Πρίγκιπας William: Η συγκινητική εξομολόγηση για την ημέρα που έχασε τη μητέρα του

25.05.2021
Πρίγκιπας William: Η συγκινητική εξομολόγηση για την ημέρα που έχασε τη μητέρα του
Ήταν μόλις 15 ετών όταν σκοτώθηκε η πριγκίπισσα Diana.

Πριν από μερικές μέρες, τόσο ο πρίγκιπας William όσο και ο πρίγκιπας Ηarry επέκριναν το BBC για την πλέον διαβόητη συνέντευξη του Martin Bashir με τη μητέρα τους Diana στο Panorama το 1995, μετά από ανεξάρτητη έρευνα που διαπίστωσε ότι είχε χρησιμοποιηθεί «δόλια συμπεριφορά» για να ενθαρρύνει την αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας να συμφωνήσει με την μετάδοση.

Και το Σάββατο ο Δούκας του Cambridge ανέφερε για άλλη μια φορά την αείμνηστη μητέρα του όταν επισκέφθηκε τη Γενική Συνέλευση της Εκκλησίας της Σκωτίας για να εκπληρώσει έναν νέο ρόλο ως λόρδος Ύπατος Αρμοστής, όπως διορίστηκε από τη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ.

Συζητώντας τις αναμνήσεις του από τη Σκωτία, ο δούκας είπε: «Εν ολίγοις, η Σκωτία είναι η πηγή μερικών από των πιο χαρούμενων αναμνήσεών μου αλλά και των πιο θλιβερών».

Στην πορεία εξήγησε ότι βρισκόταν στο Balmoral, το σκωτσέζικο κάστρο της βασίλισσας, όταν έμαθε ότι η μητέρα του είχε σκοτωθεί στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι. Τη στιγμή του θανάτου της, ο William ήταν 15 ετών και ο Harry ήταν 12.

Diana, William και Harry στο πιο συγκινητικό βίντεο που έχεις δει

Αποκάλυψε επίσης πώς ένιωσε, την ημέρα που έμαθε για την τραγωδία και τι συνέβη τις επόμενες ημέρες:

«Όντας σοκαρισμένος, βρήκα καταφύγιο στην εκκλησία Crathie Kirk εκείνο το πρωί. Και στις σκοτεινές μέρες της θλίψης που ακολούθησαν, βρήκα άνεση και παρηγοριά στη σκωτσέζικη ύπαιθρο. Η σύνδεση που νιώθω με τη Σκωτία θα είναι για πάντα μέσα μου».

Για τη συγκεκριμένη επίσκεψη, ο πρίγκιπας William είχε τη σύζυγό του Κate δίπλα του και το ταξίδι του ζευγαριού περιλαμβάνει στάσεις στο Εδιμβούργο, το Φάιφ και το Όρκνεϊ για να ευχαριστήσουν τους εργαζόμενους για τις προσπάθειές τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο δούκας ολοκλήρωσε την ομιλία του αποτίοντας φόρο τιμής στη δούκισσα του Cambridge λέγοντας: «παράλληλα με αυτήν την οδυνηρή ανάμνηση είναι μεγάλη χαρά γιατί ήταν εδώ στη Σκωτία πριν από 20 χρόνια όπου γνώρισα για πρώτη φορά την Catherine. Περιττό να πω ότι η πόλη όπου θα συναντήσετε τη μελλοντική σας γυναίκα, θα έχει πάντα μια πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας».

Πρόσφατα, μίλησε και ο πρίγκιπας Harry για τη μητέρα του. Και είπε πολλά. Και στο Παλάτι πρέπει να ταράχτηκαν πολύ. Κάνε κλικ στον σύνδεσμο και θυμήσου τα όσα είπε ο δούκας του Sussex στην Oprah Winfrey.