Πρίγκιπας William: Γιατί δέχθηκε επίθεση στα social media μετά τις δημόσιες δηλώσεις του κατά του ρατσισμού

15.07.2021
Πρίγκιπας William: Γιατί δέχθηκε επίθεση στα social media μετά τις δημόσιες δηλώσεις του κατά του ρατσισμού
Για υποκρισία κατηγορήθηκε ο δούκας του Cambridge μετά τη δημόσια παρέμβαση του για τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά παικτών της Αγγλίας που ακολούθησαν την ήττα από την Ιταλία στον τελικο του Euro.

Η τοποθέτηση του πρίγκιπα William ηρθε μόλις τέσσερις μήνες αφότου το παλάτι ήρθε αντιμέτωπο με επικρίσεις σχετικά με την αδράνεια του να απαντήσει στον ρατσισμό που δέχτηκε η Meghan Markle ως ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας αλλά και στα ρατσιστικά σχόλια για τον γιο της Meghan και του Harry, Archie. Γι 'αυτό, ενώ η δήλωση του πρίγκιπα William που καταδικάζει τον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο είναι σημαντική, ταυτόχρονα έχει φέρει πολλές αντιδράσεις.

Τρεις μαύροι ποδοσφαιριστές, ο Bukayo Saka, ο Marcus Rashford και ο Jadon Sancho, κακοποίηθηκαν ρατσιστικά μετά τον τελικό ποδοσφαίρου του Euro 2020, στις 11 Ιουλίου, λόγω του ότι έχασαν τα πέναλτι στο παιχνίδι. Οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές έχουν δεχθεί μια επίθεση μίσους στα social media και η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έχει ξεκινήσει έρευνα. Εν μέσω της έρευνας, ο πρίγκιπας William μοιράστηκε μια δήλωση στο Twitter που καταδικάζει την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά.

«Αρρώστησα από τη ρατσιστική κακοποίηση που είχε ως στόχο τους παίκτες της Αγγλίας μετά από χθες το βράδυ», έγραψε στο Twitter μέσω του επίσημου λογαριασμού του Twitter, Kensington Royal. «Είναι εντελώς απαράδεκτο οι παίκτες να υπομένουν αυτήν την αποτρόπαια συμπεριφορά. Πρέπει να σταματήσει τώρα και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν».

Μπορείς να δεις τη δήλωση του William εδώ.

Μόλις το tweet του William ανέβηκε, πολλοί βασιλικοί fans επεσήμαναν ότι αυτός και η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια παρέμειναν σιωπηλοί όταν η Meghan Markle αντιμετώπισε παρόμοια ρατσιστική μεταχείριση -εντάξει, ο William ήταν ο μόνος που έδωσε τη μόνη δημόσια απάντηση σχετικά, όμως δεν εστειαζόταν στη νύφη του. Η δούκισσα του Sussex αντιμετώπισε ρατσιστική μεταχείριση τόσο στο διαδίκτυο όσο και από τα βρετανικά ταμπλόιντ, αλλά η βασιλική οικογένεια δεν μίλησε ποτέ δημόσια για την κακομεταχείριση της. Και αυτή η αδράνεια του παλατιού απέναντι σε αυτήν την κακομεταχείριση ήταν που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Meghan και του Harry να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

«Βλέπεις. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί. Το είπα από την αρχή: Η βασιλική οικογένεια κάνει κακό στον εαυτό της αφήνοντας την Meghan Markle να κακοποιείται», έγραψε ένα άτομο στο Twitter.

Ένας άλλος είπε ότι η υποκρισία του William είναι «αποπνικτική». «Είχε πραγματικά το θράσος να δημοσιεύσει αυτή τη δήλωση, σαν να μην ήταν μπροστά και στο επίκεντρο της κακοποίησης που υπέστη η Meghan», έγραψαν.

Όλα τα tweets μιλούσαν για την υποκρισία του δούκα.

«Τα υποκριτικά άτομα δεν αποτυγχάνουν ποτέ να με εκπλήσσουν. Πού ήταν αυτή η οργή για την Meghan Markle;» αναρωτήθηκε ένας άλλος χρήστης.

Νικολέτα Μακρή