Το χρονικό ενός «ροζ» εκβιασμού

20.02.2009
Όλη η Ελλάδα σοκαρίστηκε στο άκουσμα της είδησης ότι η νεαρή ηθοποιός Άννα-Ίρις Αγαθονικιάδη και ο σύντροφός της εκβίαζαν πολιτικό μηχανικό με «ροζ» DVD.

Όλη η Ελλάδα σοκαρίστηκε στο άκουσμα της είδησης ότι η νεαρή ηθοποιός Άννα-Ίρις Αγαθονικιάδη και ο σύντροφός της εκβίαζαν πολιτικό μηχανικό με «ροζ» DVD.

Οι επαφές με τον πολιτικό μηχανικό ξεκίνησαν πριν από περίπου δέκα μήνες μέσω chat στο Διαδίκτυο. Το ζευγάρι του ζήτησε για να συνευρεθούν ερωτικά σε δωμάτιο κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών 250 ευρώ. Την πρώτη τους καυτή βραδιά διαδέχθηκαν πολλά ακόμη ερωτικά βράδια μέχρι τον Αύγουστο του 2008, οπότε η ηθοποιός και ο γυμναστής φίλος της άρχισαν να στέλνουν SMS στο κινητό του παρτενέρ τους εκβιάζοντάς τον ότι αν δεν τους κατέβαλε το ποσό των 6.000 ευρώ, θα δημοσιοποιούσαν DVD, στο οποίο ήταν καταγεγραμμένες οι ερωτικές τους συνευρέσεις.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις το θύμα συμφώνησε να τους δώσει 2.000 ευρώ για το επίμαχο DVD. Είχε ειδοποιήσει όμως ήδη την αστυνομία για τον εκβιασμό. Το ραντεβού για την ανταλλαγή DVD χρημάτων δόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Δάφνη και η ηθοποιός με το σύντροφό της συνελήφθησαν από την αστυνομία επ αυτοφώρω. Το ζευγάρι μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι εκβίαση και συναυτουργία.

Τελικά, το απόγευμα της Δευτέρας το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο, καθώς διαπιστώθηκε ότι το «ροζ» DVD με το οποίο η ηθοποιός Άννα-Ίρις και ο σύντροφός της εκβίαζαν τον πολιτικό μηχανικό, αντί για καυτές ερωτικές σκηνές από τις συνευρέσεις τους, περιείχε μουσική! Επειδή ωστόσο το χρηματικό ποσό της εκβίασης ήταν μικρό, αφέθηκαν και οι δύο ελεύθεροι, αφού πρώτα τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Ποια είναι

Η Άννα-Ίρις Αγαθονικιάδη έκανε τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική και μάλιστα φέτος την είδαμε στο σίριαλ του Mega «Πολυκατοικία» να «εκβιάζει» τον Γιάννη Τσιμιτσέλη με το... αγέννητο παιδί τους. Πέρα από τη συμμετοχή της στη συγκεκριμένη σειρά, έχει κάνει περάσματα και έχει παίξει σε διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές, αλλά και στον κινηματογράφο. Η σχέση της με τον κινηματογράφο ξεκίνησε από πολύ νωρίς, αφού ο πατέρας της Γιώργος Αγαθονικιάδης είναι πολύ γνωστός σκηνοθέτης και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα από την Τσεχία συνεργάστηκε με την ΕΡΤ. Μάλιστα, και η Άννα-Ίρις μιλάει άπταιστα τσεχικά. Αδερφή της είναι η Ελένη Αγαθονικιάδη, η οποία επίσης ασχολείται με την τηλεόραση και τη σκηνοθεσία, αλλά έχει συγγράψει και το μυθιστόρημα «Το βλέμμα της σιωπής» που αφιερώνει στους δύο γονείς της Γιώργο και Ελισάβετ, αλλά και στην αδερφή της Άννα-Ίριδα.