Απόβαση γαλαζοαίματων

14.08.2009
Και το όνομα αυτού Αριστείδης-Σταύρος! To πέμπτο παιδί του Παύλου και ένατο εγγόνι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βαφτίστηκε με κάθε επισημότητα και, όπως ορίζει το βασιλικό πρωτόκολ

Και το όνομα αυτού Αριστείδης-Σταύρος! To πέμπτο παιδί του Παύλου και ένατο εγγόνι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βαφτίστηκε με κάθε επισημότητα και, όπως ορίζει το βασιλικό πρωτόκολλο, την προηγούμενη εβδομάδα στην Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων στην Ερμιόνη.

Δεκάδες πολυτελή σκάφη αλλά και αυτοκίνητα με τα διακριτικά Κ13 και Κ9 των γαλαζοαίματων κατέκλυσαν την ευρύτερη περιοχή στο Πόρτο Χέλι. Στην ιερά μονή έφτασαν πρώτοι οι γονείς Παύλος και Μαρί Σαντάλ μαζί με το νεοφώτιστο προκειμένου να υποδεχθούν τους 60 υψηλούς προσκεκλημένους τους.

Το σκηνικό και το στολισμό του νησιού χαρακτήριζε η απόλυτη λιτότητα. Ελιές κοσμούσαν το διάδρομο που οδηγούσε στο εσωτερικό του ναού, όπου είχαν τοποθετηθεί γιρλάντες από υάκινθους, βάγια και λεβάντες. Νονοί του νεοφώτιστου ήταν η ινφάντα Κριστίνα της Ισπανίας, ο πρίγκιπας Κύριλλος της Βουλγαρίας, οι εφοπλιστές Σπύρος Νιάρχος και Σταύρος Λιβανός, αλλά και τρεις ακόμη φίλοι του ζευγαριού από την Αμερική και την Αγγλία. Μεταξύ των VIPs που παρακολούθησαν το μυστήριο ήταν η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία με την ινφάντα Έλενα και τα εγγόνια της, αλλά και η διεθνούς φήμης φωτογράφος Calliope. Αξίζει να σημειώσουμε ότι συζητήθηκε έντονα η απουσία της Τατιάνας Μπλάτνικ, συντρόφου του πρίγκιπα Νικόλαου, ο οποίος προσήλθε στον ιερό ναό ασυνόδευτος. Πανευτυχείς φυσικά ήταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος αλλά και η σύζυγός του Άννα-Μαρία.

Παραμυθένιο σκηνικό
Ο μικρός βαφτίστηκε σε επίχρυση κολυμπήθρα, που έφερε το οικόσημο των Γλίξμπουργκ, ενώ τα ρουχαλάκια που του φόρεσαν μετά το μυστήριο έφεραν την υπογραφή Prada και περιελάμβαναν κι ένα μικρό στέμμα. Οι καλόγριες της μονής προσέφεραν σε όλους τους καλεσμένους νερό, πορτοκαλάδα αλλά και νηστίσιμα γλυκά.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, με εφτά περιπολικά να βρίσκονται σε επιφυλακή. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που κανένας φωτογράφος δεν κατάφερε να απαθανατίσει τον Σπύρο Νιάρχο και τον Σταύρο Λιβανό, που αποχώρησαν αμέσως μετά το τέλος του μυστηρίου.

Στη λαμπερή δεξίωση που ακολούθησε στο πολυτελές συγκρότημα κατοικιών όπου διαμένουν ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ το «παρών» έδωσαν 100 υψηλοί προσκεκλημένοι. Η ίδια η Μαρί Σαντάλ φρόντισε προσωπικά τη διακόσμηση, με λευκές αζαλέες και λευκά φαναράκια με κεριά, ενώ το μενού περιελάμβανε αντιπροσωπευτικές γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας. Οι μπομπονιέρες που είχαν τοποθετηθεί προσεκτικά στις λευκές ροτόντες ήταν ασημί απόχρωσης.

Όσο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, συνεχίζει τις διακοπές του στη βίλα που διαθέτει στο Πόρτο Χέλι ?βρίσκεται στην Ελλάδα από τα τέλη Ιουνίου? και απολαμβάνει βόλτες εν πλω με την παραδοσιακή «Αφρόεσσα» μαζί με τη σύζυγό του, το γιο του Νικόλαο αλλά και τα μικρότερα παιδιά του, Φίλιππο και Θεοδώρα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΕΜΗΣ