Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει γενέθλια και γιορτάζει πρώτη φορά χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο - Η ιδιαίτερη ανάρτηση από το Παλάτι

21.04.2021
Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει γενέθλια και γιορτάζει πρώτη φορά χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο - Η ιδιαίτερη ανάρτηση από το Παλάτι
95 χρόνια ζωής συμπληρώνει σήμερα (21/4/2021) η μακροβιότερη μονάρχης της Ευρώπης και φέτος, είναι η πρώτη φορά που δεν έχει στο πλευρό της τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, από το 1947 που παντρεύτηκαν.

Τα φετινά γενέθλια είναι πολύ διαφορετικά για τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία πενθεί για τον θάνατο του επί 73 χρόνια συζύγου της. Ο πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από τη ζωή λίγο πριν συμπληρώσει τα 100 χρόνια, στις 9 Απριλίου 2021 και κηδεύτηκε το περασμένο Σάββατο στο παρεκκλήσι του Αγ. Γεωργίου στο κάστρο του Windsor.

Όπως έγινε γνωστό πριν από δυο μέρες, λόγω πένθους, για πρώτη φορά από τότε που ανέβηκε στον θρόνο, η βασίλισσα δεν θα δώσει στη δημοσιότητα το καθιερωμένο πορτρέτο.

Ωστοσο, η καθιερωμένη ανάρτηση στα επίσημα social media του παλατιού έγινε. Και είχε το δικό της ενδιαφέρον. Βλέπουμε τη βασίλισσα να χαμογελά ξανά, όμως αντίθετα με τα συνηθισμένα έντονα χρώματα που διαλέγει να φορά, στη φωτογραφία που έχει επιλεγεί για την ημέρα τη βλέπουμε σε μωβ, δαμασκινί αποχρώσεις που ταιριάζουν περισσότερο στην περίσταση. Ιδού η λεζάντα και η φωτογραφία που αναρτήκε στους λογαριασμούς του παλατιού και αναδημοσιεύτηκε σε αυτούς των Cambridges και του πρίγκιπα Κάρολου.

Σήμερα είναι τα 95α γενέθλια της βασίλισσας.
Η βασίλισσα γεννήθηκε στις 21 Απριλίου τυο 1926 στη οδό Bruton 17 στο Mayfair του Λονδίνου. Ήταν το πρώτο παιδί του δούκα και της δούκισσας του York, οι οποίοι αργότερα έγιναν Βασιλιάς Γεώργιος VI και βασίλισσα Ελισάβετ.
Φέτος, η Αυτής Εξοχότης παραμένει στο Κάστρο του Windsor στο πλαίσιο του βασιλικού πένθους που ακολούθησε τον θάνατο του δούκα του Εδιμβούργου