Τα «χρυσά» δεσμά της Ελένης

01.10.2010
Πιο ήρεμη, πιο ώριμη, πιο κατασταλαγμένη και πιο σίγουρη για τον εαυτό της η Ελένη Μενεγάκη έστειλε το μήνυμα προς όλους, φίλους και ανταγωνιστές: Ο θρόνος είναι ακόμα δικός μου!

Τα νούμερα της AGB τη δικαίωσαν, τουλάχιστον για τις πρώτες μέρες. Και ύστερα ήρθε το «χρυσό» συμβόλαιο από τους Γερμανούς. Τη θέλουν «βασίλισσα» στην οικογένεια του Αlpha μέχρι το 2013. Και χωρίς περικοπές. Σε μια εποχή που όλοι κόβουν από παντού και οι αμοιβές των σταρ ισοπεδώνονται σε χαμηλότερα νούμερα, η Ελένη διατηρεί τα κεκτημένα της. Δεν λείπουν όμως και οι φήμες που θέλουν τη σταρ της πρωινής ζώνης να δέχτηκε μια μείωση γύρω στο 15-20%, ωστόσο επισήμως δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο. Και όλα δείχνουν πως η Ελένη για τρία χρόνια έχει σίγουρη θέση πρωταγωνίστριας και πολύ καλά λεφτά.

Το ΛΟΙΠΟΝ, που κατάφερε να βρεθεί πολύ κοντά στα παρασκήνια της πρώτης μέρας, κατέγραψε τα εξής:

- Μια ήρεμη ωραία γυναίκα, χωρίς τα ξεσπάσματα παλαιότερων μηνών, που χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις (να το πούμε σιγουριά αυτό;) και με απόλυτα θετική διάθεση βρέθηκε από τα παρασκήνια στα πλατό για να κυριαρχήσει στη ζώνη με 31,6% στα κοινά 15-44 και 24,6% στο σύνολο το πρωινό της Δευτέρας.

- Δεν υπάρχει, βέβαια, καμία αμφιβολία ότι πολλές κυρίες πάτησαν το κουμπί στον Alpha για να δουν την «καινούργια» Μενεγάκη. Διάβολε! Τόσα και τόσα είδαμε, ακούσαμε και φανταστήκαμε για την προσωπική ζωή της σταρ... ποιος ξέρει τι θα πει στην πρώτη εκπομπή! Όμως, η Ελένη δεν είπε τίποτα (και καλά έκανε βέβαια), ούτε άφησε περιθώρια για υποθέσεις.

Και πού να ήξεραν όλοι αυτοί που περίμεναν με αγωνία μια κίνηση, ένα νεύμα, ένα σκούντημα, ένα λεκτικό φάλτσο της ότι μια σικάτη ανθοδέσμη που είχε τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση χωρίς μπιλιετάκι πάνω της έκρυβε την αιτία μιας ελαφράς συγκίνησης στο πρόσωπό της.

«Τα λουλούδια αυτά είναι από τον Γιάννη. Ο άνθρωπος είναι τόσο κύριος, που σίγουρα δεν θα αδιαφορούσε για την πρεμιέρα της...» μας είπε ένα πουλάκι... θηλυκού γένους που ξέρει τα πάντα για την Ελένη. Και συμπλήρωσε: «Κάθε σεζόν το έκανε. Και η Ελένη το περίμενε. Άλλωστε, μην ξεχνάμε, το γούρι για την επιτυχία έρχεται μέσα από το σπίτι της. Τα παιδιά, την οικογένειά της...».

«Ναι, αλλά η οικογένεια έχει απόντες φέτος...» είπαμε να σχολιάσουμε.

Και η απάντηση: «Ένας κύριος όπως ο Γιάννης αποκλείεται να μην έκανε αυτή την κίνηση».

Βέβαια, ανάλογες κινήσεις έκαναν κι άλλοι... Ε όχι, μη βιαστείτε να υποθέσετε πρόσωπα και πράγματα. Εκείνοι που έστειλαν από τους πρώτους λουλούδια ήταν οι επικεφαλής του τηλεοπτικού σταθμού της Κάντζας. Οι Γερμανοί από ό,τι φαίνεται δεν ήθελαν να χάσουν την ωραία Ελένη μέσα από τα χέρια τους, γι’ αυτό και σκέφτηκαν να ανανεώσουν ένα χρόνο πριν το συμβόλαιό της. Άλλωστε, ακόμη και την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν, που όλοι μιλούσαν για πτώση της τηλεθέασής της, αυτοί μέτρησαν το γεγονός ότι στα νεανικά κοινά (σ.σ.: είναι αυτά στα οποία στηρίζονται και διαφημιστές) τερμάτισε πρώτη. Επίσης, μέτρησαν και το γεγονός ότι όλα τα περιοδικά ασχολούνται μαζί της, άρα πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο. Όπως μας διαβεβαίωσε πρόσωπο που τη γνωρίζει αρκετά καλά, «η αλήθεια είναι πως η Ελένη δέχτηκε μια πολύ συμφέρουσα πρόταση, γι’ αυτό και δεν διαπραγματεύτηκε με άλλα κανάλια». Όσο για το σύντομο της υπογραφής; «Γνωρίζοντας καλά τα νέα δεδομένα, η Ελένη δεν ήξερε αν στο τέλος της σεζόν θα μπορούσε να κλείσει με τα ίδια λεφτά, όχι τόσο βάσει της τηλεθέασης, αλλά, λόγω της κατάστασης που θα επικρατεί το καλοκαίρι, ανάλογα και με το πώς θα εξελιχθεί η διαφημιστική δαπάνη», μας είπε ο ίδιος άνθρωπος.

Πάντως, προς τα έξω η παρουσιάστρια κρατάει χαμηλούς τόνους, κάνοντας απλώς λόγο για μια καλή και συμφέρουσα συμφωνία. Το μόνο που την απασχολεί προς το παρόν είναι η πορεία του «Καφέ». Μάλιστα, όπως μάθαμε, έχει στα σκαριά νέες ρουμπρίκες και στήλες, αν δει ότι κάτι δεν της βγαίνει με τη δομή που έχει τώρα η εκπομπή, τις οποίες έχει επεξεργαστεί με τους συνεργάτες της από το προηγούμενο καλοκαίρι.