Harry Meghan: Το Παλάτι τους υποβίβασε επίσημα - Με τον πιο αθόρυβο τρόπο, αλλά το έκανε

06.06.2021
Harry Meghan: Το Παλάτι τους υποβίβασε επίσημα - Με τον πιο αθόρυβο τρόπο, αλλά το έκανε
Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη και ως ένα σημείο δικαιολογημένη, θα μπορούσε να πει κανείς. Τα πράγματα οδηγούνταν προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και καιρό. Και να που η αλλαγή... συνέβη. Το πρώτο βήμα έγινε. Αν έπεται συνέχεια, θα φανεί.

Τρεις μήνες μετά την συνέντευξη-φωτιά που έδωσαν από κοινού ο πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του, Meghan Markle, στην Oprah Winfrey, όπου μεταξύ άλλων κατηγόρησαν τη βασιλική οικογένεια για ρατσιστική συμπεριφορά, ενώ αποκαλύφθηκαν οι αυτοκτονικές σκέψεις της -εγκύου τότε- δούκισσας του Sussex, έχουμε "κίνηση" από το Μπάκιγχαμ.

Ο Harry και η Meghan ανακοίνωσαν τον Ιανουάριο του 2020 ότι παραιτούνται από τα βασιλικά τους καθήκοντα και λίγο αργότερα ολοκλήρωσαν το σχέδιό τους μετακομίζοντας στην Αμερική κόβοντας έναν έναν τους δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια για μια ζωή πιο ελεύθερη, όπως τόνισαν επανειλημένα, γιατί, ύστερα από τη συνέντευξη στην Oprah ακολούθησαν κι άλλες πολλές -από τον Harry, ο οποίος έχει βάλει σκοπό να κάνει την ψυχοθεραπεία του δημόσια.

Πληροφορίες θέλουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έξαλλα με τη στάση των Sussexes ενώ εκτός από την επίσημη ανακοίνωση της βασίλισσας μετά τη συνέντευξη στην Oprah, μόνο ο William απάντησε δημόσια σχετικά με τις κατηγορίες περί ρατσισμού.

Φαίνεται πως όποιες προσπάθειες έγιναν για γεφύρωμα του χάσματος που δημιουργήθηκε μεταξύ του ζεύγους και της βασιλικής οικογένειας έπεσαν στο κενό και σήμερα παρατηρούμε την εξής κίνηση από πλευράς παλατιού που "λέει" πολλά!

Μέχρι τώρα στον επίσημο ιστότοπο του βρετανικού παλατιού υπήρχε μία συγκεκριμένη σειρά με την οποία παρουσιαζόταν τα μέλλη βασιλικής οικογένειας, μετά τη βασίλισσα που "ηγείται" και αυτής της λίστας, φυσικά. Σε αυτή τη λίστα, λοιπόν, είχαμε τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του, Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλλης αμέσως μετά την Ελισσάβετ, δίπλα της την Catherine, δούκισσα του Cambridge, η οποία, ναι, προηγείται του συζύγου της, πρίγκιπα William και μετά είχαμε τους Sussexes. Όχι πια!

Τώρα πια, μεταξύ του William και του Harry "παρεμβάλλονται" η κόρη της βασίλισσας, πριγκίπισσα Άννα, ο Andrew, δούκας του York, η Sophie, κόμησσα του Wessex και ο σύζυγός της και μικρότερος αδελφός του Κάρολου, Edward, κόμης του Wessex.

Αμέσως μετά βλέπουμε τον δούκα και τη δούκισσα του Sussex για την οποία διαβάζουμε μια πολύ μικρή παράγραφο, σε αντίθεση με τα όσα γράφονται για όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Επιπλέον, στον ισχυρισμό ότι οι Sussexes δεν αποτελούν πια ενεργά μέλη της "φίρμας" εξ ου και η "υποβίβαση", η απάντηση/αντίφαση έρχεται από την "αναβάθμιση" του πρίγκιπα Andrew, ο οποίος, ως γνωστόν, παραμένει ανενεργός ως μέλος της βασιλικής οικογένειας μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Epstein,

Ε, δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν το έβλεπε να έρχεται. Το θέμα είναι τι να περιμένουμε από εδώ και πέρα. Προς το παρόν, περιμένουμε τη γέννηση της κορούλας του ζεύγους που έρχεται όπου νάναι. Με το καλό, και τα υπόλοιπα θα βουν τον δρόμο τους.

Ζωή Κίττα