Με την κόρη του στο σινεμά

21.09.2007
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη προβολή της ταινίας «Εl Greco» του Γιάννη Σμαραγδή που αναφέρεται στη ζωή του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

από τον Δημήτρη Μαυρίδη


Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη προβολή της ταινίας «Εl Greco» του Γιάννη Σμαραγδή που αναφέρεται στη ζωή του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου. Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι από τους τυχερούς ηθοποιούς που συμμετέχουν στην ταινία, αφού ενσαρκώνει το φίλο του μεγάλου ζωγράφου. Δεν συμμετέχει, όμως, μόνος του, αλλά έχει στο πλευρό του ένα πολύ δικό του πρόσωπο.

Ο λόγος για την κόρη του Μαριέλλη, που παίζει ένα μικρό ρόλο κάνοντας τα πρώτα της βήματα στο χώρο της υποκριτικής! Πώς όμως η κόρη του «σαρωτικού» Λάκη πήρε τη μεγάλη απόφαση; «Ήταν μια ιδέα του Γιάννη Σμαραγδή, που θεώρησε πως θα ήταν κατάλληλη για το συγκεκριμένο ρόλο. Το είπε στον Λάκη και, φυσικά, εκείνος δεν θα μπορούσε να φέρει καμία αντίρρηση», αποκάλυψε στο ΛΟΙΠΟΝ στενός συνεργάτης του σκηνοθέτη που συμμετείχε και στα γυρίσματα. Η δεσποινίς Λαζοπούλου, αν και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, δεν θα έλεγε «όχι» σε μια καλή πρόταση που θα αφορούσε την τηλεόραση ή το θέατρο, αφού δεν διαθέτει καλλιτεχνικά γονίδια μόνο από τον πατέρα της, αλλά και από τη νονά της, τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Πώς βλέπει ο Λάκης, όμως, όλα αυτά;

«Δεν φοβάται μήπως την επισκιάσει, γιατί η Μαριέλλη έχει πολύ δυνατή προσωπικότητα. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί να κάνει εξώφυλλα μαζί της, παρόλο που εδώ και χρόνια έχει γίνει δέκτης άπειρων τέτοιων προτάσεων», μας είπε ο ίδιος άνθρωπος. Η σχέση τους, ανθρώπινη και δημιουργική, είναι παραπάνω από την τυπική πατέρα - κόρης, πολύ τρυφερή και, φυσικά, και οι δύο διαθέτουν απίστευτο χιούμορ.

Όσον αφορά στην ταινία, τώρα, αναμένεται να σπάσει κυριολεκτικά τα ταμεία από τις 15 Οκτωβρίου οπότε θα γίνει η πρώτη της προβολή στον κινηματογράφο «Παλλάς». Μάλιστα, για την ημέρα της πρεμιέρας αναμένεται ότι θα βρίσκεται στην Αθήνα και η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία αλλά και πλήθος επωνύμων από όλους τους χώρους.