Η βασίλισσα Σοφία πετάει στην οικονομική θέση!

03.06.2009
Παράδειγμα λιτότητας σε εποχή οικονομικής κρίσης αποτέλεσε η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας επιλέγοντας αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους πληρώνοντας μόνο 15 ευρώ.

Παράδειγμα λιτότητας σε εποχή οικονομικής κρίσης αποτέλεσε η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας επιλέγοντας αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους και πληρώνοντας για το εισιτήριο της μόνο 15 ευρώ.

Η ισπανίδα γαλαζοαίματη ταξίδεψε με την "Ryanair", αλλά ο εκπρόσωπος του παλατιού δεν επιβεβαίωσε το χρηματικό ποσό που ανέφερε το ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας "Daily Mail", την περασμένη Τρίτη,

"Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν επιλέχθηκε λόγω χαμηλού κόστους, αλλά ως η καλύτερη εναλλακτική για το ταξίδι της από την βόρεια πόλη της Ισπανίας, Σανταντέρ στο Λονδίνο" διευκρίνισε το παλάτι.

Η 70χρονη βασίλισσα επέλεξε πρώτα την κρατική ισπανική αεροπορική εταιρεία "Iberia", για να πετάξει την Τετάρτη από τη Μαδρίτη στο Λονδίνο, ώστε να επισκεφθεί τον αδερφό της Κωνσταντίνο, τέως βασιλιά της Ελλάδας, που υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς.

Στην συνέχεια όμως πήρε την "Ryanair", για να παραβρεθεί μαζί με τον σύζυγο της σε εκδήλωση των ενόπλων δυνάμεων, το περασμένο Σάββατο και επέστρεψε στο Λονδίνο με την ίδια ιρλανδική εταιρεία. Η "Ryanair " είναι η μόνη εταιρεία που εκτελεί απευθείας πτήσεις από την ισπανική πόλη στο Λονδίνο.

"Είναι ασυνήθιστο για μέλος της βασιλικής οικογένειας να χρησιμοποιεί αεροπορικές εταιρείες φθηνού κόστους για ιδιωτικά ταξίδια", εκτός από τον βασιλιά Χουάν Κάρλος που πάντα ταξιδεύει με στρατιωτικά αεροπλάνα, είπε ο εκπρόσωπος.

Η χαμηλού κόστους ιρλανδική εταιρεία έχει μόνο οικονομικές θέσεις, δεν περιλαμβάνει βασικές παροχές, ενώ το σέρβις εν πτήση πληρώνεται εξτρά.

Ωστόσο, εκμεταλλεύτηκε το θέμα με πολύ χιούμορ: "Η Ryanair είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ισπανίας και αντιμετωπίζει όλους τους επιβάτες της σαν βασιλιάδες και βασίλισσες με τις χαμηλότερες τιμές της Ευρώπης", σχολίασε σε ανακοίνωσή της.