Η Μαντόνα φυγάδευσε τη Μέρσι

13.04.2009
Η Μαντόνα φρόντισε να κρύψει τη Μέρσι Τζέιμς (Mercy James), το 4χρονο κοριτσάκι που ελπίζει να υιοθετήσει, μετά την εμφάνιση του πατέρα που διεκδικεί τη μικρή.

Η Μαντόνα φρόντισε να κρύψει τη Μέρσι Τζέιμς (Mercy James), το 4χρονο κοριτσάκι που ελπίζει να υιοθετήσει, μετά την εμφάνιση του πατέρα που διεκδικεί τη μικρή.

Το προσωπικό του ορφανοτροφείου όπου ζει η μικρούλα, αποκάλυψε ότι η Μαντόνα (Madonna) θέλει να κρατήσουν το κοριτσάκι μακριά από τον πατέρα της, Τζέιμς Καμπένα (James Kambewa), που προσπαθεί εδώ και μία εβδομάδα να επανασυνδεθεί με την κόρη του.

Η Μέρσι μεταφέρθηκε σε μια μυστική περιοχή μαζί με έναν υπεύθυνο από το ορφανοτροφείο, το οποίο συντηρείται με έξοδα της ίδιας της σταρ. Εκτός από την Μαντόνα κανείς άλλος δεν γνωρίζει την "κρυψώνα" της.

Η "βασίλισσα της ποπ" είναι αποφασισμένη να κερδίσει την Μέρσι και έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους της να κάνουν "ότι είναι δυνατόν για να πετύχει η υιοθεσία".

Η έφεση θα εξεταστεί από το δικαστήριο μετά τις διακοπές του Πάσχα, που στο Μαλάουι ολοκληρώνονται στις 20 Απριλίου. Εντωμεταξύ, η παρουσία του 24χρονου Καμπένα έχει αναστατώσει την οικογένεια της Μέρσι.

Ο παππούς της, Σάξον Μούντε (Saxon Maunde,) ένας φτωχός αγρότης, αναρωτιέται γιατί αυτός άνθρωπος εμφανίστηκε έτσι ξαφνικά: "Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι προθέσεις του είναι αγαθές, όταν μάλιστα στο παρελθόν μας έχει κάνει τόσο κακό. Όταν η αγαπημένη μου κόρη έμεινε έγκυος, απογοητεύτηκα. Ήταν πολύ καλή μαθήτρια, αλλά αναγκαστήκαμε να τη σταματήσουμε από το σχολείο.

Αυτός τότε, αντί να την παντρευτεί και να αναλάβει τις ευθύνες του, αρνήθηκε ότι είναι ο πατέρας και το έσκασε. Όταν η κόρη μου πέθανε μετά την γέννα της Μέρσι, δεν έστειλε ούτε καν ένα συλληπητήριο μήνυμα. Είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλουμε να δούμε πάνω στη γη!", δηλώνει με πόνο.

Ο Καμπένα μένει στο Μπλάντερ (Blantyre) την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, δουλεύοντας ως φρουρός ασφαλείας.

Η Αλαν Τσινούλα (Alan Ghinula,) η δικηγόρος της τραγουδίστριας στο Μαλάουι σχολίασε σχετικά: "Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την απόφαση του δικαστηρίου για την υιοθεσία της Μέρσι. Μάθαμε ότι έχει εμφανιστεί κάποιος που ισχυρίζεται ότι είναι ο πατέρα της, αλλά δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μας και δεν θα δεχθούμε τους ισχυρισμούς του. Ως πατέρας παιδιού που δεν έχει αναγνωρίσει, έχει λίγα δικαιώματα και δεν νομίζω ότι τον παίρνει κανείς στα σοβαρά" .

Η υπεύθυνη της οργάνωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παιδιών, Σιμόν Τσιζάλε (Simon Chisale), δήλωσε: "Έχω μιλήσει με την οικογένεια του κοριτσιού και δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με αυτόν τον Τζέιμς Καμπένα. Εμένα δεν με έχει πλησιάσει και ξέρω ότι στο παρελθόν έχει αρνηθεί την ύπαρξη αυτού του παιδιού".