Η Καμίλα εξόργισε τους Καναδούς!

04.11.2009
Τους φιλόζωους ξεσήκωσε η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς (Camilla Parker Bowles) με το γούνινο καπέλο που διάλεξε να φορέσει την πρώτη ημέρα της επίσκεψης στον Καναδά.

Τους φιλόζωους ξεσήκωσε η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς (Camilla Parker Bowles) με το γούνινο καπέλο που διάλεξε να φορέσει την πρώτη ημέρα της επίσκεψης στον Καναδά.

Η Δούκισσα της Κορνουάλης που συνοδεύει τον σύζυγο της Πρίγκιπα Κάρολο στην 11ήμερη επίσημη περιοδεία του, θέλησε να αντιμετωπίσει το κρύο επιλέγοντας ως αξεσουάρ μια γούνα κουνελιού, γκρι καπέλο και ασορτί κασκόλ.

Η επιλογή της αυτή κρίθηκε αυστηρά από την οργάνωση Peta, που ειδικεύεται στην προστασία των ζώων, οι εκπρόσωποι της οποίας έσπευσαν να κατακεραυνώσουν την Καμίλα:

"Στις ημέρες μας οι αληθινές γούνες - και ύστερα από τον αγώνα που δίνουμε - έχουν ξεπεραστεί", δήλωσε ο εκπρόσωπος της PETA, της οργάνωσης για την "ηθική" μεταχείρηση των ζώων (People for the Ethical Treatment of Animals), ενώ συνεχίζοντας συμπλήρωσε καυστικά για την 62χρονη Καμίλα :

"Δεν καταλαβαίνει ότι δεν είναι κάποια τυχαία και φορώντας γούνα προκαλεί; Μήπως κάποιος πρέπει να την ρωτήσει αν κάποιο από τα σκυλιά της, έσυραν το ζώο στο σπίτι; Τα κουνελάκια είναι αγαπητά ζωάκια και έχουν την σημασία τους στο οικοσύστημα. Δεν είναι σωστό να εκτρέφονται για την εκμετάλλευση της γούνα τους".

Με την σειρά του ο εκπρόσωπος της Δούκισσας προσπάθησε να την υπερασπιστεί τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο πράσινο παλτό με τα γούνινα αξεσουάρ το έχει εδώ και χρόνια και το φόρεσε εξαιτίας του μεγάλου κρύου.

Αν και στις πασαρέλες η παρουσία της γούνας έχει ανακάμψει, η χρησιμοποίηση της αποτελεί πάντα ένα είδος ταμπού. Το εμπόριο της είναι παράνομο στην Αγγλία, αλλά οι εισαγωγές είναι νόμιμες από την Σκανδιναβία και την Κίνα.