Τρεις πρίγκιπες κι ένας βάτραχος σώζουν το περιβάλλον!

06.05.2009
O πρίγκιπας Κάρολος (prince Charles) και οι γιοί του, πρίγκιπες Γουίλιαμ (prince William) και Χάρι (Harry), πρωταγωνιστούν μαζί με ένα βάτραχο και πολλές διασημότητες, σε ένα φίλμ στο YouTube, στo πλαίσιo της περιβαλλοντολογικής εκστρατείας του πρίγκιπα της Ουαλλίας

O πρίγκιπας Κάρολος (prince Charles) και οι γιοί του, πρίγκιπες Γουίλιαμ (prince William) και Χάρι (Harry), πρωταγωνιστούν μαζί με ένα βάτραχο και πολλές διασημότητες, σε ένα φίλμ στο MySpace, στo πλαίσιo της περιβαλλοντολογικής εκστρατείας του πρίγκιπα της Ουαλλίας για τη σωτηρία του δάσους του Αμαζονίου.

Ο Δαλάι Λάμα, ο Ντάνιελ Γκρεγκ (Daniel Graig), ο Xάρισον Φόρντ (Harrison Ford), η Τζος Στόουν (Joss Stone), ο Ρόμπιν Γουίλιαμς (Robin Williams) και ο Πελέ (Pele) συμπληρώνουν την ετερόκλητη παρέα που εμφανίζεται στο πεντάλεπτο βίντεο, με σκοπό τη συνειδητοποίηση των βλαβερών συνεπειών που επιφέρει στο περιβάλλον ο περιορισμός των τροπικών δασών.

Στο φιλμάκι οι γαλαζοαίματοι Γουίλιαμ και Χάρι κάθονται δίπλα-δίπλα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να προστατεύσουν το περιβάλλον "για το καλό όλων μας". Μαζί τους κάθεται κι η μασκότ της καμπάνιας, ένας βάτραχος, που έχει δημιουργηθεί ψηφιακά και κυριολεκτικά κλέβει την παράσταση.

"Στοχεύουμε με την βοήθεια σας να κτίσουμε μια διαδικτυακή κοινότητα, που θα δουλέψει ενεργά για την προστασία των τροπικών δασών. Χωρίς αυτά τα δάση είναι σίγουρο ότι θα χάσουμε την μάχη με τις καταστροφικές κλιματολογικές αλλαγές", τονίζει στο μήνυμα του ο πρίγκιπας Κάρολος, εμπνευστής της περιβαλλοντικής εκστρατείας που έχει ξεκινήσει εδώ και 18 μήνες.

Ο ψηφιακός βάτραχος που έχει γίνει κολλητός με τους πρίγκιπες, δημιουργήθηκε από την "Framestore" και τους βραβευμένους με Όσκαρ δημιουργούς του "The Golden Compass".

O Χάρισον Φορντ, ο κινηματογραφικός "Ιντιάνα Τζόουνς", είναι επίσης ευαισθητοποιημένος στην προστασία του περιβάλλοντος: "Αυτό που συμβαίνει στα τροπικά δάση έχει σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή μας. Πιστεύω ότι έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σώσουμε τον πλανήτη, για το καλό των παιδιών μας και των μελλοντικών γενεών".

Εξίσου ένθερμος υποστηρικτής της καμπάνιας είναι και ο νέος "Τζέιμς Μποντ", Ντάνιελ Κρέγκ που δήλωσε ενθουσιασμένος με την ευκαιρία να συμβάλλει σε αυτή την σημαντική προσπάθεια της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Ο βραζιλιάνος θρύλος των γηπέδων, Πελέ "συνειδητοποίησε τον κίνδυνο που υπάρχει για τις μελλοντικές γενιές αν δεν φροντίσουμε έγκαιρα το περιβάλλον". Τις ευλογίες του στην προσπάθεια που γίνεται έδωσε και ο θρησκευτικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα που εμφανίστηκε στο βίντεο κρατώντας στα χέρια του τον βάτραχο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος μόλις επέστρεψε από την επίσκεψή του στη Γερμανία και σήμερα θα εμφανιστεί στο κατάστημα του "Natiοnal Geographic" στο κεντρικό Λονδίνο, ζητώντας από τον κόσμο να στηρίξει την εκστρατεία μέσα από την ιστοσελίδα www.rainforestSOS.org.