Τα θανατηφόρα ευρήματα στο σπίτι του Τζάκσον

29.03.2010
Νέα στοιχεία προκύπτουν από έρευνες που είχαν γίνει στο σπίτι του βασιλιά της ποπ μετά τον θάνατό του, σύμφωνα με τα οποία βρέθηκαν εκεί μεγάλες ποσότητες γενικού αναισθητικού και ντουζίνες από λευκαντικές κρέμες.

Νέα στοιχεία προκύπτουν από έρευνες που είχαν γίνει στο σπίτι του βασιλιά της ποπ μετά τον θάνατό του, σύμφωνα με τα οποία βρέθηκαν εκεί μεγάλες ποσότητες γενικού αναισθητικού και ντουζίνες από λευκαντικές κρέμες.

Ειδικοί ερευνητές επισκέφτηκαν σπίτι του Μάικλ Τζάκσον (Μichael Jackson) στις 29 Ιουνίου, ύστερα από τις μακροσκελείς καταθέσεις του προσωπικού του γιατρού Δρ. Κόνραντ Μιούρεϊ (Dr. Conrad Murray), ο οποίος τους είχε πει ότι είχε κρύψει μία ιατρική τσάντα σε μια ντουλάπα.

Εκεί βρήκαν έντεκα κουτιά του ισχυρού αναισθητικού Propofol -μερικά απ' αυτά άδεια- όπως και πλήθος ιατρικού υλικού, όπως, γάζες, πιεσόμετρα και πολλά άλλα.

Ο θάνατος του 50χρονου Τζάκσον στις 25 Ιουνίου 2009, χαρακτηρίστηκε και επίσημα ως ανθρωποκτονία από υπερβολική δόση Propofol και άλλων ηρεμιστικών. Ο Μιούρεϊ δήλωσε "αθώος" στις κατηγορίες για φόνο εξ αμελείας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, οι ντεντέκτιβ βρήκαν 19 σωληνάρια υδροκινόνης και 18 σωληνάρια Benoquin, ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της λεύκης, από την οποία έπασχε ο Τζάκσον. Η αρρώστια αυτή, δημιουργεί "λεκέδες" ανοιχτού χρώματος στο δέρμα κα οι συγκεκριμένες κρέμες έχουν σκοπό να "ανοίξουν" το χρώμα του υγιούς δέρματος, έτσι ώστε να μην φαίνεται μεγάλη η διαφορά.

Η ανακάλυψη των αλοιφών αυτών στο σπίτι του Τζάκσον σχετίζονται άμεσα με ένα παράξενο σχόλιο που λέγεται ότι έκανε ο Μιούρεϊ αμέσως μετά τον θάνατο του σταρ.

Σύμφωνα με καταθέσεις τις οποίες έχει στην κατοχή του το Assosiated Press, ο βοηθός του Τζάκσον, Μάικλ Αμίρ Γουίλιαμς (Michael Amir Williams) είπε την αστυνομία μέσα στο νοσοκομείο όπου ανακοινώθηκε και επίσημα ο θάνατος του τραγουδιστή ότι ο Μιούρεϊ του ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι "για να πάρει την αλοιφή που είχε εκεί ο κ. Τζάκσον, για να μην μάθει γι' αυτή ο κόσμος".

Ο λογιστής του Τζάκσον, Αλμπέρτο Αλβάρεζ (Alberto Alvarez), ο οποίος ήταν μπροστά στις τελευταίες στιγμές του ποπ σταρ, κατέθεσε ότι ο Μιούρεϊ διέκοψε την διαδικασία ανάνηψης για να μαζέψει μπουκαλάκια από φάρμακα που υπήρχαν τριγύρω. Στη συνέχεια, του έδωσε τα φιαλίδια, μαζί με έναν ορό που περιείχε μια γαλακτώδη ουσία και του είπε να τα κρύψει σε σακούλες.

Η δερματική αλοιφή δεν επηρέασε τον θάνατο του Τζάκσον, ούτε έχει ανιχνευθεί στις τοξικολογικές εξετάσεις. Αυτό που τον σκότωσε σύμφωνα με τη νεκροψία ήταν η υπερβολική δόση Propofol, που χρησιμοποιείται στα χειρουργεία για γενική αναισθησία. Ο Μιούρεϊ παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι όντως το έδινε στον ασθενή του, για να τον βοηθήσει να κοιμηθεί.