Αντζελίνα Τζολί: η πιο ισχυρή διασημότητα

03.07.2009
Η συνέχεια της κόντρας ανάμεσα στη νυν και την πρώην αγαπημένη του Μπραντ Πιτ (Brad Pitt) αναδεικνύει νικήτρια την Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) η οποία πρώτευσε φέτος στη λίστα των πιο ισχυρών διασημοτήτων του κόσμου που δημοσιεύει κάθε χρόνο το έγκριτο οικονομικό περιοδικό Forbes.
Η συνέχεια της κόντρας ανάμεσα στη νυν και την πρώην αγαπημένη του Μπραντ Πιτ (Brad Pitt) αναδεικνύει νικήτρια την Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) η οποία πρώτευσε φέτος στη λίστα των πιο ισχυρών διασημοτήτων του κόσμου που δημοσιεύει κάθε χρόνο το έγκριτο οικονομικό περιοδικό Forbes.

Η κορυφή της φετινής λίστας, που ως συνήθως κατατάσσει τις διασημότητες ανάλογα με το εισόδημα, τη δημοτικότητα τους στο ίντερνετ και τη συχνότητα αναφοράς τους στον τύπο και την τηλεόραση, κυριαρχείται από γυναίκες, με τον πρώτο άντρα κατά σειρά να παίρνει μόλις την πέμπτη θέση.

Η Αντζελίνα Τζολί είναι παράλληλα η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός του Χόλιγουντ, με εισόδημα 27 εκατομμύρια δολάρια το 2008, ξεπερνώντας τη Τζένιφερ Άνιστον (Jennifer Aniston) η οποία ήρθε στην 8η θέση με εισόδημα 25 εκατ. δολαρίων, μόλις ένα βήμα μπροστά από τον πρώην της, Μπραντ Πιτ.

Το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος της Τζολί προέρχεται από το μερίδιό της επί των κερδών του "Wanted", ενώ το υπόλοιπο από την προκαταβολή για τον ρόλο της στο "Salt".

Η Άνιστον απέκτησε το εισόδημά της κυρίως από την ταινία "Μάρλεϊ, ένας μεγάλος μπελάς" (Marley and Me) και την επερχόμενη κωμωδία "The Baster", αλλά είχε και κάποια τυχερά από τις επαναλήψεις των "Φιλαράκων" (Friends) όπως και από τις διαφημίσεις του ενεργειακού ποτού, Glaceau.

Στη γενική κατάταξη της λίστας Forbes, δεύτερη έρχεται η τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey), η όμως οποία παραμένει η πλουσιότερη διασημότητα με 275 εκατομμύρια δολάρια. Στην τρίτη θέση έχει θρονιαστεί η "βασίλισσα της Ποπ", Μαντόνα (Madonna) με εισόδημα 110 εκατ., ακριβώς όπως και ο παίκτης του γκολφ Τάιγκερ Γουντς (Tiger Woods), ο οποίος βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

Την ισχυρή πεντάδα συμπληρώνει η τραγουδίστρια, Μπιγιονσέ Νόλες (Beyonce Knowles), με αμοιβές 87 εκατομμυρίων δολαρίων που προέρχονται από μια ευρεία ποικιλία δραστηριοτήτων που εκτός από το τραγούδι, περιλαμβάνουν την παρουσίαση των Όσκαρ, την συμμετοχή της στην βραδιά εορτασμού της ανάληψης του προεδρικού αξιώματος από τον Μπάρακ Ομπάμα, μια νέα σειρά ρούχων και αξεσουάρ με την υπογραφή της καθώς και διάφορες διαφημίσεις.

Στη συνέχεια, βλέπουμε κατά σειρά τον τραγουδιστή Μπρους Σπρίνγκστιν (Νο 6), τον σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ (Steven Spielberg) που παρότι ο πλουσιότερος διάσημος άντρας βρίσκεται στην 7η θέση, τον Μπραντ Πιτ στο Νο 9, με 28 εκατομμύρια και τον μπασκετμπολίστα των LA Lakers, Κομπ Μπράιντ (Kobe Bryant) με 45 εκατομμύρια δολάρια, που επίσης το 2008, χαρακτηρίστηκε ο πιο πολύτιμος παίκτης της χρονιάς και χάρισε στην πατρίδα του ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.