Συγκλονιστική δήλωση του πρίγκιπα Harry: Ντρέπομαι για τον τρόπο που αντιμετώπισα τις αυτοκτονικές σκέψεις της Meghan

31.05.2021
Συγκλονιστική δήλωση του πρίγκιπα Harry: Ντρέπομαι για τον τρόπο που αντιμετώπισα τις αυτοκτονικές σκέψεις της Meghan
Ο πρίγκιπας Harry εύχεται να είχε αντιδράσει διαφορετικά όταν η Meghan Markle του είπε ότι βίωσε αυτοκτονικές σκέψεις. Σε ένα επεισόδιο μπόνους που προβλήθηκε στις 27 Μαΐου της σειράς της Oprah Winfrey στο Apple TV +, με τίτλο The Me You Can't See, ο Harry μίλησε ανοιχτά για τους αγώνες ψυχικής υγείας της γυναίκας του. «Ντρέπομαι κάπως για τον τρόπο που το αντιμετώπισα», παραδέχτηκε, εξηγώντας ότι οι ευθύνες του ως μέλους της βασιλικής οικογένειας, θόλωσαν την κρίση του.

«Λόγω του συστήματος στο οποίο βρισκόμασταν και των ευθυνών και των καθηκόντων που είχαμε, κάναμε μια γρήγορη αγκαλιά και στη συνέχεια έπρεπε να αλλάξουμε για να μπούμε σε ένα convoy με μια αστυνομική συνοδεία και να οδηγηθούμε στο Royal Albert Hall για μια φιλανθρωπική εκδήλωση», είπε ο Harry, καθιστώντας σαφές ότι δεν έδινε στην ψυχική υγεία της Markle την προσοχή ή τον απαραίτητο χρόνο που χρειαζόταν. Υπενθύμισε επίσης ότι έπρεπε να «βγει έξω σε έναν τοίχο με κάμερες και να προσποιείται ότι όλα είναι εντάξει».

Εκ των υστέρων, ο 36χρονος θα χειριζόταν την κατάσταση πολύ διαφορετικά και θα είχε ξεκινήσει απλώς ακούγοντας. «Τόσοι πολλοί άνθρωποι φοβούνται να είναι αποδέκτες μιας τέτοιας συνομιλίας επειδή δεν αισθάνονται ότι έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να δώσουν τις σωστές συμβουλές», είπε στην Oprah. «Αλλά αυτό που πρέπει να πείτε είναι ότι είστε εκεί. Επειδή η ακρόαση και η συμμετοχή σε αυτήν τη συζήτηση είναι αναμφίβολα το καλύτερο πρώτο βήμα που μπορείτε να κάνετε».

Σε κάποιο άλλο μέρος του επεισοδίου, ο Harry είπε στους θεατές ότι κατανοεί πλήρως τη θλίψη που έρχεται όταν συνειδητοποιεί κάποιος ότι θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα. «Ως γονείς και ως αδέλφια, υπάρχει ένα στοιχείο ντροπής που νιώθουμε επειδή λέμε μέσα μας “Πώς δεν θα μπορούσαμε να το έχουμε δει;” “Πώς δεν το γνωρίζαμε;” “Πώς δεν αισθανθήκες αρκετά άνετα για να έρθεις σε εμένα και να το μοιραστείς μαζί μου;”» είπε. «Αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι όταν οι άνθρωποι υποφέρουν ή αγωνίζονται, ότι όλοι είμαστε απίστευτα καλοί στο να το καλύψουμε».

Η Markle αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι βίωσε αυτοκτονικές σκέψεις σε μια συνέντευξη με την Winfrey τον Μάρτιο. «Δεν ήθελα πια να είμαι ζωντανή», παραδέχτηκε τότε. Και σε ένα προηγούμενο επεισόδιο του The Me You Can't See, που προβλήθηκε στις 21 Μαΐου, ο δούκας του Sussex συνέδεσε την εμπειρία της γυναίκας του με αυτή της μητέρας του, της πριγκίπισσας Diana. Πριν από το θάνατό της το 1997, η Diana αντιμετώπισε ομοίως ρατσιστικούς τίτλους στις βρετανικές ταμπλόιντ. «Η μητέρα μου κυνηγήθηκε μέχρι το θάνατό της, ενώ ήταν σε σχέση με κάποιον που δεν ήταν λευκός και τώρα κοιτάξτε τι συνέβη», είπε ο Harry.

Νικολέτα Μακρή