Γεννήθηκε ο 7ος πρίγκιπας της Δανίας

08.05.2009
Ο νεότερος πρίγκιπας της Δανίας,έκανε χθές την πρώτη του επίσημη εμφάνιση, στην αγκαλιά της μητέρα του Πριγκίπισσας Μαρί( Marie),καθώς έβγαινε από το νοσοκομείο της Κοπεγχάγης.

Ο νεότερος πρίγκιπας της Δανίας έκανε χθές την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην αγκαλιά της μητέρα του, πριγκίπισσας Μαρί ( Marie), στην έξοδό τους από νοσοκομείο της Κοπεγχάγης.

Η γαλλικής καταγωγής Μαρί, είναι η δεύτερη σύζυγος του πρίγκιπα Τζοακίμ (prince Joachim), του μικρότερου γιου της βασίλισσας της Δανίας, Μαργκρέτ (Margethe).

To όνομα του βρέφους μωρού κρατήθηκε "μυστικό" από την 33χρονη μητέρα του, που αρκέστηκε να δηλώσει στη ζωντανή σύνδεση με τη δανέζικη τηλεόρασης: "Είμαι καλά και χαίρομαι που γυρίζω σπίτι."

Το αγόρι γεννήθηκε την περασμένη Δευτέρα, με βάρος 3 κιλά και 30 γραμμάρια και είναι έβδομο στη σειρά διαδοχής του θρόνου. Είναι το τρίτο παιδί του πρίγκιπα Τζοακίμ, που έχει άλλα δύο αγόρια, τον 9χρονο Νικολάι και τον 6χρονο Φίλιξ, από την πρώτη του γυναίκα, πριγκίπισσα Αλεξάνδρα η οποία κατάγεται από το Χονγκ-Κονγκ.

Με τη δεύτερη σύζυγο του παντρεύτηκαν τον Μάιο του 2008.