Μάχη για να σώσει το γάμο της

28.09.2007
Άφωνη η ισπανική κοινή γνώμη παρακολουθεί το δράμα της Έλενας, κόρης της Σοφίας και του Χουάν Κάρλος! Η 43χρονη πριγκίπισσα αγωνίζεται να σώσει το γάμο της, καθώς το διαζύγιο σε μια αυστηρά καθολική χώρα δεν επιτρέπεται.

Από την Κατιάνα Ματζαρίδου

Μέγα σκάνδαλο ξέσπασε πριν από λίγες μέρες στην Ισπανία, όταν η δημοσιογράφος Μαρία Κάμπος, σιβυλλική, έγραψε στην εφημερίδα που εργάζεται: «Σύντομα μια είδηση θα κλονίσει την Ισπανία συθέμελα. Πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο για τη χώρα, που θα απασχολήσει τις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες. Πρόκειται για ένα πλήγμα που στιγματίζει τη σχέση δύο ανθρώπων και αμαυρώνει την εικόνα μιας οικογένειας».

Τι ήταν να το πει και να το γράψει, έπεσαν πάνω οι υπόλοιποι συνάδελφοι του κουτσομπολίστικου ρεπορτάζ και άρχισαν τις μαντεψιές. Και ούτε λίγο ούτε πολύ κατέληξαν ότι η δημοσιογράφος αναφέρεται στην κρίση που περνάει ο γάμος της πριγκίπισσας Έλενας με τον τραπεζίτη Χάιμε ντε Μαριτσαλάρ.

Μεγάλο λάθος του γοητευτικού Ισπανού να φωτογραφηθεί με την Ντελφίν Αρνό, κόρη του πολυεκατομμυριούχου Μπερνάρ Αρνό, που έχει στην κατοχή του μια αυτοκρατορία μόδας και πολυτέλειας! Ο Χάιμε, που δουλεύει για τον Αρνό, και η κόρη του αφεντικού του, που είναι μικρή, νόστιμη και ξανθούλα, εθεάθησαν πρώτη θέση στην επίδειξη του Γκαλιάνο στο Παρίσι και λέγεται ότι κυκλοφορούν φωτογραφίες τους και από άλλες συναντήσεις τους.

Η Έλενα, που έχει δυνατή προσωπικότητα και διατηρείται καλά για την ηλικία της, δεν υπήρξε ποτέ καλλονή και μάλλον ήταν το ασχημόπαπο της οικογένειας. Ο ανταγωνισμός με την Ντελφίν, που σημειωτέον είναι και πολύ νεότερη, μόλις 32 ετών, αθέμιτος. Ψύχραιμη όμως και συγκρατημένη, η πριγκίπισσα δεν έχει δείξει μέχρι τώρα κανένα σημάδι που να αποδεικνύει ότι κάτι συμβαίνει στη σχέση με τον άντρα της.

Μάλιστα, φρόντισε να κάνει και κοινή εμφάνιση μαζί του συνοδεύοντας τα παιδιά τους, Χουάν Φροϊλάν (9 ετών) και Βικτόρια Φεντερίκα (7 ετών), την πρώτη μέρα στο σχολείο. Η γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει βέβαια το ρήγμα στη σχέση του ζευγαριού, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, και μένει πλέον να δούμε πόσο υπομονή θα κάνει η Έλενα και πόσο αποφασισμένος να στηρίξει τη μοναρχία θα είναι ο Χάιμε, για να μη διαλύσουν το γάμο. για διαζύγιο στην Ισπανία ούτε λόγος να γίνεται, καθώς η καθολική εκκλησία δεν το επιτρέπει. Θα μου πείτε, μα όταν η μέλλουσα βασίλισσα Λετίσια έχει ήδη ένα διαζύγιο στο ενεργητικό της πριν παντρευτεί τον Φελίπε, το διαζύγιο της Έλενας και του Χάιμε τους πειράζει;

Όπως σε κάθε οικογένεια, έτσι και σ' αυτήν του Χουάν Κάρλος και της Σοφίας κάποιος πρέπει να πληρώνει ένα τίμημα και στην προκειμένη περίπτωση κάτι τέτοιο ζητούν από την Έλενα. Κουράγιο, πριγκίπισσα, και η ζωή συνεχίζεται.