Ο πρίγκιπας Χάρι φτύνει στα μούτρα του αντιπάλου του!

03.06.2009
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρίγκιπας Χάρι (Prince Harry), συμμετείχε σε φιλανθρωπικό αγώνα πόλο στην Νέα Υόρκη, για τη στήριξη των ορφανών με AIDS της Αφρικής ακολουθώντας τα βήματα της μητέρας του Νταϊάνα (Diana).

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρίγκιπας Χάρι (Prince Harry), συμμετείχε σε φιλανθρωπικό αγώνα πόλο στην Νέα Υόρκη, για τη στήριξη των ορφανών με AIDS της Αφρικής ακολουθώντας τα βήματα της μητέρας του Νταϊάνα (Diana).

Το πρώτο επίσημο ταξίδι του γαλαζοαίματου Βρετανού στις ΗΠΑ, μπορεί να διήρκησε μόλις δύο μέρες, από τις 29-30 Μαΐου, κατάφερε όμως να τροφοδοτήσει με αρκετό υλικό τις κοσμικές στήλες και να επιβεβαιώσει τον τίτλο του "άτακτου πρίγκιπα".

Ο νεότερος γιος της αδικοχαμένης Νταϊάνα , έφτασε το Σάββατο 30 Μαΐου, στις 12.30 μ.μ. στο Γκόβερνορς Άιλαντ της Νέας Υόρκης για να παίξει με την ομάδα της διοργανώτριας εταιρείας, Veune Clicquot Manhattan Polo Classic.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν να διαθέσει τα έσοδα του αγώνα στο φιλανθρωπικό ίδρυμα "Sentebale", που ιδρύθηκε από τον πρίγκιπα Χάρι και τον πρίγκιπα Σιέιζο του Λεζότο (Seeeiso of Lesοtho - κρατιδίου που βρίσκεται περιστοιχισμένο από το κράτος της Νότιας Αφρικής), που υποστηρίζει τα παιδιά της συγκεκριμένης εθνότητας στην Αφρική.

"Ο πρίγκιπας και εγώ, είχαμε την ατυχία να χάσουμε τις μητέρες μας όταν ήμασταν ακόμη μικροί", τόνισε ο Χάρι στη δεξίωση που δόθηκε πριν τον αγώνα. "Στην μνήμη τους, ιδρύσαμε το "Sentebale", που σημαίνει 'δεν ξεχνώ'. Επειδή δε, η μητέρα μου λάτρευε αυτή την πόλη (σ.σ. την Ν. Υόρκη), το σημερινό γεγονός αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία".

Τον 24χρονο πρίγκιπα Χάρι υποδέχθηκαν στο Γκόβερνονρς Άϊλαντ, που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, πλήθος κοσμικών, αρκετοί από τους οποίους ήταν ντυμένοι με το παραδοσιακό στυλ πόλο. Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν τα γυναικεία καπέλα στολισμένα με μεγάλα φτερά και τεράστια λουλούδια.

Οι επίσημοι καλεσμένοι αλλά και το κοινό που είχε πάρει εισιτήριο, προσπαθούσε να δει από κοντά τον πρίγκιπα που ήταν ντυμένος απλά, με μπλε σακάκι, λευκό πουκάμισο, ασορτί χρώματος παντελόνι και μοκασίνια.

Μετά τις 3 το μεσημέρι, οι παίκτες του πόλο πήραν τις θέσεις τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο Χάρι είχε φορέσει τη λευκή στολή και το καπέλο με το νούμερο '1' για την ομάδα του "Sentebale".

Απέναντι τους είχαν ένα από τους καλύτερους παίκτες του πόλο παγκοσμίως, τον αργεντινό, Νάτσο Φιγκέρας (Nacho Figueras), που βλέπουμε στη διαφήμιση του αρώματος "Polo" του Ralph Lauren και ήταν αρχηγός της αντίπαλης ομάδας, "Black Watch".

Ο αγώνας έληξε στις 4.15 μ.μ. με την ομάδα του Χάρι να κερδίζει 6-5, και τον πρίγκιπα να σημειώνει το νικητήριο γκολ.

Ο ενθουσιασμός του για τη νικη ήταν τόσο μεγάλος του που την ώρα της απονομής, αφού έφτυσε την τελευταία γουλιά σαμπάνιας που ήπιε από το κύπελο, στα μούτρα του αντιπάλου του, Νάτσο Φιγκέρα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επιφανών καλεσμένων.

Ανάμεσά τους βρίσκονταν η Μαντόνα (Madonna), με τους γιους της Ντέιβιντ Μπάντα, και Ρόκο αλλά και τον αγαπημένο της Ιησού Λους (Jesus Luz), η ηθοποιός Κέιτ Χάτσον (Κate Hudson) και ο σχεδιαστής Μάρκ Τζέικομπς (Marc Jacobs).

Όπως ήταν φυσικό η φωτογραφία του Χάρι να φτύνει στα μούτρα του αντιπάλου, δεν άργησε να ταξιδέψει στην άλλη άκρη του ωκεανού και φτάσει στο βασιλικά ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, προκαλώντας την οργή της γιαγιάς βασίλισσας. Μα είναι πριγκιπική συμπεριφορά αυτή; Κανονικά, μόλις ο Χάρι πατήσει πόδι στη Γηραιά Αλβιόνα, η Ελισάβετ θα πρέπει να του τραβήξει αυστηρά το αυτί.

"Δεν πρόλαβα να συνέλθω από το τζετ-λαγκ και ήρθε η ώρα να φύγω. Πέρασα όμως καταπληκτικά", είπε ο Χάρι πριν αναχωρήσει το απόγευμα του Σαββάτου για την Αγγλία. Αλλά πού να ξέρει τι κατσάδα τον περιμένει?