Η ξενάγηση της Μαντόνα στην Ιορδανία

04.09.2009
Η Μαντόνα στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας της συνδύασε τη δουλειά με τα αξιοθέατα, μιας και επισκέφθηκε χθες τα διάσημα ερείπια της Πέτρα.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της, η Μαντόνα (Madonna) συνδύασε τη δουλειά με τα αξιοθέατα, μιας και επισκέφθηκε χθες τα διάσημα ερείπια της Πέτρας, στην Ιορδανία.

Η 51χρονη σταρ, που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην πόλη της Πέτρας δεν είχε να ανησυχεί για τίποτα αφού η βασίλισσα Ράνια, σύζυγος του βασιλιά της χώρας, Αμπουλά του Β', είχε φροντίσει προσωπικά για την ξενάγηση της.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, η "βασίλισσα της ποπ" συνοδευόμενη από Ιορδανούς ένοπλους σωματοφύλακες και έναν ξεναγό, περιηγήθηκε το μνημείο της πόλης της Πέτρας, που είναι ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου και φημίζεται για τα γλυπτά της που είναι σκαλισμένα πάνω στους κόκκινους βράχους.

Η ξενάγηση έγινε μέσα στο σκοτάδι, ενώ η ιορδανική ασφάλεια φώτισε την περιοχή ανάβοντας τους προβολείς των αυτοκινήτων της.

Η Μαντόνα έφτασε στην Ιορδανία από το γειτονικό Ισραήλ, όπου ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την παγκόσμια περιοδεία της, "Sticky&Sweet", με δύο συναυλίες στο Τελ Αβίβ.

Νωρίς σήμερα το πρωί, συνάντησε τον φίλο της, μοντέλο από τη Βραζιλία, Ιησού Λούς (Jesus Luz) και συνέχισε μαζί του την περιήγηση στους αρχαιολογικούς χώρους της Μέσης Ανατολής.

Σειρά είχε η επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο κοιμητήριο του Ραμπί Ιουτζάκ Λούρια στη βόρεια πόλη του Σαφέντ του Ισραήλ, μιας και η διάσημη σταρ είναι μεγάλη οπαδός της πίστης της Καμπάλα, αίρεσης του Ιουδαϊσμού.

Ωστόσο, η απόφαση της να κυκλοφορήσει ένα πικάντικο βίντεο του νέου της σίνγκλ "Celebration", όσο βρισκόταν στη Μέση Ανατολή, όπου εμφανίζεται να φιλάει με πάθος τον σύντροφο της, Λούς έχει προκαλέσει διάφορες διαμάχες στους θρησκευτικούς κύκλους.

Συγκεκριμένα, η σκηνή του φιλιού έχει προκαλέσει σκάνδαλο στους εβραίους μυστικιστές, που υποστηρίζουν ότι η Μαντόνα κακομεταχειρίζεται τα εσωτερικά διδάγματα της θρησκείας τους.

Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί πως η πλειονότητα των πιστών της Καμπάλα, πιστεύει ότι μόνο οι άντρες άνω των 40 ετών που μπορούν να απέχουν από τις υλικές επιθυμίες τους, αξίζουν να ανήκουν στις τάξεις τους.

Ο βασικός ραβίνος της Καμπάλα, Ιουτζάκ Μπατζρί είπε στην εκπομπή Sky News: "Η Μαντόνα δεν ασχολείται με την αληθινή πρακτική της Καμπάλα, αλλά με θέματα του σώματος, ενώ εμείς ασχολούμαστε με πνευματικά θέματα της ψυχής". Ο ραβίνος συνέχισε σχολιάζοντας ότι "ο τρόπος που έχει διδαχθεί την Καμπάλα είναι εσφαλμένος".

Οι φήμες λένε ότι κατά την επίσκεψή της στο Ισραήλ, η 51χρονη σταρ έφερε μαζί της τον προσωπικό της γυμναστή και χρησιμοποίησε 11 σουίτες και άλλα 25 δωμάτια του ξενοδοχείου όπου διέμεινε. Σύμφωνα με δηλώσεις της αρθρογράφου Σίντυ Άνταμς, η Μαντόνα: "είχε τη δική της βασιλική σουίτα, τον δικό της ιταλό σεφ", αλλά και τον όλον τον εξοπλισμό γυμναστικής που χρειάζεται και που μεταφέρθηκε στη χώρα με ιδιωτικό αεροπλάνο".

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη

Απόδοση: Μαριλένα Φραγκιάδη