Tο τέλος ενός παραμυθένιου γάμου

05.02.2010
Την είχαν χαρακτηρίσει «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» αλλά και «σταχτοπούτα της μικρής οθόνης». Η Ελένη Μενεγάκη έμελλε φέτος να χάσει και τους δύο τίτλους: τον πρώτο από τον Οκτώβριο, όταν τα ραβασάκια της AGB έδειχναν μπροστά το «δίδυμο» του ΑΝΤ1, και το δεύτερο μόλις την προηγούμενη Παρασκευή, με μια λιτή ανακοίνωση.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Την είχαν χαρακτηρίσει «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» αλλά και «σταχτοπούτα της μικρής οθόνης». Η Ελένη Μενεγάκη έμελλε φέτος να χάσει και τους δύο τίτλους: τον πρώτο από τον Οκτώβριο, όταν τα ραβασάκια της AGB έδειχναν μπροστά το «δίδυμο» του ΑΝΤ1, και το δεύτερο μόλις την προηγούμενη Παρασκευή, με μια λιτή ανακοίνωση. Το παραμύθι της νεαρής κοπέλας που κατάφερε να κάνει μια πετυχημένη καριέρα και να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια δεν είχε όμως ευτυχισμένο τέλος. Το μόνο που της απομένει πια είναι οι αναμνήσεις της κοινής της ζωής με τον Γιάννη Λάτσιο, αποτυπωμένες όσο καμίας άλλης ελληνικής οικογένειας στις σελίδες των lifestyle περιοδικών.

Η γνωριμία
«Όλα κάποτε τελειώνουν», είπε στο κλείσιμο του «Καφέ με την Ελένη» της Παρασκευής η ωραία Ελένη 12 χρόνια μετά την πρώτη της γνωριμία με τον Γιάννη Λάτσιο στον ΑΝΤ1.

Ήταν το 1997, όταν ο Γιάννης Λάτσιος αποφάσισε να αποχωρήσει από το Mega αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση παραγωγής περιεχομένου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Η πρώτη του γνωριμία με την Ελένη Μενεγάκη, όπως η ίδια έχει αποκαλύψει, έγινε με αφορμή τον Ανδρέα Μικρούτσικο. Ο Γιάννης Λάτσιος ζήτησε προσωπικά από την Ελένη να πάει καλεσμένη σε εκπομπή του παρουσιαστή. Ο Γιάννης Λάτσιος με διάφορα προσχήματα επισκεπτόταν πολύ συχνά τα στούντιο της οδού Αγίου Θωμά, από όπου έβγαινε τότε ο «Πρωινός καφές». Οι φήμες οργίαζαν για πιθανή σχέση τους και πράγματι οι δυο τους σύντομα έγιναν ζευγάρι. Η αποκάλυψη έγινε σε εβδομαδιαίο περιοδικό από την αίθουσα αεροδρομίου, όπου το ερωτευμένο ζευγάρι ετοιμαζόταν να ταξιδέψει για Ταϊλάνδη.

Η Ελένη είχε πάρει τις αποφάσεις της: να επισημοποιήσει σύντομα τη σχέση της με τον Πυγμαλίωνά της, τον άνθρωπο που τη μύησε σε διαφορετικά ενδιαφέροντα, όπως το διάβασμα, η κλασική μουσική, το θέατρο, δραστηριότητες που μέχρι τότε βαριόταν. Σε όλα αυτά καθοριστικός ήταν ο ρόλος της κυρίας Ζέτας, της δυναμικής μητέρας της Ελένης. «Δεν αρκεί μόνο η καριέρα, πρέπει να έχεις και οικογενειακή ευτυχία», φαίνεται πως τη συμβούλευε.

Γάμος-υπερπαραγωγή
Τον αρραβώνα που πραγματοποιήθηκε σε σικ αθηναϊκό εστιατόριο ακολούθησε σύντομα ένας παραμυθένιος γάμος. Ήταν ο δεύτερος τόσο για την Ελένη όσο και για τον Γιάννη Λάτσιο. Ο πρώτος γάμος express της Ελένης ήταν με νεαρό επιχειρηματία, όταν εκείνη έκανε ακόμη τα πρώτα της βήματα στο χώρο της σοουμπίζ ως μοντέλο. Με μοντέλο όμως ήταν και ο πρώτος γάμος που είχε πραγματοποιήσει ο Γιάννης Λάτσιος.

Ο δεύτερος θα ήταν τελείως διαφορετικός. Στις 23 Απριλίου του 2001 σύσσωμος ο ΑΝΤ1 και όλη η σοουμπίζ έδωσαν το «παρών» στον Άγιο Δημήτριο της Κηφισιάς στον παραμυθένιο γάμο της οικοδέσποινας του «Πρωινού καφέ» με το διευθυντή του ΑΝΤ1. Ο γάμος, με κουμπάρους τον Ανδρέα Φουστάνο και τη Νατάσσα Θεοδωρίδου, μεταδόθηκε live, ενώ το γαμήλιο δώρο της οικογένειας Κυριακού στο ζευγάρι ήταν το ταξίδι του μέλιτος στις Μαλδίβες.

Στην αρχή της επόμενης σεζόν οι φήμες ότι η Ελένη ήταν έγκυος οργίαζαν. Η ίδια το επιβεβαίωσε μέσω της εκπομπής της στις 24 Σεπτεμβρίου 2002. Στις 30 Νοεμβρίου ήρθε στη ζωή τους ο Άγγελος-Ιωάννης ύστερα από έναν επώδυνο τοκετό 11 ωρών. Ο μικρός βαφτίστηκε ένα χρόνο μετά από τον Ανδρέα Φουστάνο και τη Νατάσσα Θεοδωρίδου.

