Σύσσωμο το Χόλιγουντ στην κηδεία του "βασιλιά"!

07.07.2009
Το τελευταίο αντίο στον «Βασιλιά της Ποπ», Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) ετοιμάζονται να πουν την Τρίτη η οικογένεια του, διάσημοι φίλοι, 16 χιλιάδες «τυχεροί» θαυμαστές
Το τελευταίο αντίο στον «Βασιλιά της Ποπ», Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) ετοιμάζονται να πουν την Τρίτη η οικογένεια του, διάσημοι φίλοι, 16 χιλιάδες «τυχεροί» θαυμαστές (που κληρώθηκαν να παραβρεθούν στην τελετή μνήμης υπέρ του Τζάκσον στο Στέιπλς Σέντερ) και εκατομμύρια άλλοι θαυμαστές, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν από τους τηλεοπτικούς δέκτες την κηδεία. Τα πάντα είναι έτοιμα, ενώ στο Λος Άντζελες έχουν συρρεύσει εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές του μεγαλύτερου καλλιτέχνη που έβγαλε ποτέ η παγκόσμια μουσική σκηνή.

Το ακριβές περιεχόμενο της τελετής δεν έχει αποκαλυφθεί επίσημα κι όπως λέγεται, οι διοργανωτές άφησαν να διαρρεύσουν μόνο κάποια από τα ονόματα λαμπερών καλλιτεχνών, που θα πουν το τελευταίο αντίο στον Τζάκσον. Κι αυτό, διότι φοβήθηκαν μήπως προκληθεί ακόμη μεγαλύτερο χάος από τους θαυμαστές που έχουν συρρεύσει έξω από το στάδιο. Έτσι, λέγεται ότι φόρο τιμής στον αγαπημένο της φίλο θα αποτίσei η «βασίλισσα της Ποπ», Μαντόνα (Madonna), ο Στίβι Γουόντερ (Stevie Wonder), ο Έντι Μέρφι (Eddie Murphy) και ο πάλαι ποτέ στενός φίλος του, Πολ Μακ Κάρτνεϊ (Paul McCartney).

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας δεν ήταν σίγουρο αν θα παραβρεθεί η Λιζ Τέιλορ (Liz Teilor), η οποία ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα παραστεί στο Στέιπλς Σέντερ, επειδή είναι συγκλονισμένη από τον χαμό του «Τζάκο» και δεν έχει τη δύναμη να ζήσει τον αποχωρισμό. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι θα τραγουδήσουν γνωστά κομμάτια του Τζάκσον οι Μαράια Κάρεϊ , (Mariah Carey), Motown founder Berry Gordy, Λάιονελ Ρίτσι ( Lionel Richie), Τζον Μάγιερ (John Mayer), Usher, Τζένιφερ Χάτσον (Jennifer Hudson). Επίσης, θα είναι εκεί και μία πλειάδα άλλων λαμπερών αστέρων, που θα περπατήσουν πάνω σε μαύρο χαλί, που θα έχει στρωθεί έξω από το στάδιο. Ανάμεσα τους ο Τζάστιν Τιμπερλέικ (Justin Timberlake), η Μπρουκ Σιλντς (Brooke Shields), ο Κόμπε Μπράιαν (Kobe Bryant) και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο τρίτος (Martin Luther King III) με την αδελφή του Bernice. Πρόσκληση έχει πάρει και ο πρόεδρος της Αμερικής, Μπάρακ Ομπάμα (Barack Obama).

Η οικογένεια Τζάκσον θα παραβρεθεί σύσσωμη, μαζί και ο πατέρας Τζόε (Joe), ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα δέχεται απειλές για τη ζωή του. Αντίθετα, η μητέρα των δύο εκ των τριών παιδιών του και πρώην σύζυγος του Μάικλ, Ντέμπι Ρόου δεν θα είναι στο τελευταίο αντίο καθώς φοβάται τις αντιδράσεις των θαυμαστών, μετά την επιθυμία της να διεκδικήσει την κηδεμονία των παιδιών. Τέλος, η λατρεμένη για τον «Βασιλιά της Ποπ», Νταϊάνα Ρος (Diana Ross) φημολογείται ότι θα διαβάσει μία ευλογία για εκείνον.

Ωστόσο, όλες αυτές τις μέρες γίνεται πολύς λόγος για τη διαθήκη του Μάικλ Τζάκσον, ενώ η τελευταία εξέλιξη όπου το δικαστήριο αφαίρεσε την προσωρινή διαχείριση της περιουσίας του από τη μητέρα του, Κάθριν Τζάκσον, έχει προκαλέσει ντόρο και πολλά ερωτήματα . Κι αυτό, διότι μέχρι τις 3 Αυγούστου ορίζονται ως «ειδικοί διαχειριστές» ο μουσικός παραγωγός Τζον Μακλέιν και ο δικηγόρος του Τζάκσον, Τζον Μπράνκα με τον οποίο απεκατέστησαν τις σχέσεις τους τον τελευταίο καιρό, αφού για χρόνια είχαν πάψει να είναι συνεργάτες.

Τραγική ειρωνεία... Η διαθήκη συντάχθηκε στις 7 Ιουλίου 2002... Ακριβώς εφτά χρόνια πριν τη μέρα της κηδείας του! Αφήνει όπως είναι γνωστό την επιμέλεια των παιδιών του στη μητέρα του και σημειώνει ότι αν εκείνη για οποιοδήποτε λόγο δε θέλει ή δε μπορεί να πραγματοπoιήσει την επιθυμία του, επιθυμεί την επιμέλεια να αναλάβει η Νταϊάνα Ρος (Diana Ross)

Ο Τζάκσον θα ταφεί ιδιωτικά από την οικογένειά του στο Forest Lawn Cemetery στις 8 το πρωί. Η δημόσια τελετή θα γίνει στις 10 το πρωί στο Στέιπλες Σέντερ (20.00 ώρα Ελλάδας) στην οποία θα παραβρεθούν μόνο όσοι έχουν προμηθευτεί το απαραίτητο εισιτήριο. Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο θα απαγορευτεί η είσοδος από την Αστυνομία του Los Angeles. Να σημειωθεί, επίσης, ότι αναμένεται να παρακολουθήσουν την κηδεία περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ξεπεράσει σε αριθμό την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊανα (Diana) πριν δέκα χρόνια. Εξάλλου, η κηδεία και η τελετή μνήμης θα μεταδοθούν ζωντανά και από το Διαδίκτυο.