Η Μαντόνα θα φέρει το φως στο Μαλάουι

03.11.2009
Μέχρι και ηλεκτρικό φώς υποσχέθηκε να βάλει στο χωριό του Μαλάουι(Malawi), η βασίλισσα της Ποπ Μαντόνα (Madonna), με σκοπό να βελτιώσει την ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Μέχρι και ηλεκτρικό φως υποσχέθηκε να βάλει στο χωριό του Μαλάουι(Malawi), η Βασίλισσα της Ποπ Μαντόνα (Madonna), με σκοπό να βελτιώσει την ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Η 51χρονη τραγουδίστρια που παρέμεινε για μια περίπου εβδομάδα στην γενέτειρα των δύο υιοθετημένων της παιδιών, Μέρσι (Mercy) και Ντέιβιντ (David) έχει εξελιχθεί σε ευεργέτιδα του αφρικανικού κράτους.

Η φιλανθρωπική οργάνωση που έχει ιδρύσει με τίτλο "Ανατρέφοντας το Μαλάουι" (Raising Malawi), έχει ήδη δωρίσει 500.000 δολάρια σε ορφανοτροφείο του χωριού που ανατρέφει και εκπαιδεύει 3.000 παιδιά.

Ταυτόχρονα, στην διάρκεια της επίσκεψη της Μαντόνα στην πόλη Mphandula, που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα του Μαλάουι Λιλόνγκουε (Linlngwe), η βασίλισσα της Ποπ δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Ξέρω ότι εργάζεστε στο σκοτάδι. Υπόσχομαι να φέρω το πολύτιμο ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή σας".

Η Μαντόνα έφτασε στο Μαλάουι μαζί με τα τέσσερα παιδιά της, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, και έβαλε τα θεμέλια για την ανέγερση του σχολείου για κορίτσια, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια δολάρια.

Στην διάρκεια της παραμονής της, δεν παρέλειψε να επισκεφθεί το ορφανοτροφείο από το οποίο υιοθέτησε τον γιο της Ντέιβιντ.

Ο πληθυσμός τους Μαλάουι αγγίζει τα 12 εκατομμύρια και είναι μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Πάνω από 500.000 παιδιά έχουν χάσει τους γονείς του από το ΑIDS.