Glamour φωτογραφήσεις σε μηνιαία περιοδικά, paparazzi από τις διακοπές τους, αφιερώματα σε εκπομπές. Είναι πλέον το αγαπημένο ζευγάρι των φωτογράφων. Κάτι που δεν ενοχλεί κανέναν από τους δύο. Η Ελένη μοιράζεται μέσα από τον «Πρωινό καφέ» κάθε οικογενειακή της στιγμή με το κοινό και τα μηχανάκια της AGB «χτυπάνε» κόκκινο.

Ο πρώτος «χωρισμός»
Στα τέλη του 2003 ήρθε η πρώτη ανατροπή στη ζωή του ζευγαριού. O Γιάννης Λάτσιος απομακρύνθηκε από τον ΑΝΤ1 έχοντας χρεωθεί την αποτυχία του ριάλιτι «Mission» αλλά και την επιμονή της Ελένης να μην κάνει αλλαγές στον «Πρωινό καφέ», παρόλο που έβλεπε καθημερινά την πλάτη του νέου τότε στα πρωινάδικα Γρηγόρη Αρναούτογλου. Εκείνη με διάγγελμά της την επομένη της απόλυσης δήλωσε πως η επαγγελματική της πορεία δεν έχει καμία σχέση με αυτήν του συζύγου της.

Η ζωή θα τη διαψεύσει 2 χρόνια μετά, καθώς το Σεπτέμβριο του 2005 θα τον ακολουθήσει στον Alpha, δηλώνοντας πως θέλει να εργάζεται μαζί με το σύζυγό της. Την ευτυχία τους είχε συμπληρώσει ήδη ένα δεύτερο παιδί, η 4χρονη σήμερα Λάουρα.

Ο πρώτος χρόνος στον Alpha ήταν δύσκολος. Η Ελένη πολλές φορές ερχόταν ακόμη και τρίτη στις τηλεθεάσεις. Το καλοκαίρι του 2006 ήρθε η δεύτερη ανατροπή, όταν ο Γιάννης Λάτσιος αιφνιδίως απομακρύνθηκε από την Κάντζα. Λίγες ημέρες νωρίτερα το ζευγάρι είχε υποδεχθεί τους 500 καλεσμένους του στη βάφτιση της Λάουρας σε κτήμα στον Άγιο Στέφανο με νονό το γνωστό ζωγράφο Άγγελο.

Το Μάρτιο του 2007 ο Λάτσιος επέστρεψε στον ΑΝΤ1. Τον ίδιο χρόνο ήρθε το τρίτο τους παιδί, η μικρή Βαλέρια, ολοκληρώνοντας την οικογενειακή τους ευτυχία. Το επόμενο καλοκαίρι οι πάντες στοιχημάτιζαν πως η Ελένη με τη λήξη του συμβολαίου της θα τον ακολουθούσε ξανά στον ΑΝΤ1. Διαψεύστηκαν, καθώς υπέγραψε νέο «χρυσό συμβόλαιο» με τον Alpha.

Το Σεπτέμβριο του 2008 έζησαν άλλη μια ευτυχισμένη στιγμή βαφτίζοντας τη Βαλέρια στο «Island» με νονές την Τζένη Μπαλατσινού και τις κόρες της Αμαλία και Αλεξάνδρα.

Η αρχή του τέλους
Ελάχιστοι φίλοι του ζευγαριού ήξεραν πως το τέλος είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες. Τα πρώτα σύννεφα στη σχέση τους φαίνεται πως εμφανίστηκαν στις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού. Η Ελένη έκανε πολυήμερες διακοπές σε ελληνικά νησιά μαζί με τα παιδιά, αλλά χωρίς τον Γιάννη. Εκείνος προετοίμαζε πυρετωδώς το χειμερινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Κατάφεραν μόνο να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές μαζί στη Μυτιλήνη.

Ακολούθησε η σημαντική απόφαση του Γιάννη Λάτσιου να κοπεί ο «Πρωινός καφές» και ο ANT1 να κάνει στροφή στο infotainment μοντέλο, με τον Σπύρο Χαριτάτο και τον Γιώργο Καραμέρο. Οι πάντες προεξοφλούσαν νέο θρίαμβο της Ελένης, αλλά τα προβλήματα ξεκίνησαν τη δεύτερη μόλις εβδομάδα της σεζόν, καθώς εκτός από τα πολύ χαμηλά νούμερα του «Καφέ με την Ελένη», ξεκίνησαν και τα πρώτα αρνητικά δημοσιεύματα. Η ένταση της Ελένης στο πλατό μεταφέρθηκε και στο σπίτι. Ο Γιάννης Λάτσιος καρπώθηκε την επιτυχία του «10 με 1 μαζί» και ήρθε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

Από το Νοέμβριο το ζευγάρι επί της ουσίας βρισκόταν σε διάσταση. Η τελευταία τους κοινή εμφάνιση έγινε σε γνωστό club της Πειραιώς και τα Χριστούγεννα έκαναν μια τελευταία προσπάθεια. Οι λίγες μέρες ξεκούρασης στο εξοχικό της Καρύστου δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ο Γιάννης Λάτσιος το πέρασε στο πλατό του «X-Factor», ενώ η Ελένη βρισκόταν με τη μητέρα της και τα παιδιά της στο σπίτι των Μελισσίων... Η επίσημη ανακοίνωση του χωρισμού είχε ήδη δρομολογηθεί.