Η Κάρλα Μπρούνι τραγουδάει για τον Μαντέλα!

20.07.2009
Για πρώτη φορά μετά την ανάληψη του αξιώματός της, η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί τραγούδησε δημοσίως στη συναυλία για την επέτειο των 91ων γενεθλίων του Νέλσον Μαντέλα το Σάββατο το βράδυ, στο κατάμεστο Ράδιο Σίτι, στη Νέα Υόρκη.

Για πρώτη φορά μετά τον γάμο της, η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί (Carla Bruni-Sarkozy) τραγούδησε δημοσίως στη συναυλία για την επέτειο των 91ων γενεθλίων του Νέλσον Μαντέλα, το Σάββατο το βράδυ στο κατάμεστο Ράδιο Σίτι, στη Νέα Υόρκη.

Στην αρχή εμφανίστηκε ντυμένη με ένα μαύρο κοστούμι και συμμετείχε με την κιθάρα της σε ντουέτο μαζί με τον πρώην μουσικό των Eurythmics, Ντέιβ Στιούαρτ (Dave Stewart), τραγουδώντας το κομμάτι του Μπομπ Ντίλαν (Bob Dylan), "Blowin in the Wind" σε πιο αργή εκτέλεση, ενώ ο γάλλος πρόεδρος χαμογελούσε και χτυπούσε παλαμάκια παρακολουθώντας ανάμεσα στο κοινό.

"Δεν είναι πολύ καλό για χορό, αλλά είναι πολύ καλό για ονειροπολήσεις", είπε το 41χρονο πρώην μοντέλο, ως εισαγωγή για το γαλλικό τραγούδι "Quelqu'un m' a Dit" (Κάποιος μου Είπε) που ερμήνευσε στη συνέχεια ενθουσιάζοντας το κοινό.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος διάσημων καλλιτεχνών, όπως η Αρίθα Φράνκλιν (Aretha Franklin), η Κουίν Λατιφά (Queen Latifah) και η βασίλισσα της ντίσκο, Γκλόρια Γκέινορ (Gloria Gaynor), αλλά και αφρικανοί τραγουδιστές, όπως ο Μπάμπα Μαλ (Baaba Maal).

Εκτός της Φράκλιν, η οποία εντυπωσίασε το κοινό τόσο με την ερμηνεία της όσο και με το υπερβολικό βάρος που έχει πάρει, τα χειροκροτήματα έκλεψαν τα ντουέτο της Σίντι Λόπερ (Cyndi Lauper) με την ράπερ Λιλ Κιμ (Lil' Kim) στο "Time After Time", και της Αλίσια Κιζ (Alicia Keys) με την αφρικανή Αντζελίκ Κίτζο (Angelique Kidjo), στο "Africa".

Στο φινάλε της τρίωρης συναυλίας, ανέβηκε στη σκηνή ο Στίβι Γουόντερ (Stevie Wonder) για να τραγουδήσει μαζί με όλους του καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν προηγουμένως, την επιτυχία του "Happy Birthday", στο πλευρό του Μόργκαν Φρίμαν (Morgan Freeman), του Φόρεστ Γουιτέικερ (Forest Whitaker) και της Σούζαν Σαράντον (Susan Sarandon) με τη συνοδεία χορωδία γκόσπελ.

Ο ίδιος ο Νέλσον Μαντέλα (Mandela) είναι πια πολύ αδύναμος και δεν μπορούσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση προς τιμήν του, καθώς του έχουν συστήσει να μην κάνει μεγάλα ταξίδια. Έστειλε όμως ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα: "Ο αγώνας μας για ελευθερία και δικαιοσύνη ήταν μια συλλογική προσπάθεια. Η Ημέρα Μαντέλα δεν διαφέρει", τόνισε πριν συμπληρώσει: "Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα αφιερώσει χρόνο και προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών στις κοινότητες όπου ζει".

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα έστειλε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα (Barack Obama), λέγοντας ότι η ζωή του Μαντέλα δίδαξε τους ανθρώπους να είναι δυνατοί. "Από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Κέιπ Τάουν, ο κόσμος γιορτάζει αυτόν τον εκπληκτικό άνθρωπο", δήλωσε: "Η ιστορία της ζωής του μπορεί να συνοψιστεί στα ίδια τα λόγια του Νέλσον Μαντέλα που είπε, 'Πάντα μοιάζει αδύνατο, μέχρι να γίνει'".