Που πήγε η φαλάκρα του Γουίλιαμ;

16.02.2010
Μία μάλλον "ύποπτη" φωτογραφία του 27χρονου γαλαζοαίματου στο εξώφυλλο του περιοδικού "Hello!" μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν πρόκειται απλά για "παιχνίδι του φωτός" ή όντως ο Γουίλιαμ (William) τα... σκούρυνε λίγο τα μαλλάκια του!


Μία μάλλον "ύποπτη" φωτογραφία του 27χρονου γαλαζοαίματου στο εξώφυλλο του περιοδικού "Hello!" μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν πρόκειται απλά για "παιχνίδι του φωτός" ή όντως ο Γουίλιαμ (William) τα... σκούρυνε λίγο τα μαλλάκια του!

Το νέο πορτραίτο του μελλοντικού βασιλιά πάρθηκε μόλις τον περασμένο μήνα και δείχνει το κεφάλι του καλυμμένο από παχύ, σκούρο μαλλί. Και το περίεργο είναι, βέβαια, ότι πολύ λίγο νωρίτερα, είχε προηγηθεί το επίσημο ταξίδι του στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, όπου ο αέρας είχε αποκαλύψει ένα μάλλον όχι και τόσο πυκνό σημείο στην κορυφή του κεφαλιού του.

Η φωτογραφία πουλήθηκε μαζί με άλλες στο περιοδικό "Hello!" έναντι ενός σημαντικού ποσού το οποίο όμως δεν ανακοινώθηκε και θα δοθεί υπέρ αγαθοεργιών.

Ωστόσο, παρόλο που κάποιοι υπονοούν ότι έχει όντως βάψει τα μαλλιά του ο Γουίλιαμ, δεν αποκλείεται η αλλαγή στο χρώμα τους να οφείλεται είτε στον φωτισμό, είτε σε ειδική επεξεργασία μέσω υπολογιστή, αφού σε άλλες φωτογραφίες ξαναβλέπουμε το γνωστό καστανόξανθο λουκ του.

Η φωτογραφία του εξωφύλλου, που δείχνει τον πρίγκιπα να χαμογελάει στην κάμερα έχοντας τα χέρια στις τσέπες του τζιν του, πάρθηκε από έναν πρώην χρήστη ναρκωτικών και είναι το πρώτο επίσημο βασιλικό πορτραίτο που υπογράφει κάποιος όχι επαγγελματίας.

Στην προσπάθειά του για απεξάρτηση, ο 53χρονος Τζεφ Χούμπαρτ (Jeff Hubbard) στηρίχθηκε από την Crisis, την εθνική φιλανθρωπική κίνηση για τους μοναχικούς άστεγους, και τώρα έχει και το δικό του διαμέρισμα στο ανατολικό Λονδίνο. Οι άνθρωποι της Crisis έπεισαν τον Γουίλιαμ να φωτογραφηθεί από τον Χούμπαρτ. Ένα πορτραίτο με τους δυο τους -και με τις υπογραφές τους-, θα εκτεθεί στο Somerset House στο Λονδίνο στις 10 Μαρτίου ως μέρος της έκθεσης "A Positive View" πριν δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μπορεί τα χρήματα από την πώληση των συγκεκριμένων φωτογραφιών στο "Hello!" να πάνε σε φιλανθρωπίες, υπάρχει όμως μια γενικότερη ανησυχία σχετικά με το αν τα δικαιώματα χρησιμοποιηθούν αργότερα για εμπορικούς σκοπούς. Αν αυτό συμβεί, δεν θα είναι η πρώτη φορά που μέλος της βασιλικής οικογένειας, θα δεχτεί κριτική για παραχώρηση φωτογραφιών στο συγκεκριμένο περιοδικό.

Ο εγγονός της Βασίλισσας Πίτερ Φίλιπς (Peter Phillips) "χτυπήθηκε" ιδιαίτερα αφού πούλησε τα φωτογραφικά δικαιώματα του γάμου του τα 2008 -για £500.000 (€575.000) όπως λέγεται. Σε παρόμοιες καταστάσεις έχουν βρεθεί επίσης η δούκισσα του Γιορκ, ο πρίγκιπας Μάικλ του Κεντ και η Κοντέσα του Ουέσεξ.