνική αποστασιοποίηση μέσα στο σπίτι», πρόσθεσε ο Dr Harper.

Στο μεταξύ, οι οπαδοί της βασιλικής οικογένειας σοκαρίστηκαν όταν επιβεβαιώθηκε η είδηση της διάγνωσης του Καρόλου.

«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό», ξεκινούσε η δήλωση.

«Εμφανίζει ήπια συμπτώματα αλλά κατά τα άλλα παραμένει σε καλή κατάσταση και εργάζεται από το σπίτι τις τελευταίες ημέρες ως συνήθως. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές και ιατρικές συμβουλές, ο Πρίγκιπας και η Δούκισσα βρίσκονται τώρα σε αυτοαπομόνωση στο σπίτι τους στη Σκωτία».

Εμείς να ευχηθούμε περαστικά και κουράγιο στον πρίγκιπα Κάρολο καθώς και σε όλο τον κόσμο που νοσεί αυτή τη στιγμή.